Gaaf voor Tieners

Zalige zomergeur: Blue Horizon

Zon, zee, strand… hoera, een zomers gevoel. Daar hoort natuurlijk een zomerse geur bij. Fris en fruitig en geurend naar warme zonnestralen. Alsof je op het strand bent, geniet van een vakantie of vrije dag. Spray dan vooral met dé zomergeur voor 2024: Blue Horizon, de nieuwste aanwinst van de CARE familie!

Helderblauwe horizon

Wij vinden het een gave geur voor tieners en alle vrouwen die zich jong voelen. Ruik die vrolijkmakende geur van ananas, zwarte bes, de bloemige essence van Ylang en lavendel, witte muskus en een zilt zeebriesje. Yes, dat is Blue Horizon van CARE. Spray die betoverende mix van sappige fruittonen en een verkwikkend ziltig akkoord. Het is alsof je meteen op vakantie bent, op een zomers zonnige bestemming.

De Eau de Parfum Blue Horizon van CARE ruikt wat ons betreft heerlijk en goed, maar er valt meer over te vertellen. Namelijk; het is een goed merk, want heeft vol toewijding gekozen voor natuurlijke en duurzame ingrediënten.

Cause we ‘CARE’

In CARE worden geen kritisch besproken ingrediënten gebruikt, maar alleen schone formules zonder kleurstoffen, UV-filters, palmolie en minerale olie. Hoera, dat willen we!

Ook dierlijke ingrediënten en stoffen van dierlijke oorsprong zijn hier niet van toepassing, waardoor de geurlijn 100% vegan is.

Blue Horizon kijkt ook nog eens naar duurzaamheid, door het minimaliseren van de impact op de planeet met zorgvuldig gekozen ingrediënten en verpakkingsmaterialen. Met elke spray draag jij dus bij aan een groenere, meer duurzame toekomst. Dat is een extra reden om voor deze CARE te kiezen!

Blue Horizon is ook nog eens fijn geprijsd, de aanbevolen verkoopprijs voor de Eau de Parfum 50 ml is namelijk €17,95. Hierdoor is deze zomergeur absoluut Gaaf voor Tieners!

Over scheren en de puberteit

De puberteit brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Dat is een statement. Veranderingen en ongemakken, zowel voor meiden als jongens.

Eerste scheerbeurt

Na de baard in de keel volgt het eerste lichaams- en gezichtshaar en is het tijd voor de eerste scheerbeurt. Zo’n eerste scheerbeurt kan gepaard gaan met ongemak, wondjes en sneetjes. De GaafvoorTieners-tiener kreeg een kort lesje scheren met mes en scheerschuim van zijn vader. Sindsdien wordt er onder de douche – want ja, warm water – geschoren.

Toch ging hij overstag toen hij over de Philips OneBlade First Shave hoorde. Dit is een scheertool die speciaal ontwikkeld is voor de eerste scheerbeurt van jongens. Met een mesje dat je huid nog extra beschermd, zodat een beginnende scheerder er makkelijk mee overweg kan. Daarnaast is de huid van de puber vaak wat gevoelig en hebben zij nog regelmatig acne. En met dit toestel haal je dat allemaal niet open. Nou was onze tiener dus al aan het scheren én is de baardgroei stevig. Hij wisselt nu natscheren en OneBlade af én kijkt met plezier naar de #ShavingSchool op TikTok.

#ShavingSchool

Nog even iets meer info over het handige apparaat. Het anti-frictie mesje glijdt soepel over de huid, door de extra laag microglasparels, en vermindert zo de kans op huidirritatie, sneetjes en wondjes. Daarnaast wordt de huid beschermd door het dubbele beschermingssysteem van de OneBlade First Shave met gladde coating en afgeronde uiteinden, en scheren OneBlade mesjes nooit dicht op de huid (0.2 mm afstand). Het mesje beweegt 6.000 keer per minuut voor een snelle fix. Je kunt de First Shave makkelijk via een USB-A oplader opladen en weer gebruiken.

Leuk en handige tips kun je krijgen via de online #ShavingSchool op TikTok, waar jongeren informatie en inspiratie over een goede scheertechniek kunnen vergaren.  Bijvoorbeeld met grappige scheerfeitjes en how-to-shave-tutorials. Deze community helpt jongeren die voor het eerst aan de slag gaan met hun baard of snor en niet willen eindigen met wondjes of een rare look. 

Griezelig gaaf boek voor Tieners!

De cover van het nieuwste boek van Michael Reefs zag ik al een paar keer in socials. Telkens schrok ik van de monsterachtige verschijning op de voorkant van het boek TikTokTerror. Een schrikbeeld. Hoe kón Michael dat nou doen, dacht ik als volwassen vrouw.

Horrorserie voor 11+

En toen mailde de kinderboekenschrijver mij met de vraag of ik Creepy Bones – TikTokTerror wilde lezen en reviewen. Natuurlijk was ik benieuwd naar dit nieuwste boek van Michael Reefs, maar paste het wel bij mijn site GaafvoorKinderen? Ik ben wel steeds meer artikelen voor tieners aan het maken, dus leek het mij na nog eens navragen voor wie hij het boek heeft geschreven prima passen op GaafvoorTieners! Michael overtuigde met: “Het is een 11+ boek, maar we mikken vooral op eerste, tweede en derdejaars van de middelbare school! Dit eerste boek in een nieuwe reeks horror-boeken is voor echte thrill seekers, voor 11+.”

Uitgever Billy Bones waarschuwt op het boek met de leeswijzer nog eens extra: “Dit boek is echt eng! Je bent gewaarschuwd! En het boek is goedgekeurd door ZIEN in de klas.” Kortom, het is mij behoorlijk duidelijk dat het geen voorleesboek is voor jonge kinderen, maar een nieuwe horrorserie voor 11+. Nou ben ik zelf dus geen horrorliefhebber, ik ben van een beetje detective op tv al bang… zou TikTokTerror – het boek met die enge cover – voor mij als 45+er niet té eng zijn? Mijn oog valt op de laatste bladzijde in het boek, een zwarte pagina met witte letters: “Kun jij het aan? Of slaap jij straks weer met het licht aan?” Ik zet mij over dat angstige gevoel heen, ik houd steevast mijn A5-boekenlegger op de afbeelding op de cover gedrukt en ik start met lezen… net zo lang tot ik alle 135 pagina’s ‘verslonden’ heb. Zo bloedstollend spannend en meeslepend is het verhaal.

Overnachten in de verlaten kliniek

Een beetje YouTube liefhebber of TikTok-er is vast al bekend met challenges. Grappige of soms net op het randje challenges. In Creepy Bones – TikTokTerror maak je kennis met vier jongeren die TikTok filmpjes maken waarin ze spookverhalen rondom verlaten locaties opzoeken. Het eerste hoofdstuk begint met: “Het is doodstil op het afgelegen kerkhof.” Okay, de toon is meteen gezet en de verdere omschrijving van de locatie is weer zo fijn omschreven door Michael dat je de situatie gelijk voor je ziet. Het viertal – Jason, Maeve, Nola en Nathan – laat via hun TikTok-kanaal UrbanPhantomExplorers zien hoe zij op het kerkhof de legende van de Engel des Doods onderzoeken. Op mysterieuze wijze krijgen de kijkers niet te zien hoe een bloedrode traan over de linkerwang van het beeld rolt. De telefoon bleek vergrendeld en de TikTok-live is beëindigd. Er volgen negatieve comments en kijkers melden zelfs dat het fake was. Zucht, net als in de echte wereld reageren volgers zonder een blad voor de mond te nemen.

Er wordt dus een nieuwe challenge bedacht waarbij het viertal wordt uitgedaagd om te overnachten in de verlaten kliniek Sanatorium du Basil. Een gebouw midden in de bossen van de Ardennen, wat nog echt bestaat… dat heb ik natuurlijk gecontroleerd via Google Maps en inderdaad, het verlaten ziekenhuis waar patiënten met Tuberculose werden behandeld bestaat echt (en is een populaire urbex locatie).

Bloedrituelen

Jason en zijn drie vrienden gaan dus overnachten in het verlaten gebouw. Michael omschrijft zo precies wat zij daar zien, ruiken en voelen dat het haast is of je naar een film kijkt. Of er zelf ook echt bent. Al na het lezen van de eerste twee hoofdstukken is er geen weg meer terug. Niet voor jou als lezer, maar al helemaal niet voor de vier jongeren. Want, wat is er met dit gebouw aan de hand? Hoe kan het dat de kapotte klok weer gaat luiden? Wat voor angstaanjagend ritueel is er uitgevoerd bij het grote pentagram in donkerrood? Maar vooral… hoe kan het dat de live-kijkers op TikTok andere dingen in hun beeldscherm zien dan de vier bezoekers in het sanatorium?

Even denk je dat het spookt in Jasons hoofd als hij ledematen ziet drijven in het bloedrode zwembad… als lezer wil je – moet je – gewoon weten wat er is gebeurd in dit gebouw en vooral ook óf het wel goed afloopt met Nola, Maeve, Nathan en Jason.

Het antwoord op alle vragen krijg je in de loop van dit ontzettend spannende en vooral ook bloederige verhaal. Als je heel beeldend denkt en leest moet je wel tegen bloed kunnen… je bent gewaarschuwd.

TikTokTerror is een echte page turner, een Griezelig Gaaf boek voor Tieners!

Blogtour: Bloedjacht bij TikTokTerror

Schrijver Michael Reefs vroeg GaafvoorTieners niet alleen om zijn boek te lezen en er over te schrijven, hij vroeg ook of we mee wilden doen met de Blogtour. Natuurlijk!

Supergaaf dat GaafvoorTieners op de tiende dag van deze Blogtour de laatste letter bekend mag maken. Hierna kan je écht aan de slag op de site van Michael Reefs, Bloedjacht bij TikTokTerror.

Vind de verloren bloeddruppels en maak de woordzoeker compleet!

 

Heb jij bij alle tien de blogs een letter in de bloeddruppel gevonden? Dan is de woordzoeker compleet en kun je met de overgebleven letters een zin vormen én kans maken op een boekenpakket van Billy Bones. Je vindt alle informatie op bovengenoemde site!

Meer gave weetjes

Ik heb nog een paar gave weetjes over TikTokTerror:

  1. Schrijver Michael Reefs mocht van Billy Bones deze nieuwe horrorserie voor 11+, Creepy Bones, aftrappen. Voor deze serie zal ieder nieuw boek geschreven worden door een andere Nederlandse auteur. Ieder boek is dus ook compleet anders. Michael in zijn mail aan GaafvoorTieners: “TikTokTerror blijft helaas één boek. Het einde is zo’n vreselijk einde wat je ook vaak bij horrorfilms ziet… daar heb ik mijn inspiratie vandaan hahaha.” 
  2. In het nawoord kun je lezen dat Michael zelf aan urban exploring doet en betrad zelf Sanatorium du Basil. 
  3. Je kunt tot en met uiterlijk 21 mei 2024 meedoen met de woordzoeker en kans te maken op een boekenpakket van Billy Bones!

Super sloffen voor tieners

Koude voeten? Echt niet… Pien heeft een paar Freedom Moses KUSH-winterslippers. Ze draagt ze graag én vaak. Waarom?

Dat omschrijft de tiener zo:

“Ik kreeg deze superleuke en kleurrijke sloffen van mijn moeder! Gaaf cadeau voor een tiener, toch?! Jullie denken vast wow... wat een kleur! Knalroze. Pittig. Ja hè, daarom vind ik ze zo gaaf dus. Deze sloffen met de grappige naam Kush, zitten ook nog eens heerlijk. Ik neem ze overal mee naar toe, als ik ga oppassen bij twee hele leuke jonge kinderen, naar mijn bff en ik loop er thuis veel op. De super sloffen zijn dus voor overal en nergens. Ze vallen altijd op vanwege de felle roze kleur. Onze puppy Jippie denkt soms zelfs dat het speeltjes zijn. Natuurlijk mag hij er niet op knagen maar ik snap het wel dat hij mijn roze sloffen aanziet voor zijn flamingo hondenknuffel.

Het handige aan de Kush-slippers is dat er een rubberen zool onder zit waardoor ik er gewoon op naar buiten kan lopen. Als ik bijvoorbeeld weer eens afval voor mijn moeder buiten in de GFT-bak moet doen. Ik houd gewoon mijn sloffen aan en hoef niet eerst helemaal m’n schoenen aan te doen voor dat 1-minuutje dat je buiten loopt. Ik ben superblij met deze sloffen en ik vind ze geweldig en krijg er ook nog eens complimenten over. Okay, ze zijn wel fel van kleur, maar ik loop er met trots op én ik heb lekkere warme voetjes.”

 

Teddy

Deze loafers van Freedom Moses hebben een trendy teddy-omhulsel en kunnen dankzij de rubberen zool zowel binnen als buiten gedragen worden. Ze zijn er in heel veel kleuren; van zalmroze tot felroze en van rood tot blauw, maar ook in beige of zwart. Vanaf maat 30 tot en met maat 46.

Win Youthful moments

 

Iedere huid kan een goede verzorging gebruiken. De tienerhuid dus zeker ook. Fijn dat puber Pien (bijna 15 jaar) de Youthful Skin-lijn van Louis Widmer mag proberen.

Vegan, puur & eerlijk 

Wat is er zoal belangrijk aan producten voor de tiener? Naast een leuk kleurtje van de verpakking (check), een fijn geurtje aan het product (check) is ook steeds vaker puur, eerlijk en vegan van belang. Reken maar dat deze lijn daaraan voldoet. Bovenal is het natuurlijk belangrijk dat de huid ervan opknapt. De innovatieve ingrediënten van deze Youthful-lijn hebben bewezen resultaten en zorgen voor een krachtige verzorging van het gezicht.

Pien gaat ermee aan de slag – smeren maar

Drie producten

Louis Widmer heeft drie verzorgingsproducten ontwikkeld speciaal voor de jonge huid.

De gezonde jonge huid is elastisch, optimaal gehydrateerd en heeft een goede microcirculatie. Om deze kwaliteiten zo lang mogelijk te behouden is het van groot belang om al vroeg te beginnen met de juiste huidverzorgingsproducten.

Wij vinden de MATTIFYING MOISTURISER (picture perfect day), MOISTURISING CREAM UV20 (no thirst today) en GOOD NIGHT CREAM (overnight booster) Gaaf voor Tieners!

Fijn dus dat we een cadeau winpakket met youthful moments weg mogen geven.

Lees meer: Win Youthful moments

Boost voor een onzuivere, vette en acnegevoelige huid

We kregen de vraag of we meer wilden weten over SKIN APPEAL SKINBIOM BOOST van Louis Widmer. Het is een nieuwe en innovatief product van het merk. Skinbiom Boost is een probiotisch voedingssupplement voor de onzuivere, vette en acnegevoelige huid, dat je zonder water kunt innemen. Onze bijna 15-jarige puber probeert het graag uit. 
Zuiver van binnenuit
Natuurlijk lezen we eerst samen wat het voor product is en wat het met de huid doet. Nou reken maar dat de Skinbiom Boost heel veel doet. Dit innovatieve product neem je namelijk in. Het zijn zakjes met poeder, wat wij in water oplossen en opdrinken maar dus ook bijvoorbeeld door yoghurt of en shake kan. Door de Skinbiom Boost ieder dag, minimaal een maand lang, in te nemen (het smaakt eigenlijk naar niets) kreeg de tiener een zichtbaar rustigere huid, minder pukkeltjes en de rode vlekjes trokken weg. 
Wat doet Skin Appeal Skinbiom Boost? 
Er wordt gemeld dat: Een onzuivere, vette en acnegevoelige huid aanpakken was nog nooit zo eenvoudig. Louis Widmer lanceert het innovatieve product dat even effectief als handig is om te gebruiken. Skinbiom Boost is een probiotisch voedingssupplement. 
Hormonen, stress, een onevenwichtig voedingspatroon en een slechte aanvoer van probiotica kunnen de samenstelling van de darmflora helemaal uit balans brengen. De darmwand verzwakt waardoor metabolieten door de darmwand dringen en in de bloedsomloop terechtkomen. Dit kan tot ontstekingen in het lichaam leiden en zich uiten als onzuiverheden of acne op de huid.
De zakjes met Skinbiom Boost gaan heel gericht te werk. Okay, nu komen er weer heel wat termen, maar lees het toch even door want dan begrijp je wat deze boost voor jouw huid kan doen. “De combinatie van de melkzuurbacterie Enterococcus Faecium SFR68® en Vitamine B3 versterkt de huidbarrière, verhoogt de hydratatie van de huid en herstelt het evenwicht van het microbioom van de huid – voor een natuurlijk mooie en gezonde huid van binnenuit. Het probiotisch voedingssupplement maakt de verzorgingslijn compleet. Het voedingssupplement heeft een uitstekende tolerantie en versterkt de werking van de huidverzorgingslijn Skin Appeal.
Studies hebben aangetoond dat roodheden, afschilfering van de huid en open en gesloten comedonen al na een paar weken verminderen. Kortom, de pukkeltjes en rode plekken trekken langzaam maar echt zeker weg. De tiener is er heel blij mee! 
Goed om te weten: Skin Appeal Skinbiom Boost kan door tieners gebruikt worden, maar is natuurlijk ook geschikt voor volwassenen. Louis Widmer heeft een brede doelgroep.
Reinigen, zuiveren, verzorgen
Zoals gezegd werkt de Boost heel goed in combinatie met andere Skin Appeal producten. We hebben een setje met drie producten en op de verpakking staat: “Het geheim van een zuivere huid in 1 minuut... reinigen, zuiveren, verzorgen”. Dat heeft onze tiener ook gebruikt en de huid is dus telkens goed gereinigd en gezuiverd. De derde stap, de Sebo Fluid hydrateert de huid 24 uur lang. 
 
Een blije puber in huis met een zichtbaar rustigere en zuiverdere huid! 
 
Alle voordelen van de Skin Appeal Skinbiom Boost op een rij:
Vermindert talg, microcomedonen en afschilfering van de huid aanzienlijk
Doeltreffende formule met melkzuurbacteriën en vitamine B3
Voor een evenwichtig microbioom van de huid
Versterkt de huidbarrière en het immuunsysteem
Verhoogt de hydratatie van de huid
Een natuurlijk mooie en gezonde huid van binnenuit
Versterkt de werking van de huidverzorgingslijn SKIN APPEAL
Uitstekende tolerantie van het product
De eerste resultaten zijn zichtbaar na één maandwerking op lange termijn tot drie maanden na gebruik.

Bloemen maken van Lego

Dat je óók als je tiener, young adult of volwassen bent gewoon nog met Lego kunt bouwen, bewijst het pakket LEGO® Icons Boeket met wilde bloemen. Alleen al die de doos waarop het boeket Lego bloemen afgebeeld staat is prachtig. Daar wil iedereen toch meteen mee aan de slag?!

Kidult

Deze set Lego blijkt een constructiepakket voor volwassenen te zijn en valt hiermee in de categorie Kidult 19+ bij Speelgoedvanhetjaar. De nominatie in deze categorie zegt genoeg. Het is goed speelgoed. Voor jong(er) en oud. Je bent er een poosje mee zoet om de bloemen als een veldboeket in een vaas in elkaar te zetten. Maar dan heb je zeker wat!

Constructievaardigheid

Een boeket met zestien kleurrijke bloemen. Je kunt met deze set wel acht verschillende bloemen in elkaar zetten. Met bijna duizend steentjes. Het is dus een klus… maar wauw wat een resultaat. De jury van Speelgoedvanhetjaar vermeld in het juryrapport over LEGO® Icons Boeket met wilde bloemen (genomineerd in de categorie Kidult, 18+): “Het in elkaar zetten vraagt om goede constructievaardigheden: gerichte en volgehouden aandacht, een goede fijne motoriek, ruimtelijk inzicht en geduld.”

Een schitterend cadeau om te krijgen, mee te bouwen, je creativiteit op los te laten en dan naar te kijken!

De set is te koop in speelgoedwinkels en bij o.a. Bol.com(Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!) 

Speelgoed voor volwassenen

Gaaf om te weten… deze Lego-set is genomineerd bij SpeelgoedvanhetJaar in de categorie Kidult, 18+. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in. De uitleg:”Deze benaming is de samentrekking van Kids en Adults; speelgoed voor volwassenen. En waarom niet, waarom stoppen met speelgoed als je ouder wordt. Bouw -en knutselspeelgoed is er in vele soorten en maten voor volwassenen. Nadenken, creatief zijn, de hersens laten kraken is goed voor alle leeftijden. Spelen houdt ons fit!”

Mooie make-up en 100% microplasticvrij

 

We ontvingen de Catrice Herfst/Winter 2023 update, dus meteen een blije puber in huis. Natuurlijk wil zij deze make-up graag testen. Deze tijd van het jaar ligt bij Catrice de focus op producten met een hoge prestatie, die leuk zijn om te dragen en in elk budget passen. In de collectie: levendige kleuren en natuurlijk glitter en glamour voor de feestdagen.

De Catrice make-up heeft ingrediënten van hoge kwaliteit en langhoudende finishes creëren looks die elk moment in het leven vieren!

It’s not magic

Het motto: It’s not magic. It’s make-up. En inderdaad met deze magisch mooie producten ziet onze puber er echt schitterend uit. En, ook fijn om te weten: het gehele Catrice-assortiment is 100% microplasticvrij en bevat het uitsluitend vegan ingrediënten.

Catrice meldt: In de eerste plaats moet make-up leuk zijn! Met unieke texturen, kleurrijke tinten en verrassende effecten geeft The Energy of Joyplezier aan je beautyroutine. De regels breken? Wij raden het zeker aan!

Tijd voor een test door de 15-jarige dochter. Ze vindt de nieuwe collectie herfst/winter van Catrice ‘superleuk’ en gaat aan de slag met het make van een korte video. Deze is op ons Instagram account GaafvoorKinderen te zien.

 

Verzorgingsboost

Ze vertelt over de glossin' glow tinted lip oil: “De lipolie is er in verschillende kleuren en geven je lippen een mooie roze, rode of oranje kleur. Verkrijgbaar in vijf tinten reageert de textuur op de natuurlijke pH-waarde van de lippen – voor een unieke, zachtroze finish. De formule met kersen- en granaatappelolie biedt een ultieme verzorgingsboost. De olie smeert fijn, maakt je lippen zacht en glanzend én past goed in een tasje of jaszak dus je kan hem overal naar toe nemen!

De glitter glam glow lip balm (ik test de roze glitter lippenstift) voelt lekker zacht aan op je lippen en geeft een mooie kleur én shine! Leuk om op te doen naar een feestje of een bijzondere gelegenheid. Shine like a diamond! Sprankelend en de glitterdeeltjes geven een stralende finish. De kleur verandert als je het opdoet, dit is bij iedereen anders. De textuur reageert op de individuele pH-waarde van de lippen voor een roze resultaat.

Over de magic shaper contour& glowstick kan ik vertellen dat je er supermooie contouren mee kunt maken en ook nog met een mooie glow eroverheen blijft het de hele dag goed zitten! Je kunt het echt een wonder in een stick noemen. De praktische, dubbelzijdige stick is verkrijgbaar in verschillende tinten en combineert matte, donkerdere contouring tinten en glinsterende highlighters die opbouwbaar zijn en gemakkelijk te blenden. Het resultaat? Een natuurlijk uitziende, perfect gecontourde finish.

De curl it volume & curl mascara geeft een mooie krul in je wimpers. Tja, vandaar de naam. Met het fijne, siliconen borsteltje krijgt ieder wimperhaartje een zwart laagje, waardoor ze langer lijken en dat geeft een natuurlijke uitstraling. Dankzij de klontvrije krulformule houdt de mascara de wimpers gekruld tot 24 uur lang.

In het oogschaduw pallet zitten mooie kleuren voor de feestdagen en voor de herfst/winter! Zo kun je shinen op ieder feest.

De nieuwe melted sun cream bronzer heeft een mooie natuurlijke contour en brengt heel makkelijk aan. Het is ook eenvoudig te blenden voor een extra bruin tintje en je maakt er een egale en matte look mee.

De nagellakjes zijn supermooi, zowel voor de feestdagen als voor door de weeks naar school of naar je werk. Subtiel en toch heel feestelijk."

Huidverzorging voor tieners

Ook op de huidjes bij de kids van GaafvoorKinderen komen pukkeltjes en problemen als ze gaan puberen. Yep, er moest dus aandacht komen voor de huidverzorging voor tieners. We vonden een relatief nieuw merk: Loïs+Day. Het is bedacht en gecreëerd door Debbie van Weelden (Loïs Lee Wholistic SkinMethod), in nauwe samenwerking met hormoonexpert Vivian Reijs. Uitgetest, uitgebreid en uitgedragen door hun dochters Loïs van Heuvelen en Day Ewbank.

Klein formaat

Onze 14-jarige Pien gaat aan de slag met de Loïs+Day Try Out Kit. Een prima set om het product te testen of om mee te nemen op reis. De inhoud van de Try Out kit (€27,-) is voor een dagelijks skincare ritueel, twee - drie weken lang. Precies goed om te kijken wat Loïs+Day voor jouw huid doet!

Dus Pien ging aan de slag met het drie stappen ritueel, The Ritual genaamd, bestaande uit Balmalicious, Lovely Lotion en Pretty Oil. Allemaal speciaal voor de tienerhuid!

Happy skin + happy hormones = happy teens

De enige manier om een goed huidverzorgingsritueel vol te houden is door het verslavend lekker te maken... zo satisfying! We lezen eerst hoe we de drie producten moeten gebruiken en gaan dan aan de slag met het schoonmaken van de huid met Balmalicous. Dat doe je zo: Verwarm een beetje Balmalicious tussen je handen en masseer de balm in. Relax en kom tot rust #metime. Maak het Loïs+Day Cleansing Doekje nat onder de warme kraan en wring goed uit. Het gaat om de warmte van het doekje, niet het vocht. Leg het warme doekje over je gezicht en relax tot deze is afgekoeld. Wrijf zachtjes met het doekje en verwijder zo de Balmalicious en al het vuil. Spoel ’m uit en herhaal met de andere kant zodat alle restjes (oog)make-up en vuil van je gezicht zijn.

Er wordt gebruik gemaakt van castorolie, ook wel wonderolie genoemd. Dit heeft zowel een reinigende als verzorgende werking en ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de huid. Wordt gebruikt om vuildeeltjes uit de huid aan te trekken en maakt de poriën vrij van bacteriën. Goed om acné tegen te gaan. De roze kleur komt van Alkanet Root, een ingrediënt dat ontstekingsremmend en helend werkt.

Lotion Up en voeg Pretty Oil toe

Na de reiniging kan je kiezen: breng eerst de Lovely Lotion aan op je huid en daarna de Pretty Oil, of meng de twee formules in je handpalm en breng je het daarna op je huid aan. Whatever works for you. Zes keer sprayen met de Lovely Lotion en een drupje Pretty Oil is gemiddeld. Maar, in de winter heeft je huid misschien wat meer olie nodig, en in de zomer - of als jouw huid wat vetter is - juist wat minder. Het leuke is, je kunt dus zelf gaan ervaren en ontdekken wat je huid nodig heeft. En iedere dag je huidverzorging precies daarop aanpassen!

Pretty Oil is speciaal voor de tienerhuid gecreëerd, die een ander vetzuurprofiel heeft dan de huid van een volwassene. Daarom meer oliën met een hoog gehalte aan linolzuur. Zoals druivenpit olie en saffloer olie. Maar ook de huid-lieveling jojoba (bijna identiek aan huideigen sebum). Calendula staat bekend om verzachtende en ontstekingsremmende werking voor de huid, helpt de huid herstellen en bevat veel antioxidanten. Bijzonder aan de Pretty Oil is de toevoeging van de algjes die de huid helpen beschermen tegen blauw licht en luchtvervuiling.

Real

Pien gebruikt de Try Out kit tot de skincare op is, ongeveer in 2,5 week. Ze raakt helaas wat gefrustreerd want de pukkeltjes lijken wel erger te worden in plaats van minder. Jammer en zoals het bij puberende tieners gaat… ze blijft mopperen, en besluit iets meer make-up op te smeren. Geen oplossing, dat beseffen we ons van GaafvoorTieners. Dat wordt toch spoedig de The Ritual full size (€ 69,-) van Loïs+Day voor haar aanschaffen, want het gaat goed werken als je het langer gebruikt.

Goed om te weten dat oprichtster Debbie ook meldt: be real. Geen sprookjes, geen filters: een mooie, gezonde huid ontstaat niet overnight, huidverzorging is een werkwoord. En soms heb je daar doorzettingsvermogen en geduld voor nodig, het kan wel drie tot vier weken duren voordat je effect ziet. Maar dan heb je wel een flawless glow!  

Goede basics en inspirerende hormooneducatie

Uiteraard ontwikkelde Debbie van Weelden 100% natuurlijke, meukvrije producten en formules die passen bij tieners. Waarbij zij zich liet adviseren door Loïs en Day, tieners hebben immers andere prio’s (zoals geur). Ook de branding werd door de naamgevers op de voet gevolgd, waarbij ze zelfs het laatste woord hadden. Maar het belangrijkste voor Loïs+Day is de hormoon- en lifestyle-educatie. Natuurlijk helpt een goed skincare ritueel bij het krijgen van een mooie glow en het voorkomen van onzuiverheden, maar de rol van hormonen en voeding wordt door Loïs+Day echt in de spotlight gezet. In de basis een focus op acne triggers, uiteindelijk groeit dit uit tot een brede kennis van hormonen en hun invloed op het vrouwelijke welzijn. Als zij één ding leerden met hun eigen kroost was het wel dat deze doelgroep een compleet andere aanpak nodig hebben dan volwassenen. Geen ‘saaie’ teksten, maar peer-to-peer communicatie waarbij de vorm leidend is. Zodat de educatie niet voelt als ‘saaie whatever’ maar de doelgroep inspireert en motiveert.

Superglad en glanzend haar

GaafvoorTiener-tester Pien mag aan de slag met de BaByliss Hydro-Fusion Stijltang. Tja, wat valt je als 14-jarige dan meteen op: “De lichtblauwe kleur. Mooi!

Maar wat kán deze stijltang?

Aan de slag in het lange blonde haar van Pien. Haar ervaring:

“Handig, deze stijltang warmt echt heel snel op en je hebt meerdere (5 digitale hitte-instellingen 150°C tot 235°C ) standen voor de temperatuur. Ideaal. Er zit een blauw lampje in en zo kan je zien dat de stijltang warm is. Dus je kan precies op tijd en bij de juiste temperatuur je haar gaan stijlen. Ik kan er zowel heel glad en glanzende haar mee maken als een mooie slag in mijn haar mee maken. Dus met deze stijltang kan je makkelijk stijlen. De ene dag een leuke krul en de volgende dag heel stijl haar.

Ik vind het top dat mijn haar zo gaat glanzen na gebruik van deze Babyliss. Wat ik ook handig vind aan deze stijltang, is het 2,5 meter lange snoer dat ook nog eens meedraait. Je kunt makkelijk alle kanten op bewegen.

Ook goed om te weten: De stijltang koelt ook snel af als je ‘m hebt uitgezet. Oh en, het is een mooie stijltang die superhandig in een beschermhoes zit verpakt waardoor hij minder snel beschadigd en je de stijltang makkelijk kan meenemen.”

Kortom, deze stijltang werkt snel, eenvoudig en gewoon goed!

Hydro-Fusion

In het bericht van Babyliss lezen we dat er in 2023 twee nieuwe lanceringen zijn: Hydro-Fusion Stijltang en Hydro-Fusion 4-in-1 Föhnborstel. Over de föhnborstel maakte Pien al een keer een vlog (klik hier).

Maar wat maakt deze twee haarstijlers nou zo fijn? Ze zijn ontworpen met Advanced Plasma Technology, dat is een vochtbalancerend dubbel ionisch systeem dat het haar verzorgt en pluisvrij maakt.

Anders uitgelegd, om het te verduidelijken: de Hydro-Fusion tools bevatten een geavanceerd dubbel ionisch systeem dat zowel positieve als negatieve ionen combineert die samenwerken om de vochtbalans van het haar op peil te houden en het zo te verzorgen en pluisvrij te maken.

Tada, dat willen we! Zowel de tieners als de moeders.