Gaaf voor Tieners

Over scheren en de puberteit

De puberteit brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Dat is een statement. Veranderingen en ongemakken, zowel voor meiden als jongens.

Eerste scheerbeurt

Na de baard in de keel volgt het eerste lichaams- en gezichtshaar en is het tijd voor de eerste scheerbeurt. Zo’n eerste scheerbeurt kan gepaard gaan met ongemak, wondjes en sneetjes. De GaafvoorTieners-tiener kreeg een kort lesje scheren met mes en scheerschuim van zijn vader. Sindsdien wordt er onder de douche – want ja, warm water – geschoren.

Toch ging hij overstag toen hij over de Philips OneBlade First Shave hoorde. Dit is een scheertool die speciaal ontwikkeld is voor de eerste scheerbeurt van jongens. Met een mesje dat je huid nog extra beschermd, zodat een beginnende scheerder er makkelijk mee overweg kan. Daarnaast is de huid van de puber vaak wat gevoelig en hebben zij nog regelmatig acne. En met dit toestel haal je dat allemaal niet open. Nou was onze tiener dus al aan het scheren én is de baardgroei stevig. Hij wisselt nu natscheren en OneBlade af én kijkt met plezier naar de #ShavingSchool op TikTok.

#ShavingSchool

Nog even iets meer info over het handige apparaat. Het anti-frictie mesje glijdt soepel over de huid, door de extra laag microglasparels, en vermindert zo de kans op huidirritatie, sneetjes en wondjes. Daarnaast wordt de huid beschermd door het dubbele beschermingssysteem van de OneBlade First Shave met gladde coating en afgeronde uiteinden, en scheren OneBlade mesjes nooit dicht op de huid (0.2 mm afstand). Het mesje beweegt 6.000 keer per minuut voor een snelle fix. Je kunt de First Shave makkelijk via een USB-A oplader opladen en weer gebruiken.

Leuk en handige tips kun je krijgen via de online #ShavingSchool op TikTok, waar jongeren informatie en inspiratie over een goede scheertechniek kunnen vergaren.  Bijvoorbeeld met grappige scheerfeitjes en how-to-shave-tutorials. Deze community helpt jongeren die voor het eerst aan de slag gaan met hun baard of snor en niet willen eindigen met wondjes of een rare look.