Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

dé website met gave lifestyle tips, cadeaus en uitjes voor je kind, kleinkind, neef, nicht, vriendje, vriendinnetje, buurjongen, buurmeisje…

getestdoorkinderen_transparant

Terechte winnaar Publieksprijs

Wij volgen de Verkiezing Speelgoed van het Jaar al járen. We hebben zelfs nog van 2012 t/m 2017 in de vakjury plaatsgenomen. Supergaaf om de hele dag te mogen spelen.

In 2023 is in de categorie Familiespellen vanaf 12 jaar De Betoverende Torens genomineerd én beloond met de Publieksprijs. Wat ons betreft speelden we dit spel voor het eerst, maar we begrijpen heel goed dat veel mensen dit graag spelen. Een topper! Je kunt het met twee tot zes personen spelen en je legt het snel en simpel uit aan de personen die het nog niet kennen.

In het kort komt De Betoverde Torens hierop neer:

Je probeert om als eerste alle tovenaars naar de zwarte toren te verplaatsen. Dit kun je doen door jouw handkaarten slim te spelen en jouw tovenaars met de verschillende torens goed in het spel te verplaatsen. Vang de tovenaars van je tegenstanders en zet jouw toren er overheen. Doe je dit goed? Yeahhh, dan krijg je magische flesjes als beloning. Deze flesjes kun je op een later moment in het spel eenmalig gebruiken voor extra bonusacties.

Dat klinkt misschien toch ‘ingewikkeld’ maar heus, dit familiespel speel je gezellig samen en je begrijpt het snel. Die mening heeft SpeelgoedvanhetJaar ook.

Beoordeling door de vakjury

“De betoverde torens doen hun naam eer aan. In dit spel moet je goed opletten wat er met de tovenaars gebeurt en ook waar ze gebleven zijn. Het doel is om al je tovenaars uiteindelijk in de zwarte toren te laten komen en daarbij moet je ook nog eens al je toverdrankjes vol hebben. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo makkelijk. Het leuke aan dit spel is dat wanneer het je lukt om met de torens een tovenaar van je tegenstander gevangen te zetten, je vooral niet moet vergeten waar deze gebleven is. Niets is namelijk vervelender dan wanneer je bent vergeten onder welke toren een tovenaar zit.”

Wat dit spel volgens ons zo leuk maakt, is dat je de tovenaars en torens kunt blijven verplaatsen. Zo wordt het best lastig om je eigen tovenaars terug te vinden. Reken maar dat dat voor een hoop lol aan tafel zorgt.

2x nijntje en sinterklaas in omdraaiboek

 

Konijntje nijntje is – net als jonge kinderen – dol op Sinterklaas. En Sint liedjes.
In het dubbeldik omdraaiboek beleeft nijntje twee sinterklaasverhalen. In ‘nijntje zingt voor sinterklaas’ kun je met nijn en haar vriendjes de bekende sinterklaasliedjes: van ‘zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘dag sinterklaasje’ meezingen.

Schoen zetten
Draai je het stevige boekje om, dan lees je het verhaal ‘nijntje zet haar schoen’. Dat schoentje zetten kan natuurlijk pas als Sint met de met de stoomboot uit Spanje is aan gekomen. Dan mag nijntje haar schoen zetten… hopelijk komen Sint en Piet langs om een cadeautje in haar schoen te stoppen.

Het boek is van stevig karton, ideaal voor kleine kinderhandjes. Geniet samen van de lieve sinterklaasverhalen!


Het ‘nijntje – sinterklaas omdraaiboek’ is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online (vaak al uitverkocht). Bij Bol.com tref je nog wel heel veel andere gave nijntje producten.
GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!
 

Familiespel: Skull

Ben je op zoek naar een gaaf spel? Dan is Skull ideaal. De jury van Speelgoed van het Jaar 2023 noemt het een leuk en luchtig spel en makkelijk mee te nemen naar vrienden. Skull valt in de categorie 'Familiespellen vanaf 12 jaar' en is een originele blufspel.

Plaatsen, bieden, bluffen

Op de verpakking van familiespel Skull staat een kleurrijke afbeelding van een Mexicaans doodshoofd (tegenwoordig bij ons ook bekend vanwege Día de los Muertos). Op de doos staan de woorden ‘plaatsen, bieden, bluffen’ en dit geeft meteen het spelverloop weer.

Je speelt met gesloten kaarten en pakt om beurten een nieuwe kaart… tot je denkt de juiste bloemenkaarten te hebben. Dan mogen de kaarten open op tafel én kunnen andere spelers overbieden. Wie kan er het best bluffen?

Beoordeling door de vakjury

“In Skull moet je bloemen zien te vinden om daarmee punten te scoren. Dat kunnen bloemen van jezelf zijn, maar ook die van je tegenstanders. Vind je echter een skull, dan verlies je. Dit spel is nou echt een blufspel. En de eigenschap bluffen heb je hierin ook echt nodig. De tegels zijn van een heel dik karton gemaakt en met prachtige artwork bedrukt. Elke speler heeft een eigen set met kaarten. Op deze kaarten staan bloemen, maar op één kaart staat een skull”, zo staat er in de beoordeling op Speelgoedvanhetjaar.nl te lezen.

Winnen?

De andere spelers aan tafel kunnen na het openen van jouw kaarten ook overbieden en nog meer open kaarten omdraaien. Is het bluf of heeft de hoogste bieder echt alleen rozen? Dan is er gewonnen. Zit er een schedel/skull bij, tja dan heb je dus geblufd en verloren. Skull blijkt hiermee dus hét spel van een pokerface. En dat vinden kinderen gaaf!

Familiespellen vanaf 12 jaar

Skull, van leverancier Asmodee is in 2023 genomineerd in de categorie Familiespellen vanaf 12 jaar. Volgens Speelgoed van het Jaar 2023 zijn dat spellen die gespeeld worden door veelal ouders met kinderen. “Wat kenmerkt deze spellen? Toegankelijkheid, snel spelen, vaak educatief, vrolijk vormgegeven en zo gemaakt dat kinderen kunnen winnen.”

GaafvoorKinderen.nl het zeker eens met deze categorie waarin nog eens extra blijkt dat spellen spelen gaaf én leerzaam is (al is het alleen al om te vieren dat je wint of juist incasseren dat je hebt verloren).

55 jaar Loco, nu met Gouden Loco mini

Loco is al 55 jaar een begrip voor (groot)ouders die een kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden wil laten oefenen. Sinds 1968 leren generaties lezen en rekenen met Loco. Het jubileumjaar wordt natuurlijk gevierd.

Fantasie prikkelen

De speciale jubileumeditie heet Loco mini Gouden pakket en bevat: een gouden Loco basisdoos én vier oefenboekjes. De opdrachten in de boekjes zijn voor kinderen vanaf 4 jaar en prikkelen de fantasie en stimuleren de creativiteit. Wat zo gaaf is aan Loco: je controleert zelf of je de opdrachtjes goed hebt gedaan… draai de doos om en zie of het figuur klopt. Natuurlijk applaus voor jezelf als het klopt, maar mocht het figuur niet juist zijn dan kun je zelf vrij gemakkelijk je foutje corrigeren.

Met de oefenboekjes stimuleer je creativiteit en het zelfcorrigerend vermogen.

Letters, woorden, spelling en tafels

In deze gelimiteerde jubileum editie van Loco mini zitten vier oefenboekjes: ik leer tafels 1-12, ik leer alle letters, oefenen met spelling en woorden leren. Ideaal voor gebruik op school of om thuis spelenderwijs verder te leren. Leren met een Loco doos is gewoon gaaf en een feestje.

"Loco is magisch..." - Hans Kazàn

De spellen van Loco gaan al generaties lang mee. Zo ook bij de familie Kazàn. De goochelaar en illusionist Hans Kazàn, zijn kinderen én kleinkinderen, allemaal speelden óf spelen zij met Loco. Uitgeverij Zwijsen vroeg hem naar zijn eigen ervaring met Loco.

“Loco, dat brengt toch uit een ver verleden allerlei dingen in mij naar boven. Ik kan me nog goed herinneren dat ik thuis Loco speelde. Ik deed dan de opdrachten, draaide de doos om en hoopte dat ik alle antwoorden goed had. Ik weet nog dat ik dat altijd heel spannend vond, kloppen de kleuren in het patroon wel? Dat heeft toch echt iets magisch! Daarom heeft Loco mij altijd zo gefascineerd, denk ik.”

De exclusieve gouden basisdoos Loco min, met de vier oefenboekjes is te koop bij o.a. Bol.com. (Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!)

Waterwereld Rulantica

Voor alle kleine (en grote) waterratjes is Waterwereld Rulantica een belevenis om niet snel (misschien wel nooit) te vergeten. Waarom we hier zo enthousiast over zijn? Dit waterpark heeft ons verrast, we werden er heel blij, want het is er enorm schoon, er is zoveel keus aan waterglijbanen, je kunt binnen en buiten zwemmen en er is een schitterend buitengebied waar je heerlijk in de zon kunt liggen.

‘Second gate’: Waterwereld Rulantica

Maar laten we bij het begin beginnen…  Op 28 november 2019 begon het Duitse attractiepark Europa-Park aan een nieuw hoofdstuk in de familiegeschiedenis. Op die dag opende Europa-Park de deuren van zijn ‘second gate’: Waterwereld Rulantica. Belangrijk detail: dit grootste attractiepark van Duitsland ligt in het Zwarte Woud. Voor ons (wij wonen in Castricum) is dat zo’n 650 km rijden, naar de plaats Rust waar deze belevenis te vinden is. De route reden wij in 2018 al eens, want toen bezochten wij Europa-Park voor het eerst. Een gave ervaring! We genoten toen al van alle snelle achtbanen, zelfs van een achtbaan in het restaurant.

16 landen en meer dan 100 attracties

Om het verhaal compleet te maken (en daarna vertellen je alles over het schitterende waterpark) is het goed om te weten dat Europa-Park het op één na best bezochte park van Europa is. Sterker nog: Europa-Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! Wauw, dan heb je heel wat in huis. Dat klopt ook, want het park is een ‘showroom’ voor andere attractieparken en wordt gerund door de familie Mack.

Wat kun je verwachten in Europa-Park? In het grote attractiepark zijn 16 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Het ene moment loop je in Italië en het volgende in Nederland (inclusief poffertjes en patat). Verdeeld over deze 16 themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Ben je dol op achtbanen? Dan kom je er helemaal aan je trekken. Er staan er maar liefst 13. Maar ook voor jonge bezoekers is er veel te ontdekken in het sprookjesgedeelte en bij de vele shows.

Vanaf eind 2019 beschikt Europa-Park ook over een gigantische Waterwereld: Rulantica

Zwemmen in Duitsland

Plons! Tijd om te gaan zwemmen in Duitsland. Wij overnachten bij het Camp Resort in een huifkar, dus we pakken de auto naar Rulantica. Met onze dagkaart krijgen we een armbandje om waarmee je binnen alles doet; van het sluiten van de je kluis tot het betalen van je eten. Handig!

Zwemkleding aan, douchen en dan twijfelen waar je gaat beginnen. Wauw, wat is hier veel te doen en te bekijken. Belangrijk punt voor ons: de vloer is schoon!

We starten rustig, met een rondje dobberen in een grote band door Snorri’s Saga. We worden zelfs geholpen om netjes op de opblaasband plaats te nemen. Daarna is het heerlijk drijven door de lazy river van Snorri’s Saga. We kijken onze ogen uit als we in de stroming door indoor Rulantica worden gevoerd, langs zeemeermensen, door een kleurrijke onderwatergrot en langs een scheepswrak. Een prima begin van ons zwemavontuur in de Waterwereld. 

Lees meer: Waterwereld Rulantica

Gave kaartspellen

Hoera, spelletjesavond! Maar wat ga je doen als je niet eindeloos aan tafel wilt zitten met een bordspel? En, wat is een leuk spel voor kinderen vanaf 8 jaar? Wij zeggen: een kaartspel! Snel, spannend en gewoon gaaf vinden wij 5Alive en Monopoly Deal (kaartspellen van Hasbro):

5 Alive

Wie droomt er niet van meerdere levens? Tijdens dit vliegensvlugge spel wordt die droom werkelijkheid en heb je maar liefst vijf levens! Iedere speler krijgt een aantal genummerde kaarten en moet onder de 21 zien te blijven om al zijn levens te behouden. Kom je er toch boven? Dan ben je een leven kwijt. Klinkt simpel, en dat is het ook. Het spel is zowel snel te leren als te spelen. Ideaal voor een spelletjesavond met tieners en kinderen vanaf 8 jaar.

Monopoly Deal

Dit kaartspel is alle Monopoly-pret in een snel te spelen kaartspel. Een kort spel van 15 minuten. En dat kwartiertje kun je natuurlijk heel vaak herhalen en eindeloos spelen met de Monopoly bezittingkaarten, huurkaarten, huis- en hotelkaarten en jokers.

Op de actiekaarten staat wat een speler moet doen, zoals het betalen van huur of het sluiten van gevaarlijke deals. Huis- en hotelkaarten verhogen de huurwaardes, met jokers kunnen spelers bezittingsets bouwen en spelers betalen hun schulden met geldkaarten. Verzamel als eerste speler 3 complete bezittingkaartsets in verschillende kleuren en je bent de winnaar.

Voordelen van een kaartspel

Zo'n kaartspel is handig compact en kan dus ook makkelijk mee op reis. Bovendien, heel betaalbaar en daardoor een slim cadeautje. 5Alive en Monopoly kaartspellen kun je bijvoorbeeld bestellen bij Bol.com(Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!)

Kleuren kleien met kikker

Jonge kinderen en klei… het blijkt een goede combinatie. Onze kids pakten graag de gekleurde klei van Play-Doh en gingen aan de slag met geel, blauw, rood, groen… leuk en leerzaam. Tot… ze alle kleuren bij elkaar deden en het een nogal vreemde kleur werd. Dat maakt natuurlijk op zich niet uit, voor het een grote bruinachtige kleibal werd hadden ze al veel plezier én het herkennen van de kleuren geleerd.

Starterset

Onze klei-ervaring is al van een paar jaar geleden en de kinderen zijn inmiddels tieners. Leuk om te zien is dat Play-Doh nu startersets heeft waarbij kinderen spelenderwijs de kleuren leren herkennen en insecten kunnen vormen. Met de set ‘kikker en kleuren starterset’ kunnen kinderen de klei in een vormpje van een insect drukken en op die manier gemakkelijk mooie beestjes maken. Maak met de uitsteekvormen vlinders en leliebladen. Met de drukvormen op de rug van de kikker kun je een lieveheersbeestje of bloem van klein maken. Yep, pret met klei.

Kikkertong

Ook gaaf: maak een kikkertong van klei. Leef je uit met kleuren en vormen en laat kinderen al spelend leuke sorteer- en combineeractiviteiten doen door de insecten op kleur te sorteren op de speelmat. Een gezellig moment om samen met je kind te doen. Als kinderen klein zijn en alles leren, kan speelgoed als kikker en kleurtjes ze helpen bij het zoeken naar combinaties, sorteren, fijne motorische vaardigheden en hun creatieve verbeelding.

Deze Play-Doh-starterset vinden wij Gaaf voor Kinderen. Mocht je interesse hebben in zo’n klei-speelset, je kunt het o.a. bij Bol.com kopen. (Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!)

Gelezen: Storm & Bliksem en de Vlucht van de Cloudsurfers

Lezen is Gaaf. Ik weet dat niet iedereen daar zo over denkt, maar dan kan ik gerust wel stellen dat je nog nooit een boek van kinderboekenschrijver Michael Reefs hebt gelezen. Hoe hij dat doet, ik weet het niet… maar als je een boek van Reefs in handen hebt wíl je gewoon verder lezen omdat je vanaf de eerste regel het verhaal in getrokken wordt. Dat gevoel had ik jaren geleden al bij het eerste boek in de serie De Bieb-bende (sinds 2013) en ook nu met de lancering van de nieuwe serie Storm & Bliksem sta ik versteld van het fantasierijke en spannende verhaal. De 186 pagina’s van dit kinderboek waren uit voor ik het wist. En ik wil meer weten over de broers Storm en Bliksem… gelukkig gaat dat gebeuren want aan het eind van het avontuur is het duidelijk dat er een vervolg komt.

Blogtour

Okay, het mag duidelijk zijn: ik vind Michael Reefs een gave en getalenteerde kinderboekenschrijver. Dus, toen hij GaafvoorKinderen vroeg om met De grote Storm en Bliksem blogtour mee te doen en het allernieuwste boek te lezen, was het antwoord natuurlijk JA. In totaal zijn er 14 bondgenoten in deze blogtour, die op 1 oktober 2023 van start is gegaan. In de socials en blogs van de eerste 8 bondgenoten kun je een plaatje met mysterieuze letters vinden. Als je deze letters in de juiste volgorde zet, komt er een woord uit. Via https://stormenbliksem.nl/blogtour/ kun je een formulier downloaden waarop je de woorden invult. Als je alle 8 woorden juist hebt ingevuld, lees je een eeuwenoud woord in de oranje vakjes. Met dit woord kun je sinds 9 oktober naar het interactieve (game) deel op de website. In deze ‘game’ zijn 6 kristallen te zien… en nu is GaafvoorKinderen belangrijk… want op het plaatje bij dit bericht staat het woord (in spiegelbeeld) waarmee je het kristal kunt kraken. Als de zes kristallen gekraakt zijn, kun jij op de laatste dag van de blogtour proberen het Hemelportaal te verzegelen, zodat de gevaarlijke Rafnodi er niet in slagen het portaal te vernietigen. Missie geslaagd! En dan, dan maak jij kans op een waanzinnige prijs! 

Boekenpakket

Heb jij alle stappen van de blogtour gedaan? Dan maak je kans op een boekenpakket van Billy Bones. Je laat daar je gegevens achter en op 29 oktober wordt de winnaar van dit pakket bekend gemaakt op de Facebook en Instagrampagina van Storm en Bliksem.

Bekijk en kraak dus het woord in het plaatje. Dit staat ook op het GaafvoorKinderen-account op Facebook en Instagram. Succes met het verzegelen van het Hemelportaal! Extra gaaf… Michael Reefs geeft via GaafvoorKinderen 1x zijn nieuwe boek Storm & Bliksem en de Vlucht van de Cloudsurfers weg. Hoe je kans maakt… staat onderaan dit bericht. Eerst wil ik heel graag meer over het boek vertellen! 

Lees meer: Gelezen: Storm & Bliksem en de Vlucht van de Cloudsurfers

Relaxt gamen

Okay, omdat gamen vaak al de nodige sensatie oplevert is het wel zo fijn als je gewoon relaxt kunt zitten. Met dit in gedachte test onze tiener Mees een heuse gamingstoel. Hij is dolenthousiast als hij de Trust gamingstoel GXT 707R in ontvangst neemt en schuift meteen zijn bureaustoel aan de kant. De gamingstoel in zwart en rood heeft hij in mum van tijd in elkaar gezet, inclusief de extra kussens. Het is een ‘nogal’ grote stoel zo achter zijn Playstation op zijn bureau, maar dat kan de tiener niets schelen. Gamen, daar draait het om!

Comfortabel zitten

FIFA wordt opgestart en er wordt eens even goed achterover geleund in deze ergonomisch, aanpasbare gamingstoel. Chill. Tot, de game start en er fanatiek wordt gevoetbald en de tiener op het puntje van de stoel gaat zitten. Dat kan natuurlijk, want dat was hij gewend op zijn oude stoel. Maar de gamingstoel GXT 707R is juist zo ontworpen dat er een hele poos comfortabele gamingsessies op gedaan kunnen worden. Een ruim zitvlak, stevige armleuningen en het kussen in de nek maken het tot een chill-stoel. De tiener is er blij mee en wil niet anders meer. Overweeg jij ook zo'n gave gamingstoel? Je kunt 'm bestellen via Bol.com (Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!)

Oh en mocht er drinken overheen vallen… geen punt, je kunt het ‘leer’ makkelijk met een vochtige doek afnemen.

Anders zitten

De luxe gamingstoel is een hit en dat past in de traditie van Trust, ze produceren kwalitatieve gaming stoelen voor urenlang gaming comfort. Ruime stoelen op wielen. Een heel ander en nieuw model van Trust is het speciale stoelconcept. Deze Rayzee Gaming-vloerstoel is totaal anders dan andere gamestoelen uit het portfolio. Met deze stoel zit je echt anders en biedt veelzijdig gamemogelijkheden. Lekker chillen op de grond.

De Rayzee is ontworpen voor consolegaming en geeft jonge gamers een ontspannen positie om games te spelen, terwijl het de nodige ondersteuning en stabiliteit biedt. De stoel kan multifunctioneel worden gebruikt, waardoor het perfect is om tv te kijken, te ontspannen, te lezen en nog veel meer. Gamen vooral, haha. Je kunt de Gaming-vloerstoel in vijf verschillende hoeken plaatsen voor de optimale positie; van plat op de vloer tot een hoek van 90°. Daarnaast maakt de opvouwbaarheid hem ideaal om op te bergen.

Hip bureau

Om een hippe gamingset helemaal af te maken wijzen we ook nog even op het speciale bureau. Niet gezien of getest, maar ziet er wel heel gaaf uit. Dat een stevig gamebureau niet saai hoeft te zijn, bewijst Trust met de lancering van de GXT 709 Luminus RGB Gaming Desk. De Luminus is niet alleen solide en duurzaam, het heeft ook handige on-desk touch besturing en RGB LED-verlichting in de rand om jouw game setup nog meer in je eigen stijl te maken.

Vakjury kiest winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023

De winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 zijn bekend! Een vakkundige jury heeft een divers aanbod aan speelgoed en spellen uitgebreid getest en beoordeeld op hun originaliteit, veiligheid, kwaliteit, duurzaamheid en speelplezier. In 17 categorieën zijn drie winnaars gekozen die met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar 2023 mogen dragen. Hiermee herkennen consumenten het beste en veiligste speelgoed uit het grote aanbod. Consumenten bepalen de publiekswinnaar per categorie door te stemmen via www.speelgoedvanhetjaar.nl. 
 
Goed Speelgoed
De Nederlandse speelgoedindustrie stelt het belang van Goed Speelgoed voorop: 
• Veilig & getest. Voldoet aan alle wetgeving.
• Origineel & geen namaak. Wordt door de aanbieder op een eerlijke manier verkocht.
• Kwalitatief & optimaal speelplezier biedend. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard.
• zo Duurzaam mogelijk. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol bij de productie van dit artikel.
• Inclusief. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee!
 
Om ouders te helpen de juiste en veiligste keuzes te maken, bestaat het keurmerk Winnaar Speelgoed van het Jaar. Een vakjury, bestaande uit 20 deskundigen met diverse achtergronden in de speelgoedbranche, heeft de winnaars bepaald, die in de winkels te herkennen zijn aan de vertrouwde sticker.
 
Categorieën
Dit jaar zijn in 17 categorieën winnaars gekozen, zodat de verkiezing een volledig beeld geeft van het speelgoed dat verkocht wordt. De categorieën zijn gebaseerd op de leeftijd van de gebruikers, van Peuter tot Kidult 18 plus. Maar ook op onderwerp en interesse, zoals de nieuwe categorieën Puzzels en Elektronica. Op deze manier slaagt iedereen erin goed passend en veilig speelgoed en spellen uit te kiezen.
 
Publiek kiest het allerbeste speelgoed
Tot en met 5 november 2023 kan jij een keuze maken uit de winnaars. Zo wordt bepaald wie de Publieksprijs verdient. Stemmers (jij dus ;-)) maken kans op mooie prijzen, zoals speelgoed en cadeaubonnen. Op 9 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.
 
Stem op de vakjury winnaars en maak kans op een mooie prijs via www.speelgoedvanhetjaar.nl
Bekijke alle winnaars in de 17 categorieën:

Lees meer: Vakjury kiest winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023