Spellen

Terechte winnaar Publieksprijs

Wij volgen de Verkiezing Speelgoed van het Jaar al járen. We hebben zelfs nog van 2012 t/m 2017 in de vakjury plaatsgenomen. Supergaaf om de hele dag te mogen spelen.

In 2023 is in de categorie Familiespellen vanaf 12 jaar De Betoverende Torens genomineerd én beloond met de Publieksprijs. Wat ons betreft speelden we dit spel voor het eerst, maar we begrijpen heel goed dat veel mensen dit graag spelen. Een topper! Je kunt het met twee tot zes personen spelen en je legt het snel en simpel uit aan de personen die het nog niet kennen.

In het kort komt De Betoverde Torens hierop neer:

Je probeert om als eerste alle tovenaars naar de zwarte toren te verplaatsen. Dit kun je doen door jouw handkaarten slim te spelen en jouw tovenaars met de verschillende torens goed in het spel te verplaatsen. Vang de tovenaars van je tegenstanders en zet jouw toren er overheen. Doe je dit goed? Yeahhh, dan krijg je magische flesjes als beloning. Deze flesjes kun je op een later moment in het spel eenmalig gebruiken voor extra bonusacties.

Dat klinkt misschien toch ‘ingewikkeld’ maar heus, dit familiespel speel je gezellig samen en je begrijpt het snel. Die mening heeft SpeelgoedvanhetJaar ook.

Beoordeling door de vakjury

“De betoverde torens doen hun naam eer aan. In dit spel moet je goed opletten wat er met de tovenaars gebeurt en ook waar ze gebleven zijn. Het doel is om al je tovenaars uiteindelijk in de zwarte toren te laten komen en daarbij moet je ook nog eens al je toverdrankjes vol hebben. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo makkelijk. Het leuke aan dit spel is dat wanneer het je lukt om met de torens een tovenaar van je tegenstander gevangen te zetten, je vooral niet moet vergeten waar deze gebleven is. Niets is namelijk vervelender dan wanneer je bent vergeten onder welke toren een tovenaar zit.”

Wat dit spel volgens ons zo leuk maakt, is dat je de tovenaars en torens kunt blijven verplaatsen. Zo wordt het best lastig om je eigen tovenaars terug te vinden. Reken maar dat dat voor een hoop lol aan tafel zorgt.