Eten en drinken

Planten die naar pizza smaken?

Wil jij je kind de liefde voor natuur bij brengen? Dat kan deze lente gemakkelijk in eigen tuin met het Avonturentuintje van Sprinklr. Met acht vaste tuinplanten en een vragenkaart die je helpt om met kinderen de planten te ontdekken: voelen, ruiken, proeven, observeren. Zo leren kinderen (en jij misschien ook wel!) goed kijken naar hoe een plant zich ontwikkelt en ervaren kinderen de wonderlijke pracht van de natuur.

Op avontuur in eigen tuin

Weet je dat... er planten zijn die naar pizza smaken?
Het Avonturentuintje bevat acht tuinplanten met verschillende texturen en groeivormen, die insecten aantrekken zodat jullie ook de interactie tussen planten en bijen en vlinders kunnen ontdekken. Hoe voelt slangenkruid? Glibbert sedum door je vingers? De bloem van een daglelie is wel zo groot als een mandarijn. Wow! Durven jullie hem samen te proeven? Welke plant smaakt naar pizza? Rara waar ruikt het blaadje van de dropplant naar?

Samen ontdekken in het Avonturentuintje

Je krijgt de planten klein, samen zie je ze groot groeien... De planten in het pakket zijn nog klein en jong, samen zie je ze groot groeien in de tuin. Zo observeer je ook de seizoenen: van het ontvouwen van nieuw blad in de lente, tot het ontstaan van bloemen en later weer zaden, tot het bovengronds afsterven in de winter. Om in de lente erna de hele cyclus weer te kunnen zien.
Goed om te weten: de planten zijn biologisch gekweekt, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Fijn voor de insecten, fijn voor je kind.

Ook leuk voor ouders!

Bij elk avonturentuintje zit een mooie kaart met uitgebreide ontdekkingstips per plant. De toekomstige avonturentuinder ontvangt ook een miniboekje bij om de verschillende soorten bijen en vlinders die in de tuin komen te herkennen. Wedden dat jij als ouder ook nog niet alles wist...

Bedacht door:
Duurzame ondernemers Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbach willen de Nederlandse biodiversiteit vergroten door het aanbieden van biologisch gekweekte (tuin)planten. Sprinklr.co verkoopt online biologische tuinplanten, bloembollen en zaden. Bij biologische teelt worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt, zodat zowel bij de kweker als in de tuinen ze een positieve bijdrage leveren aan de natuur in plaats van schade aan te richten. Sprinklr is een steward owned bedrijf, wat inhoudt dat de winst naar de missie -meer biodiversiteit – gaat.