Kinderboeken

Duister Carnaval

Gaaf voor Kinderen mocht van kinderboekenschrijver Michael Reefs nog vóór zijn boek verscheen al De Bieb-Bende Duister Carnaval lezen. Dát is speciaal! Dát was in 2014 en sindsdien lezen we alle boeken van De Biebbende al voor verschijning.

Ik word direct Duister Carnaval ingezogen en het is moeilijk om het boek weg te leggen. Dat doe ik dus voorlopig ook lekker niet. Ik zit meteen weer in het verhaal, want ik heb het eerste deel van de Bieb-Bende – De Hemelrijders – ook gelezen. Toch ben ik er van overtuigd dat je Duister Carnaval ook zonder problemen kunt lezen als je het eerste boek niet kent. De leden van de Bieb-bende vertellen je namelijk tussen de regels door wat er ‘hiervoor’ is gebeurd. En dat was spannend! Maar Duister Carnaval is, zo mogelijk, nog spannender.

Carnavalswagen

Ik vind het echt wonderbaarlijk hoe dapper de leden van de Bieb-Bende zijn. De Bieb-bende heeft vorige maand een Hemelrijder bevrijd, maar er zijn er meer… ze moeten verder. En dat terwijl ze eigenlijk aan hun carnavalswagen met vuurspuwende draak willen werken. Melanie voelt dat er iets gaat gebeuren.  Midden in de nacht na een droom beeldbellen Melanie en Luca met elkaar. Ik citeer: “Melanie? Ja? Denk je dat het allemaal weer opnieuw gaat beginnen?” Vervolgens gaat Melanie gewoon midden in de nacht naar beneden omdat zij daar iets hoort… Ieuwkk, dat zou ik niet durven! Het verhaal is super spannend en het boek leest echt heerlijk weg. Komt dat door de korte zinnen? Gedeeltelijk, maar ik denk ook dat het komt door de levendige omschrijvingen van Michael Reefs. Ik zie precies voor me wat er met de Bieb-bende gebeurt. Wat een mysterieus avontuur! Ik raak er thuis niet over uitgepraat en ik blijf tips lezen van andere lezers via de QR-codes,  app of online. Een mooie mix van lezen in een écht boek en toch digitaal bezig zijn. Mijn moeder raakt nieuwsgierig naar dit avonturenboek voor kinderen en start met lezen. Wat blijkt? Volwassenen vinden Duister Carnaval ook gaaf!

Moderne tijd

Zoals gezegd kon ik Duister Carnaval amper wegleggen… Met Duister Carnaval komt een papieren boek ook nog eens online tot leven! Ik zoek aanwijzingen en tips van o.a. mede-lezers via de QR-codes. Een unieke manier van een boek lezen. Dit maakt het boek extra spannend en uniek. De Bieb-Bende is klaar voor de moderne tijd.

 

Ook gaaf! Bekijk de trailer van De Bieb-Bende Duister Carnaval.

Gaaf voor Kinderen vindt het een eer om het boek gelezen te hebben voor het naar de drukker ging, en dat er een quote is opgenomen op de poster!