Kindermode

Hippe en kleurrijke shirt voor jongens

Jongensmoeders weten… het is vaak net even verder zoeken naar gave kinderkleding voor jongens dan voor meisjes. Voor meiden is er meer keus. Punt. En toch… “De jongens worden soms een beetje vergeten is de opinie! Nou, bij Chaos-and-Order niet!”, zo laat het merk stoer weten. Vol verwachting keek ik – samen met de 11-jarige zoon – dus uit naar de herfst/winter 2017 collectie.

Warme kleuren
De wintercollectie voor boys kwam begin september online bij www.chaos-and-order.com en zoon Mees en ik waren meteen enthousiast. Zoals we gewend zijn van het merk is er een ruime keus aan kleuren en prints. Vaak komt die kleur en print ook terug in de meiden- en moeder collectie, zodat je er een leuk setje van kunt maken. Voor de schoolfoto bijvoorbeeld (lees hier: samen op de schoolfoto).

Juist in deze collectie kleding voor jongens zijn er stoere sweats in warme kleuren. Blauw voert nog altijd de boventoon, maar ook rood, geel, groen en oranje is alom aanwezig in de prints. Voor de liefhebbers zijn er strepen en gave grafische prints. Ook de longsleeves waarbij de mouwen voorzien zijn van een verschillende kleur en print, zijn weer in de collectie opgenomen (onze favoriet).
Mees kiest voor het jongens shirt met lange mouw met de naam Damian orange. Een lekker hip shirt met een ruitje, streepje en vallende letters. De kleuren oranje, blauw en een soort paars zien er op de foto vrolijk uit. Details van letters op de mouw en op het borstzakje maken het shirt compleet. Bestellen maar.

Prima pasvorm
Het shirt arriveert in een stevige plastic zak van Chaos and Order. Als we het openen blijken de kleuren feller dan op de foto én prachtig. Mees trekt het shirt met lange mouwen aan en het staat echt tof op een jeans. Vrolijke kleuren en vooral het paars maakt het shirt bijzonder. De print is raak, net als de pasvorm. De shirts worden gemaakt van katoen met stretch. Hierdoor draagt de kleding comfortabel. De pasvorm van Chaos and Order is doorgaans smal, maar dankzij de strechy stof draagt het heel fijn. En staat het stoer. Dit Nederlandse merk maakt volgens ons de belofte om ook een toffe collectie kleding voor jongens te maken meer dan waar!