Kinderboeken

Deel 9! De Bieb-bende: Helden van de nacht

Alle mede-fans van de Bieb-bende zullen blij zijn dat deel 9, een dik boekwerk van 453 pagina’s, is verschenen. Eindelijk weten we écht of de groep vrienden de vloek heeft overleefd. Boekenschrijver Michael Reefs wilde ons doen geloven dat na het verbreken van de vloek over het schip van George Hill de Bieb-bende dood is. Dat was in deel 8… en toen wisten we al dat de totale reeks avontuurboeken van de Bieb-bende uit 12 stuks gaat bestaan. De cliffhanger kon dan wel heel spannend zijn, we wisten stiekem dat er toch nog 4 boeken gaan verschijnen in de serie.
Zes helden
Als wij deel 9 van de Bieb-bende Helden van de nacht ontvangen, bewonderen we de mooie cover en verbazen we ons over de dikte van het boek. Hoe kan het zestal vrienden nu weer zo’n lang en vast weer spannend avontuur beleven?! Iedere maand beleven de zes hoofdrolspelers zulke mysterieuze en bijna bizarre avonturen… wat zal de Bieb-bende, zoals het zestal heet, deze maand gaan ontdekken om de mysteries van Zuidbaai te ontrafelen?
Wij slaan het boek open en daar op die eerste bladzijde heeft Michael weer iets voor ons geschreven. Zo gaaf! Een gesigneerd exemplaar én een fijn contact met deze bijzondere schrijver. Jullie mogen best weten dat we er even tegenop zagen om deze ‘dikke pil’ te gaan lezen. Maar dat gevoel is eigenlijk na het doorbladeren van de inhoudsopgave en het lezen van de eerst drie pagina's meteen weg. Michael sleept ons via een korte flash back zo terug het avontuur in en we willen weten wat de helden deze maand mee gaan maken. Super dus hoe de schrijver lezers vanaf een jaar of 10 meteen een verhaal in weet te slepen.


QR-codes
Gelukkig staan in dit boek ook weer QR-codes. Daar zijn wij fan van. Het maakt het boek zo lekker interactief en je kunt via die QR-codes (even scannen met je mobiel) dieper het verhaal in en vaak ook meer te weten komen over historische feiten en locaties die in het boek zijn verwerkt. Op de pagina’s met de QR-code staan ook quotes van belangrijke personages in het boek, zoals die van Mario Moncelli “Jullie hebben het Kwaad ontketend. De Eeuwige Nacht is slechts het begin. Spoedig zullen er mensen verdwijnen uit Zuidbaai. Dan breekt de paniek pas echt uit.”
Vooruit- en terugblik
Deel 9 staat voor het avontuur in de maand september en we volgen Luca. De zes helden moeten het doen zonder het geheugen van Melanie, want dat is zij in het vorige avontuur kwijtgeraakt. Gelukkig weten Tim en Roy haar naar de juiste locatie, Ferox, te brengen. Okay, dat klinkt voor de ‘nog-niet-Bieb-bende-lezer’ misschien als abracadabra. Dat begrijpen we, want de serie is met dit deel negen al een heel eind op weg en de fantasieverhalen zijn zo groots… misschien moet je dan toch eerst deel 1 lezen: De legende van de Hemelrijders (lees hier onze boekbespreking destijds). Goed nieuws… want we mogen dit deel in een winactie weggeven.
Gevaarlijke Nyxen
De Bieb-bende-fans willen wij eigenlijk niet te veel verklappen over het verhaal waarin en Luca, Roy, Valerie, Melanie, Tim en Sander een zenuwslopend avontuur in de eeuwigdurende nacht beleven. Komt het wel goed met de zes helden nu George Hill, de Man met de Bijl, weet hoe hij alle missende eigenschappen bij elkaar kan krijgen. Op de achterkant van het boek kun je lezen: “Terwijl de kinderen vanuit het rijk der doden wanhopig een weg terug naar de aarde proberen te vinden, verliezen ze alles waar ze zo hard voor hebben gevochten. En dan doet de Eeuwige Nacht zijn intrede. De gevaarlijke Nyxen, afkomstig van de Kwade Machten, overvallen Zuidbaai en ontvoeren kinderen. Vrienden worden vijanden en alle bewoners zijn in rep en roer. Het einde is dichterbij dan ooit. Is de Bieb-bende nog sterk genoeg om zich hieruit te redden?”


Wat een gaaf verhaal, wat een fantasie, wat is het spannend en wat een ellende maken de zes vrienden met elkaar mee. Wat ontmoeten ze een hoop vreemde figuren! Neem nou Rosaline Hill die na het avontuur in de Toren van Enigma in een jonger lichaam is terug gekomen. Of die griezel van een Sinistere Sargon. Deze creep heeft van de Tijdwachter ooit de taak gekregen om over de kristallen te waken. Reken maar dat hij dat doet… We noemen maar wat spannende zijwegen in het boek. Dit avontuur - Helden van de nacht - wil je gewoon weer met het zestal van de Bieb-bende beleven!
Voorgoed?!
We verklappen het laatste woord van het verhaal: ‘Voorgoed’… De grote vraag blijft dus even, zal de Bieb-bende echt voor eens en altijd uit de weg zijn geruimd?! We kunnen het niet geloven en we zien ook al de titel van deel 10: De erfenis van Darius. Hoe voorgoed de Bieb-bende dus is weg geruimd… dat gaan we lezen in het oktober-avontuur. 

AFGELOPEN - We mogen van Michael Reefs en uitgeverij Stormsteen deel 1 en deel 9 weggeven!! Lees verder voor de winactie. 

 

We leggen schrijver Michael Reefs een paar vragen voor.
De helden van de nacht is zó spannend en je gaat het vast niet vertellen, maar vragen kunnen we het altijd. Komt het goed met Luca, Roy, Valerie, Melanie, Tim en Sander? “Daar ga ik niks over zeggen. Ik zou zeggen: lees het boek en dan kom je er vanzelf achter!” zegt Michael.
Ben jij zelf bij het schrijven niet bang voor de Man met de Bijl?
“Helemaal niet, ik ken zijn achtergrond en ik weet waar hij vandaan is gekomen om dit te bereiken. Hij is niet altijd slecht geweest namelijk. Ik was wel af en toe bang voor zijn vader, die duikt in deel 10 op. Daar kan ik nog niet te veel over zeggen, maar die is een stuk gevaarlijker dan de Man met de Bijl en gaat recht op zijn doel af.”
Wie van de zes helden vind jij zelf het stoerst of liefst?
“Ik vind de karakters van alle zes erg fijn! Ze zijn allemaal sterk op hun eigen manier. Dat maakt het groepje ook zo bijzonder. Hiermee wil ik ook laten zien dat het niet uitmaakt of je soms bang bent. Je vrienden zijn er om je te steunen en te helpen en samen kom je een heel eind! Dat heeft de Bieb-bende al meerdere malen bewezen in de boeken.”

Gave winactie met de Bieb-bende!

Voor wie de stoere kids van de Bieb-bende nog niet kent… we geven deel 1 weg.

Ben je heel nieuwsgierig naar deel 9? En wil je voor GaafvoorKinderen.nl wel een review schrijven over het boek?

Hoe maak jij kans op een boek van de Bieb-bende?

Simpel. Laat op het formulier bij ‘antwoord’ weten welke titel van de Bieb-bende jij zou willen winnen en waarom?
Als je kiest voor deel 9 mag jij voor GaafvoorKinderen.nl een review schrijven. Jouw leeservaring publiceren we op onze site. Hoe gaaf is dat?!
Je kunt ook je antwoord (dan maak je dubbel kans) achterlaten op Facebook Gaafvoorkinderen

Wil je het boek bestellen? Dat kan via de webshop van De Bieb-bende serie.

Lees in de privacyverklaring wat we met de gegevens doen.