Gaaf voor Kinderen

Halloween met Wickie

De Vikings komen aan in Plopsa Indoor Coevorden tijdens Halloween! Laat zien dat je even stoer bent als Wickie, en dat je van niets bang bent.

Bibber en beef samen met Wickie en zijn vikingvrienden, en beleef bangelijke avonturen tijdens de show! Halloween met Wickie is van 17 t/m 31 oktober en 1 november 2015 in Plopsa Indoor Coevorden.

Speel je rijk

Tijdens het pinksterweekend van 7 t/m 9 juni verandert de Van Nelle Fabriek in Rotterdam in Speelrijk, een wereld vol speelgoedplezier! Een wereld waar kinderen van 2 tot 12 jaar eindeloos spelen met hun favoriete speelgoed of zich laten meevoeren door kleurrijke voorstellingen. Je kunt er de hele dag bouwen met de bekende speelgoedmerken. Dus, bouw je eigen speelpaleizen op in de fabriek en op het ruime buitenterrein.

FisherPrice®, Brio, KNEX, Hotwheels, Barbie®, PLAYMOBIL, Nintendo®; ze zijn er allemaal! Kim-Lian van der Meij en Savanna komen zingen, Barbie® en Woezel & Pip zijn er voor een vrolijke Meet & Greet en ook Joji Na & Rachel Verdel bekend uit Vrijland treden op. www.speelrijk.nu

Wanders Wereld Planet Run

Op zondag 18 mei 2014 vindt de ‘Wanders Wereld Planet Run’ voor de eerste keer plaats! Deze unieke obstakel run voor kinderen van 6-12 jaar oud, is een gezamenlijk initiatief van Disney XD en het Wereld Natuur Fonds. Dit event is een leuke dag uit voor het hele gezin. Kinderen mogen de run doen gedurende een bepaald tijdvak. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten op het evenemententerrein (oud Hollandsche spellen, knutselen, schminken, etc.).

Wil jij hier ook heen? Je kunt gratis kaarten bestellen via deze link: www.rangerclub.nl

Je kunt ook nog even het promofilmpje bekijken.

Spiderman bezoekt Walt Disney Studios

Voor het eerst in de geschiedenis van de Disney Parken brengt Spiderman een bezoek aan Walt Disney Studios. Vlak voor de release in de bioscopen brengt de meest populaire Marvel superheld zijn bezoek, maar het alter ego van Spiderman, Peter Parker, was in het weekend van 12 april al samen met zijn liefje Gwen Stacy in Walt Disney Studios. Andrew Garfield en Emma Stone hebben speciaal voor de release van de film THE AMAZING SPIDER-MAN 2: RISE OF ELECTRO een bezoek gebracht aan Disneyland Paris.

Vanaf half april tot 14 juli is Spiderman te vinden in het Blockbuster Café om zijn fans te ontmoeten. Ook is er de mogelijkheid om een foto met Spiderman te laten maken en kunnen bezoekers zichzelf plaatsen op de voorpagina van de Daily Bugle, het beroemde New Yorkse dagblad. www.disneylandparis.com

Creatief met papier

Wist je dat papier van een versleten spijkerbroek of van oud geld kan worden gemaakt? Gek idee hè?! Eigenlijk geloof ik het ook niet… daarom wil ik in de meivakantie creatief doen met papier, in het Nationaal Archief. Hier ontdek je hoe het kan en maak jij je eigen papier! Ook gaaf: volg de workshop schriftjes maken en  vul je eigen bibliotheek met gevouwen boekjes en zelf genaaide schriftjes.

Het Nationaal Archief heeft een uitgebreide culturele agenda samengesteld voor de meivakantie met diverse interessante workshops en rondleidingen voor jong en oud. Voor iedereen tussen de 8 en 88 jaar oud zijn er verschillende workshops: papier maken, mini-boekjes vouwen en schriftjes maken. Ook zijn er rondleidingen door de gesloten depots van het Nationaal Archief. Met een rondleiding krijgen bezoekers de kans om oog in oog te staan met het verleden. Met het rijke archief van de VOC, die er destijds een zeer minutieuze administratie er op na hield. Maar ook over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep van de berechting van ‘foute’ Nederlanders. www.gahetna.nl

Fantasy verkleden

Ken je Elfia? Dat is een waanzinnig event, met schitterende verkleedpartijtjes. Ik wil er heel graag heen. De locatie is ook prachtig: Kasteel de Haar, Haarzuilens. Van zo'n mooi fantasy verkleedfeest droomt ieder kind toch?!

Koning Arthur Europa’s spectaculairste en grootste kostuumevent Elfia opent dit jaar maar liefst drie dagen de poorten voor alle fantasyvolkeren ter wereld. Drie dagen vol verwondering, toernooien, magische snuisterijen en natuurlijk Mede, véél Mede. Dit jaar zal het thema gericht zijn op één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel. Een inspiratiebron voor alle bewoners van Elfia en ver daarbuiten. Steekspel toernooi en Orde van de Ronde Tafel Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders vanuit de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hun aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Er is een zwerkbal toernooi! Pak de gouden Snitch! Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel Zwerkbal toernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die met veel enthousiasme gespeeld wordt door muggle studenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa, en… je kan je inschrijven om mee te doen! Uitkijken voor de Bludgers dus tijdens Elfia 2014! 

Lees meer: Fantasy verkleden

Barbie bij Tassenmuseum Hendrikje

Alle Barbie-fans opgelet! Dan bedoel ik ook echt álle fans, van jong tot oud… want de viering van vijftig jaar Barbie in Nederland wil jij niet missen, toch? Op naar het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Van 21 januari tot en met 4 mei 2014 viert het Tassenmuseum dit vijftig jarig bestaan van Barbie in Nederland. De populairste modepop die ooit is geïntroduceerd. Ik vind Barbie heel gaaf en speel vaak met haar, samen met mijn vriendinnetjes. Ik wil dus naar deze expositie, met mama. Een echt meidenuitje!

Er zijn vijftig Barbies van 1960 tot 2010 met schoenen, tas of een hoed te zien. Ook zijn er poppen van de Barbie Couture Collectie met outfits van onder andere Sheila de Vries, Donna Karan, Calvin Klein en Puck en Hans. Zie de hippe Barbie steeds weer anders; van chique dame in Parijse haute couture tot Barbie in disco-outfit, sportkleding of bruidsjurk. Genieten van Barbie, haar kleding en haar accessoires. Kijk die tassen en schoenen eens. Om jaloers op te worden.

High Tea

Wat ik na ons bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje wil doen? Een Barbie high tea. Natuurlijk is deze geïnspireerd op Barbie’s stijl, dus drinken we thee, hartige en zoete (roze) heerlijkheden. Of zullen mijn moeder en ik gaan voor het Barbie-arrangement met een glas kir royal of limonade en een roze cupcake… www.tassenmuseum.nl

Imiteer je favoriete artiest!

In de tentoonstelling Imitatie, nadoen is een kunst leer je allerlei soorten imitatie kennen, zowel in de natuur, in de wereld van de technologie als bij jezelf. Je kunt zelfs creatief worden door te imiteren! Ontdek het zelf door te spelen tegen robots, apen na te apen, je te camoufleren tussen de zebra's en te dansen met de sterren. Stap op het podium, geef een eigen popconcert, leer een echte van een valse diamant te onderscheiden en vergelijk een authentieke designertas met een namaakversie. Een expositie boordevol leuke onderdelen met echte robots! In het improvisatietheater Imitatie Surprises creëren en imiteren acteurs korte scènes met een flinke knipoog. Laat zelf de bliksem knetteren en wat heeft een inktvis met een raket te maken?

Experimenteer mee op het ImitatiePLEIN!

Imitatie, nadoen is een kunst is te zien tot en met april 2014. www.museon.nl

Freeks Wildlife Weken in Omniversum

Hier wil ik heen… Van 16 december 2013 t/m 5 januari 2014 presenteert het Haagse koepeltheater Omniversum ‘Freeks Wildlife Weken’ met zes prachtige grootbeeldfilms, ingeleid door de populaire bioloog. Ik vind én Freek gaaf én natuurfilms in Omniversum helemaal tof. Het thema Wildlife is bioloog dr. Freek Vonk op het lijf geschreven. Hij werkte al eerder samen met Omniversum, voor de grootbeeldfilm Flight of the Butterflies. Samen willen zij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de dieren en de natuur zodat zij in een duurzame samenleving kunnen leven.

Van Alaska tot Dino

Freek Vonk zal de zes grootbeeldfilms op zijn gebruikelijke enthousiaste manier toelichten. Dat gebeurt op film, voorafgaand aan de voorstellingen. Daarnaast krijgen alle bezoekers van Freeks Wildlife Weken een uniek, gratis boekje met veel wetenswaardigheden over de wilde dieren die in de films voorkomen. Freek Vonk is een van de auteurs. Het boekje is uit te klappen tot een poster van Freek en de wilde dieren.

Het thema van de zes grootbeeldfilms die van maandag 16 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014 tussen 11.00 en 18.00 uur in Omniversum draaien is Wildlife. De zes prachtige films zijn Alaska: Spirit of the Wild, Born to Be Wild, Dinosaurs: Giants of Patagonia, Dolphins, The Living Sea en To the Arctic. Drie titels - Alaska, Dolphins en The Living Sea - kregen zelfs een Oscarnominatie.

Zaterdag 21 december, de eerste dag van de kerstvakantie, is Freek Vonk van 13.00 tot 16.00 uur in Omniversum voor een meet & greet met zijn fans. www.omniversum.nl

Sint trakteert de berberapen

Ook dit jaar rijdt Sinterklaas Dierenrijk ‘niet stilletjes voorbij’. Sint is zelf ook dol op dieren en daarom worden op zaterdag 26 november niet alleen de bezoekers, maar ook de berberapen in Dierenrijk getrakteerd op smakelijke cadeautjes. Geen suikergoed en marsepein voor de apen, want daar krijgen ze buikpijn van. Als Sinterklaastraktatie krijgen de berberapen lekkere, gezonde cadeautjes voorgeschoteld. Kinderen kunnen de pakjespieten helpen met het inpakken van deze smakelijke cadeautjes. Uiteraard neemt Sinterklaas ook iets lekkers voor alle kinderen mee. Om 13.00 uur kunnen de jonge hulppieten in Pico’s Speelpaleis deelnemen aan een Pepernoten Race. Naast alle pret met Sinterklaas en zijn pieten zijn er deze dag ook presentaties over de verzorging van olifanten en zeehonden, kunnen bezoekers deelnemen aan een dierenspeurtocht en een bezoek brengen aan de dierenvoorstelling ‘Pico gaat op reis’. Dierenrijk is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.