Gaaf voor Kinderen

Fantasy verkleden

Ken je Elfia? Dat is een waanzinnig event, met schitterende verkleedpartijtjes. Ik wil er heel graag heen. De locatie is ook prachtig: Kasteel de Haar, Haarzuilens. Van zo'n mooi fantasy verkleedfeest droomt ieder kind toch?!

Koning Arthur Europa’s spectaculairste en grootste kostuumevent Elfia opent dit jaar maar liefst drie dagen de poorten voor alle fantasyvolkeren ter wereld. Drie dagen vol verwondering, toernooien, magische snuisterijen en natuurlijk Mede, véél Mede. Dit jaar zal het thema gericht zijn op één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel. Een inspiratiebron voor alle bewoners van Elfia en ver daarbuiten. Steekspel toernooi en Orde van de Ronde Tafel Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders vanuit de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hun aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Er is een zwerkbal toernooi! Pak de gouden Snitch! Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel Zwerkbal toernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die met veel enthousiasme gespeeld wordt door muggle studenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa, en… je kan je inschrijven om mee te doen! Uitkijken voor de Bludgers dus tijdens Elfia 2014! 

 

  

Elfia 2014 wordt gehouden van 9 t/m 21 april 2014 en heeft weer een vol programma tijdens het driedaagse fantasy event van het jaar:

Een groots middeleeuws circus uit Denemarken Middeleeuwse circusartiesten verpozen ons met vindingrijk vermaak.

Historie komt tot leven Vervlogen tijden worden herbeleefd met de hospitaalridders. Deze reizende kruisvaarders zijn een van de oudste en meest bekende ridderorders uit de middeleeuwen.

Workshop renaissance vlaggenzwaaishow Atleten uit een grijs verleden laten deze kunstvorm herleven.

Workshop boogschieten zonder vizier Wie wil niet een master in boogschieten worden? Een eeuwenoude klassieker die bezoekers zelf kunnen leren bij de Haagse Schutters.

Kom luisteren naar de verhalen van Kees van Wanrooij. Hij vertelt over ridders uit de oudheid en sprookjes uit de Griekse Mythologieën.

Tien meter lange replica van een Vikingschip Omdat Elfia geen Elfia is zonder Vikingen, vaart een tien meter lange replica van een vikingschip in de slotgrachten van kasteel De Haar. Een historisch spektakel. Informatie is te vinden op www.elfia.com.