Gaaf voor Kinderen

Brussel is gaaf voor het hele gezin!

Een stedentrip maken, klinkt voor mij als 7-jarige (met een zusje van 4 jaar) best een beetje saai. Mijn ouders denken er dus anders over en het lijkt ze leuk om met het gezin naar Brussel te gaan. Zodra mama meer over deze belangrijke hoofdstad van Europa vertelt – van een plassend mannetje tot een chocolademuseum en van dinosaurussen tot échte patat – lijkt het me steeds leuker. En het meest gave: we gaan met de Thalys!

Chocolade

Zoeffff, wat gaan we lekker snel met deze trein. Tijdens de reis kunnen mijn zusje en ik gewoon een stuk wandelen, boekje lezen, naar buiten kijken, een broodje eten etc. Ideaal! En we zijn zo in Brussel. Uitstappen maar… driehonderd meter rechtdoor… en daar is ons hotel al: Hotel Aris. We hebben een grote familiekamer met een verdieping. Ik slaap met mijn zus Pien beneden en papa en mama ‘op zolder’. Het hotel ligt pal achter de Grote Markt en aan een winkelstraat (Rue Marché aux Herbes). Buiten spot ik al meteen een chocolaterie. Dát is iets voor Pien en mijn moeder. Pralines kopen en snoepen. We wandelen door het Musée du cacao et du chocolat. Mjammie, bij de entree krijgen we een koekje met warme chocolade. Lekker. Daarna zien we hoe chocoladefiguren en bonbons worden gemaakt. Het ruikt lekker en we mogen nog proeven ook. Op de bovenverdieping van dit oude pand is een tentoonstelling over cacao, waar we kort kijken. Want onze gids Marleen staat al op ons te wachten om Brussel te laten zien. 

Lees meer: Brussel is gaaf voor het hele gezin!

Manneken en Jeanneke Pis

Wij gingen kort geleden naar Brussel en wat was dat gaaf! In heel veel opzichten (waarover ik later een grote reportage schrijf). Spannend en leuk was onze reis met de Thalys. Tjee, wat gaat die trein snel. We waren zo in metropool Brussel, waarna we een klein stukje met de trein naar het centrum reisden. Vanaf daar zo lopend naar ons hotel Aris, waar we even later door een hele aardige gids, Marleen, werden rondgeleid door de stad. Al in het hotel vroeg ze of ik Manneken Pis had gezien. Nog niet… dus op naar dit ventje. Wauw, wat een klein beeldje. Maar wat ontzettend lachen dat hij de hele tijd staat te ‘pissen’. Heerlijk om steeds pis, pis, pis te mogen zeggen zonder dat mama mij straf kan geven. De gids vraagt of ik het Vrouwtje Pis al ken. Nee?! Nog nooit van gehoord. Ze brengt ons via de Beenhouwerstraat waar allemaal restaurants met terrassen zijn naar het plassende vrouwtjes beeld. Jeanneke Pis. Grappig. Marleen brengt ons langs vele hoogtepunten van de stad, dus we zien een aantal stripfiguren op de muren geschilderd en ze vertelt veel over de Grote Markt. Een city trip Brussel is echt wel gaaf voor de hele familie, zelfs met jongere kinderen.

Brussel: Gaaf voor Kinderen

In vogelvlucht ons weekend Brussel: van zalige patat bij Fritkot Maison Antoine tot chocolade snoepen in het Musée du cacao et du chocolat en van echte dino’s zien Museum van Natuurwetenschappen tot heel Europa zien bij Mini-Europa onderaan het bijzondere bouwwerk Atomium. Er is zoveel te doen, te zien en te proeven in Brussel… Aan het eind van de zomer komt er een lang belevingsverhaal op Gaaf voor Kinderen. www.belgie-toerisme.nl

FUNmap Antwerpen

alt

Gaan jullie eerdaags naar Antwerpen? Dan is dit echt gaaf! Draken, onzichtbare standbeelden, fout geparkeerde boten en ‘verkeerd’ Jefke lijken wel personages uit een fantastisch verhaal. Je leert ze kennen dankzij een splinternieuwe wandelroute, de FUNmap, uitgegeven door Brainzoo in samenwerking met Antwerpen Toerisme & Congres. De FUNmap brengt je van het Historisch centrum tot op het Eilandje. Je ontdekt Antwerpen aan de hand van leuke foto’s en speelse vragen.
Antwerpen Toerisme en Congres doet deze zomer een exclusieve FUNmap actie! Er wordt een wedstrijd gekoppeld aan de FUNmap. Wie het deelnemingsformulier correct ingevuld binnenbrengt bij Antwerpen Toerisme & Congres, Grote Markt 13, krijgt een souvenirtje (gum of sleutelhanger) als aandenken en maakt ook kans op de hoofdprijs. www.visitantwerpen.be