Gaaf voor Kinderen

Barbie bij Tassenmuseum Hendrikje

Alle Barbie-fans opgelet! Dan bedoel ik ook echt álle fans, van jong tot oud… want de viering van vijftig jaar Barbie in Nederland wil jij niet missen, toch? Op naar het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Van 21 januari tot en met 4 mei 2014 viert het Tassenmuseum dit vijftig jarig bestaan van Barbie in Nederland. De populairste modepop die ooit is geïntroduceerd. Ik vind Barbie heel gaaf en speel vaak met haar, samen met mijn vriendinnetjes. Ik wil dus naar deze expositie, met mama. Een echt meidenuitje!

Er zijn vijftig Barbies van 1960 tot 2010 met schoenen, tas of een hoed te zien. Ook zijn er poppen van de Barbie Couture Collectie met outfits van onder andere Sheila de Vries, Donna Karan, Calvin Klein en Puck en Hans. Zie de hippe Barbie steeds weer anders; van chique dame in Parijse haute couture tot Barbie in disco-outfit, sportkleding of bruidsjurk. Genieten van Barbie, haar kleding en haar accessoires. Kijk die tassen en schoenen eens. Om jaloers op te worden.

High Tea

Wat ik na ons bezoek aan Tassenmuseum Hendrikje wil doen? Een Barbie high tea. Natuurlijk is deze geïnspireerd op Barbie’s stijl, dus drinken we thee, hartige en zoete (roze) heerlijkheden. Of zullen mijn moeder en ik gaan voor het Barbie-arrangement met een glas kir royal of limonade en een roze cupcake… www.tassenmuseum.nl