Gaaf voor Tieners

Deze deo werkt echt tegen puberzweet

Als je kind een tiener is, dan veranderen er dingen. Niet meteen van de ene op de andere dag natuurlijk en ieder kind is anders. De GaafvoorKinderen-kids gingen in ieder geval minder spelen, of zeker anders, een meer hangen met een mobiel in de hand. Er verandert veel. En hoe verder ze in hun tienertijd kwamen, hoe meer ze gingen ruiken. Yep, tienerzweet. Of noem het puberzweet of hormoonzweet. In ieder geval: niet lekker!
Veel wasgoed
Vooral bij de 16-jarige was de geur soms niet te harden. Eerst deed het hem niet zo veel, maar op een gegeven moment ging hij het zelf wel ruiken. Dan kwam hij uit school en gooide meteen zijn hoodie plus t-shirt in de was. Ik als moeder had dan medelijden met de docenten op school, want – zeker na een gymles – moet de geur in de klas vreselijk zijn. Voor mij was er ook wel een nadeel, want ik had stapels extra wasgoed. 
De oplettende lezer zal zien dat ik in de verleden tijd schrijf. Want… jaja, we hebben een perfect werkende deo gevonden. En dat begon eigenlijk bij een zoektocht voor mijzelf. Zelf heb ik wat overgangsverschijnselen en het leek wel of mijn zweetgeur steeds erger werd. Ik ging op zoek naar een goede deodorant, tegen hormoonzweet. Ik kwam uit bij het Nederlandse merk Lovelí. Op de website omschrijft de eigenares Linda Bot uitgebreid over zweten. 
Awkward
Linda Bot, founder Loveli: "Help! Wat als je deo niet werkt? Dat je zweet als het warm is of als je een sprintje hebt getrokken om de trein te halen, is logisch. Maar wat als je zomaar ineens jezelf ruikt zonder dat je je hebt ingespannen? Of zelfs als je net gedoucht hebt. Zweetgeur kan zo awkward zijn! Helemaal als je deo je hier niet meer uit kan redden. Herken je dit? Lees dan verder om te begrijpen wat de oorzaken zijn van deze vervelende zweetgeur en nog belangrijker…. wat je eraan kunt doen.”
Dat verder lezen heb ik zeker gedaan en ik was overtuigd, dus ik heb een Deodorant Power of Zen (in de omschrijving staat: deze deo beschermt je tegen de geur van stress- en hormoonzweet) besteld. Ik geef toe, ik vond 8 euro best prijzig voor een deo maar inmiddels weet ik dat het het geld dubbel en dwars waard is. Bovendien, uiteindelijk ben ik goedkoper uit omdat de deostick heel zuinig smeert… maar bovenal: ik ruik geen zweet meer!
 
Deo voor hem
Lang verhaal kort. Ik ben overtuigd van deze deo zonder aluminium (hieronder laat ik Linda uitleggen hoe anders de deodorant werkt) en in de tussentijd ging de puberzoon mijn Lovelí deo ook gebruiken. Dat vond ik eigenlijk niet zo’n fris idee dus ik bestelde voor hem de Deodorant Zensei Power Rebel Care – voor hem. Een puur natuurlijke deodorant stick zonder aluminium, met de kruidige geur van salie. “Zuiveringszout en zinkoxide houden mannen-oksels fris in iedere situatie. Zensei Power is onze eerste echte mannengeur. Kruidig en zacht van geur, maar extra sterk tegen zweet door het natuurlijke parfum van salie”, zo valt er op de site te lezen. 
 
Doeiiii puberzweet
Goed nieuws! De tiener ruikt niet meer naar zweet. Ook na een lange schooldag met gym, ruikt hij nu gewoon ‘okselfris’. Geen tienerzweet meer te bekennen. Het lijkt een wonder, maar dat is het niet. Wil je weten waarom niet, dan legt Loveli Linda je uit hoe haar deo’s werken:
“Wat je ook doet, gebruik géén deodorant met aluminium. Of nog erger: een antiperspirant. Het aluminium in beide zorgt ervoor dat je zweetklieren geblokkeerd worden. Fijn voor de korte termijn, maar voor de langere termijn helemaal niet, want je houdt je afvalstoffen en gifstoffen in je lichaam.
 
100% goodness, 100% natuurlijk
Kies voor een deodorant zonder aluminium, zoals de deodorant van Loveli die ik zelf heb ontwikkeld. De werkzame stof tegen zweetgeurtjes is natriumbicarbonaat oftewel zuiveringszout. De deodorant van Loveli is een puur natuurlijke deodorant stick die echt werkt. Gebaseerd op kokosolie, natriumbicarbonaat en zinkoxide en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid en echt werken.
Natriumbicarbonaat (zuiveringszout) is hét ingrediënt dat zo goed werkt tegen geurtjes. Maar ook kokosolie heeft een neutraliserende werking en arrowroot en sheabutter zorgen voor een zachte huid.” 
Er zijn diverse geuren Loveli Deodorant en ze staan allemaal in de webshop beschreven. Mijn persoonlijke voorkeur gaat denk ik uit naar de Power of Zen, maar eigenblijk ben ik ook heel benieuwd naar Sweet Orange en de nieuwe vegan Cucumber & Aloe Vera. Bij mijn volgende bestelling ga ik dus voor de 6 mini deosticks. Dan kan ik alle geuren proberen én altijd een kleine deo in mijn tas steken. 
AFGELOPEN - Gaaf voor Tieners geeft 5x een Loveli Set Deodorant Mini’s weg. 
 
Wat zit er in de Set Deodorant Mini’s van Loveli?
6 Mini’s, van elke geur één: Fresh Cotton, Apple Blossom, Sweet Orange, Power of Zen, Coconut en Cucumber & Aloe Vera. 
Het zuiveringszout en zinkoxide in deze deo houden je oksels fris. Daarnaast is het stickje van karton dus kun je het met gerust hart als ‘ie op gewoon in de prullenbak gooien. 
 
Dit doen de Loveli deo’s: 
- Sluit je zweetklieren niet af, maar neutraliseert zweetgeur meteen
- Met zinkoxide tegen stress-, emotie- en hormonaal zweet
 
Hoe maak jij kans op een Set Mini deo’s van Loveli?
Klik eens door naar Loveli.care.nl en bekijk eens welke geuren er zijn. Bovendien zijn er per geur meerdere varianten. Noteer op het formulier (of in een reactie op Facebook GaafvoorKinderen) welke formaten er zijn. Laat ook even weten welke geur jou het meest aanspreekt.
 

De winnaars zijn:

Lotte H uit Loppersum, Annemarie S uit Heemstede, Soraya M uit Venlo, Fleur V uit Leiden en Jassika H uit Deventer.