Gaaf voor Tieners

Goed geluid en vrolijke gamingheadset

De tiener in huize GaafvoorKinderen besteedt heel wat uurtjes (tja, per dag) achter zijn game console. FIFA, Formule 1 en Call of Duty worden graag – en dus vaak – met vrienden gespeeld. Als ouders zijn wij vaak verbaasd met hoeveel friends hij in contact blijft en staat. Wij concluderen steeds dat het ‘vroeger’ echt anders was en wij leggen ons er bij neer dat gamen tegenwoordig ook een manier van met elkaar afspreken is.
Headset
Zoonlief gamet al een poos en had dus een goede gameheadset… maar, tja hoe zeg je dat als niet-begrijpende-ouder, hij ging zo in het spel op dat hij de koptelefoon net iets te hard van zich afgooide. Iets wat vaak goed gaat, maar als je het té vaak doet, dan gaat het ooit kapot. Balen, maar des te blijer was hij toen hij een nieuwe over-ear gamingheadset cadeau kreeg.
Het is de Trust GXT 450 BLIZZ, een comfortabele over-ear gamingheadset met RGB-verlichting en 7.1-surroundgeluid, geworden. Waarom? Nou omdat die koptelefoon er gaaf uitziet! Op de oorschelpen is RGB-verlichting toegepast, waardoor je kekke kleuren aan de buitenkant ziet. Gewoon gaaf.


Maar we kozen deze GXT 450 Blizz-gamingheadset natuurlijk ook vanwege het goede geluid. Het surroundgeluid zorgt voor een zeer realistisch gaming geluid, plus een diepe bas. Reken maar dat dat fijn speelt. Hij hoort de vijand nu als het ware via de koptelefoon aankomen en reageert zo nog sneller in de game. Dat komt door het virtuele 7.1-surroundgeluid.
Kabel en microfoon
Dan nog een reden om voor deze headset te kiezen: de kabel kan (bijna) niet stuk. En gaat niet in de knoop! De kabel is een gevlochten nylon USB-kabel van 2 meter, met een in-line afstandsbediening met volumeregeling en een dempschakelaar voor de verlichting. Dan de microfoon… belangrijk! Plaats de microfoon met de flexibele microfoonstang gemakkelijk voor je mond, zodat ze jou goed kunnen verstaan. Dankzij het LED-dempindicatielampje zie je of deze aan of uit staat.
Comfortabel
Je zou haast vergeten dat de headset ook nog comfortabel moet zitten op je hoofd. Dat doet deze Blizz-headset van Trust. Zelfs als de zoon ‘iets meer dan een uur’ zit te gamen dan zit de zachte, kantelende oorkussens met zelfstellende hoofdband nog comfortabel. Kortom, een blije tiener. Oh ja, deze headset blijkt tot nu toe ook ‘hufter proof’ want in het heetst van de gamestrijd is de koptelefoon al op het bureau beland en doet het gelukkig (!) gewoon nog prima.