Spellen

1000 stukjes puzzelen

Toen de kinderen op de basisschool zaten werd er bij ons thuis heel wat af gepuzzeld. Daarna zakte de interesse weg. Tot, we de Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos puzzel gingen proberen te maken. Inderdaad… we proberen het. Met 1000 stukjes is zo’n puzzel niet zomaar gelegd. Ik pak mijn bril er snel bij.

Sprookjesbos

Op de voorkant van de doos is de afbeelding gelukkig goed te zien en valt het ons meteen op hoeveel geintjes erin verwerkt zijn. Daar staan de puzzels van Jan van Haasteren ook om bekend: vrolijk, kleurig, en vol verrassingen.

Weet je dat: In elke puzzel familieleden van Jan en hijzelf ergens verstoptis. In deze Efteling Sprookjesbospuzzel gaat de Van Haasteren familie een dag op stap in het pretpark. Bovendien zijn er meer dan 20 Efteling sprookjes in de afbeelding verwerkt… van de reus tot de heks.

Uitdaging

Het blijkt voor ons een hele uitdaging om 1000 stukjes op de juiste plaats te leggen. We zijn er meerdere dagen mee bezig. En dat is leuk! Steeds als je even bij de puzzel gaat kijken zie je opeens een stukje om op de juiste plaats te leggen. Langzaam maar zeker komen we tot het complete plaatje.

De Efteling Sprookjesbos puzzel met 1000 stukjes van Jan van Haasteren is winnaar in de categorie puzzels van Speelgoed van het Jaar 2021 én Publiekswinnaar.

De vakjury van Speelgoed van het Jaar in de categorie puzzels legt online meer uit over puzzels. Bijvoorbeeld dat de eerste legpuzzel rond 1760 is bedacht door de Engelsman John Spilsbury. De puzzel was bedacht als topografie les en op de afbeelding stonden landen van Europa. Een speelse en leuke manier om topo te leren!