Spellen

Gezellig met het gezin een spel spelen

Gezellig, samen aan tafel een spel spelen.

Wij houden van gezinsspellen die niet al te lang duren en die vooral gezellig blijven. Vals spelen ligt namelijk nog wel eens op de loer… dat komt natuurlijk omdat ‘ze’ niet zo goed tegen hun verlies kunnen.

We vroegen Bert Calis, van 999 Games b.v., wat je kunt doen als je kind valsspeelt.

Hij vertelt: “Het is altijd lastig als kinderen valsspelen of niet tegen hun verlies kunnen. Mocht een kind valsspelen dan kan je uiteraard aangeven dat deze actie niet van tevoren was afgesproken maar, de volgende keer of vanaf nu, zou je het als spelregel kunnen gebruiken. Deze acties mogen dan ook alle spelers doen. Op deze manier zijn ze creatief met de spelregels bezig en bedenken ze nieuwe varianten voor hetzelfde spel.

Als kinderen niet tegen hun verlies kunnen dan zou je bijvoorbeeld de eindtelling of de check wie er gewonnen heeft, aan het eind van het spel, helemaal overslaan. Het belangrijkste is dat je het spel snapt en speelt. Winnen is bijzaak.”

Goede tips! En hiermee gaan wij met het dobbel- en puzzelspel Keer op Keer aan de slag.

Keer op Keer

 Dit spel is voor het hele gezin en heeft iets weg van Yahtzee. Bij Keer op Keer kies je steeds 2 dobbelstenen en kruis je de bijbehorende vakjes op je speelveld aan. Het vullen van kolommen en gebieden van dezelfde kleur leveren een bonus op. Dit is de korte uitleg… wij kenden het spel nog niet, dus het was even puzzelen hoe je Keer op Keer speelt.

Dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin!

Na even oefenen begrijpen we hoe gevarieerd dit spel is. Gaaf. Het vergt wat denkwerk en een portie geluk (met het gooien van de dobbelstenen) en dat maakt het tot een afwisselend spel. Je kunt het zelf alleen spelen!

Gooi de dobbelstenen, kies en kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijk gekleurde gebieden te vullen. Speel slim en kruis complete kolommen af voor het meest punten.

Keer op Keer vinden wij écht gaaf voor kinderen, vanaf een jaar of 8. Een fijn spel om met het gezin te spelen.

Vlotte Geesten

We hebben ook het snelle reactiespel Vlotte Geesten gespeeld. Wat aan dit spel top was om te zien, het ene kind begreep het direct en had er de grootste lol in. En, versloeg papa en mama. Yes.

We legden de vijf verschillende voorwerpen op tafel; een stoel, boek, fles, muis en spook. Allemaal in een andere kleur. Toen kwamen de kaarten erbij en was het een kwestie van de kaart omdraaien, snel zien en vinden welke combinatie er op de kaart staat en wat er niet afgebeeld is. Dit voorwerp graai je van tafel en jij wint de kaart.

Wil je dit spel eens proberen? Het kan online. Wat een gaaf idee. Probeer maar via 999games.nl