Spellen

Lynx is hét zoekspel voor de hele familie

 
Het spel Lynx is vliegensvlug uit Spanje naar Nederland gekomen. Niet vanwege Sinterklaas, maar wel omdat het een heel gaaf en succesvol spel is wat als ‘bestverkochte spel uit Spanje’ komt. Je moet er zo snel als een lynx voor zijn… snel dus!
Wij ontvangen het spel via Identity Games om te testen. Dat gaan wij met plezier doen want het heeft onze aandacht ook getrokken omdat Lynx in eerste instantie genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 6 & 7 jaar. En op 6 november werd bekend dat het spel Lynx de winnaar in de categorie is. Supergaaf!
Plaatjes verzamelen
We zetten het ronde bordspel in elkaar door de losse ‘pizzapunten’ als een puzzel in elkaar te zetten. Dat is meteen heel slim en leuk aan Lynx, want zo maak je telkens een ander spel in opzet. Na het schudden van de kaartjes pakt iedere speler (je speelt het met minimaal twee en maximaal zes personen) drie kaartjes. Dan is het een kwestie van heel snel scannen waar jouw plaatjes op het bord liggen. Je verzamelt jouw plaatjes bij elkaar. Als snelst! Dan win je.

Zoekspel
Het actiespel is gaaf voor jong en oud. Voor iedereen met een snel reactie- en gezichtsvermogen, zoals die van een Lynx. Het is leuk en leerzaam voor kinderen, maar ook grappig voor opa en oma om hun reactievermogen te testen. Of om te trainen.
Iedereen in het spel Lynx is gewaagd aan elkaar, jong en oud. Dat vinden onze testers ook zo leuk. Het bordspel duurt ook niet te lang, ongeveer een kwartier. Het speelt dus lekker snel weg, het is verrassend en daardoor ‘verslavend’. In de positieve zin. De kids willen steeds weer Lynx spelen.
Telkens liggen de stukken van het bordspel anders en dus liggen de te zoeken afbeeldingen steeds op een andere plek. Dat houdt het dynamisch.

Grabbelton

Bij het bordspel vinden wij een kartonhouder wat je als grabbelton voor de kaartjes gebruikt. Dat ziet er ook zo leuk uit. Pak jij de kaartjes met de afbeelding van een bloem, stuur, koekje, tennisbal of toch een veiligheidsspeld? Zoeken maar. Leg zo snel mogelijk jouw gekleurde fiche op de plek.
Het zoekspel lijkt makkelijk maar doordat je als eerste de afbeeldingen wilt vinden, wordt het juist moeilijker. Verbeter je concentratie en train tegelijkertijd je brein!
Gebruik jouw lynx-achtige gezichts- en reactievermogen om als eerste de drie bijbehorende plaatjes te vinden en het spel te winnen!
 (afgelopen ) Gaaf voor Kinderen mag Lynx weggeven! 
Daag de hele familie uit en speel het razendsnelle actiespel Lynx!
Hét zoekspel voor de hele familie is verkrijgbaar in Nederland bij Bol.com.
GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!
 
Maak kans op Lynx.
Vragen:
1. In welke leeftijdscategorie in Lynx genomineerd voor SpeelgoedvanhetJaar.nl.
2. Wat kost het spel bij Bol.com.

Winnaar: Joke vd P uit Zaltbommel.