Spellen

Het nieuwe knikkeren…

 

Spellenuitgever 999Games heeft maar liefst 5 nominaties voor Speelgoed van het Jaar 2016 met gezelschapsspellen. In de categorie 8 & 9 jaar is de winnaar het spannende en tactisch spel Potion Explosion. Een grappig spel voor het hele gezin waarbij knikkeren een nieuwe vorm krijgt.

Over knikkerbotsingen en toverdranken
Kort door de bocht gezien gaat het spel zo: Verzamel knikkers door ze uit knikkerbanen te nemen en gelijke knikkers op elkaar te laten botsen. Zo brouw je toverdranken.
Je kunt ook de korte video met speluitleg bekijken. Hierin zie je: “In dit spel leer je hoe je de meest krachtig toverdranken maakt. Probeer op een slimme manier 1 ingrediënt uit de mixer te pakken, laat dezelfde kleuren op elkaar botsen voor nog meer ingrediënten...  en voltooi al je toverdranken! Heb jij aan het eind de meest waardevolle toverdrankjes? Dan win jij!”
In totaal zijn er 80 knikkers, verspreid over verschillende banen. Telkens neem je er 1 knikker uit. Daarna mag je ook knikkers van een gelijke kleur pakken en op elkaar laten botsen. Yes, de explosie! Zo verzamel je verschillende kleuren knikkers. Dit zijn jouw ingrediënten om toverdrankjes te maken.


AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van Speelgoed van het Jaar 2016 het spel Potion Explosion weggeven!


Potion Explosion is een toegankelijk maar uitdagend spel, waardoor het geschikt is voor gezinnen met oudere kinderen en gevorderde spelers.
 
De mening van de vakjury van Speelgoed van het Jaar: “Een heel rijk spel waarbij 'getoverd' wordt met knikkers. Kleurrijk in meerdere opzichten. Een spel dat goed met de ouders samen gespeeld kan worden.”
 
Maak bij Gaaf voor Kinderen kans op Potion Explosion!
 
Noteer voor 10 november 2016 op het formulier nog twee genomineerde spellen van 999Games.
Oh… en vergeet niet te stemmen!