Speelgoed

Spelen en leren met National Geographic

Ouders en opa’s en oma’s geven kinderen graag een cadeau waar ze echt iets aan hebben. Speelgoed waar ze iets van leren. Leuk bedacht natuurlijk, maar in de praktijk best lastig. Want wat is leuk én leerzaam?! Daar weten ze bij National Geographic wel raad meer. Het bekende tijdschrift staat er om bekend mensen – jong en oud - te inspireren en te leren over de wereld waarin wij leven.

Zowel in het tijdschrift as via de tv-zender leer je over dieren, planten, culturen... kortom over de wereld.

De National Geographic Society investeert in innovatieve leiders op het gebied van wetenschap, verkenning, onderwijs en verhalen om ons over het wonder van onze wereld te verlichten en die wereld te beschermen.

Speelgoedset over Wetenschap

Om op een ontspannen manier meer over wetenschap te ontdekken heeft National Geographic voor jonge ontdekkers prachtige wetenschapssets uitgebracht. Zo is er een set waarmee je kristallen kunt kweken of fossielen kunnen worden opgegraven. Speelgoedsets die tot de verbeelding spreken! Een gaaf cadeau voor kinderen vanaf 8 jaar. De sets liggen nu in de grotere speelgoedzaken.

Kristallen kweken

Wij mogen de set National Geographic - Kristal Lab uitproberen. Heel gaaf, want we zijn dol op kristallen en ook op edelstenen. Stapje voor stapje leren we meer over kristallen. Nooit geweten dat je ze zelf kunt maken…

In de doos treffen we 1 zak kristalgroeipoeder (95 g), 1 zaad steen, 1 leergids met instructies, 1 vergrootglas, een houten lepel en een standaard.

Aan de slag om in drie dagen zelf een kristal te laten groeien! We mengen het kristalgroeipoeder met water, dan voegen we de speciale zaad steen toe en… tadaaaa, er groeit een kristal in een paar dagen. Het National Geographic Kristal Lab is een gemakkelijke en leuke manier om thuis een kristal te maken!

Er zijn diverse sets om zelf kristallen te kweken; van een paarse tot een glow-in-the-dark kristal.

Haaientand en dino

Ook heel gaaf zijn de sets waarmee je een haaientand of T-Rex tand kunt opgraven. In die sets zitten een beitel en borstel, vergrootglas, leergids, borstel en een spannende graafsteen (in de dino set heet het een dino-poep-exemplaar). Met de borstel en beitel ga je aan de slag om de verborgen haaien- of T-rex-tand te vinden. Gevonden? Bekijk de tand eens van dichtbij met het vergrootglas. Een leuke en leerzame manier om meer te leren over fossielen en paleontologie in de gedetailleerde leergids. In de Haaientandset kun je zelfs drie haaientanden vinden!

Vulkanen

Voor liefhebbers van vulkanen is er ook nog een speciale National Geographic - Volcano Wetenschapsset waarmee je met een mal van gips zelf een vulkaan gaat bouwen. Nadat je de vulkaan hebt beschilderd komt het écht werk… gebruik uitbarstingspoeders om een borrelende, vloeiende uitbarsting te creëren.

Wil je zo'n gave set van National Geographic hebben? Ze zijn te koop via o.a. Bol.comOverweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!