Kindermode

Autoband onder je stoere slipper

De gave slippers uit Menorca voor alle ‘madammekes’ vallen ons dit jaar nog meer op. Wat een kekke collectie! Je krijgt er spontaan zin in de zon van.
Handgemaakt
De Menorkinas kindersandalen worden traditioneel en handgemaakt. Dit maakt ieder Spaans sandaaltje uniek en ze zijn vooral onwijs hip en verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren en prachtige printjes. Daarnaast worden ze met liefde voor de natuur gemaakt.
Het label AMA Earth Shoe is onderdeel van Amabri fashion Agency en heeft de webshop Menorkinas. Drie jaar geleden is het merk uit liefde voor duurzame fashion ontstaan. AMA Earth Shoe heeft als missie haar producten een meerwaarde en betekenis toe te laten voegen aan mensen.

Gerecycled rubber
Al meer dan honderd jaar lopen kinderen op Menorca, Ibiza en Majorca op de slijtvaste Menorkinas sandaaltjes. Slijtvast inderdaad… want de zool is gemaakt van gerecycled rubber van auto- en vrachtauto banden. Maite Murciego: “We zijn altijd op zoek naar innovatieve producten die milieuvriendelijk zijn. We zorgen er voor dat onze schoenen met liefde voor de natuur worden gemaakt. Daarnaast staat draagcomfort bij ons hoog in het vaandel, evenals betaalbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.”
Voor iedereen
Nu we toch in de online shop Menorkinas.nl rondsnuffelen, ontdekken we dat de collectie met slippers en espadrilles veel ruimer is dan wij hadden verwacht. Er zijn ook espadrilles voor heren of stoere slippers voor boys. Er zijn diverse modellen, in alle kleuren van de regenboog en van diverse materialen. Ideaal, want zo kan het gehele gezin terecht in de shop.
Hoe ze lopen?
Pien test een paar Menorkinas avarcas sandalen in maat 35, model Hollan testa in panter print, gemaakt van zacht nubuck leer. Ze zien er indrukwekkend uit met een bandje om de hiel en peep toos. Te leuk! Het leer is inderdaad zacht en het voetbed is van aangenaam leer. En ja, die zool. Wauw, van rubber. Ze hebben ze ook in grote maten, dus als je wilt kun je dezelfde schoenen als je dochter dragen. Datzelfde geldt voor de jongens en mannen.
Kijk voor meer informatie op www.menorkinas.nl.