Kindermode

Omdat voeten niet alleen in de lengte groeien

Mees is 10 jaar en draagt al een poos maat 37. Natuurlijk weten wij dat niet iedere maat 37 dan lekker zit, want het ene model of merk draagt gewoon anders dan het andere. Toch ging hij steeds vaker klagen over ‘te strak’ op zijn wreef. Nou, toen kwam het Nederlandse merk Twins & Trackstyle natuurlijk bij ons in beeld. Hun slogan is nu No Size Fits All waarmee vooral ook naar de breedte van een schoen wordt gekeken. Na het zien van de video ‘Twins & Trackstyle, Niet vergeten - Breedte meten’ wisten we het zeker, die voet moet worden gemeten.
Maat- en stijladvies
Online lazen we al wat meer, zoals “Slecht passende schoenen - te groot, te klein, te smal of te breed - kunnen op latere leeftijd zorgen voor vervelende klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn. Bovendien worden de natuurlijke loopbeweging en de lichaamshouding van het kind verstoord.” De weetje dat’s… waren zelfs ‘schokkend’: Wist je dat… Zo’n 11% van de kinderen een extra smalle voet heeft? 17% heeft een extra brede voet. Op naar een serieuze schoenenwinkel dus om die jongensvoet eens goed te laten meten in de juiste lengte, maar ook de juiste breedte. Twins & Trackstyle heeft de keuze uit vier verschillende breedtematen. Van de extra smalle voeten tot de extra brede voeten. Tadaaahhh, de oplossing voor Mees. Het merk legt uit: “Onze schoentjes worden allemaal doorgepast door Nederlandse kindjes met voetjes in iedere denkbare breedtemaat, onder toeziend oog van onze specialisten. Iedere schoen van Twins & Trackstyle zit als gegoten en lijkt speciaal voor jouw voet te zijn gemaakt.” En daar is Mees het mee eens. Zijn nieuwe winterschoen in stoer blauw met grijs – en blauwe veters – zit als gegoten. Aan de zijkant een rits (altijd handig voor jongens) en met de veters is de bovenkant nog wat strakker te trekken. Tijd voor een test. Voetballen…


Sterk, stoer maar ook hip
Qua looks zit het zeker goed met deze nieuwe schoenen. Ze zijn stoer en hip. De speciale stof en leer zijn lekker ademend en dat is wel nodig bij jonge jongensvoeten die wat zweten. Mees pakt zijn voetbal en gaat een balletje trappen op zijn nieuwe schoenen. Het is duidelijk, deze schoenen kunnen tegen een behoorlijke stoot, ze zijn sterk. Maar bovenal, ze dragen fijn. Mees wil ze het liefst iedere dag aan, zo goed lopen deze Twins & Trackstyle’s. 

 

Twins & Trackstyle samenwerking met Stichting Tess
Goed om te weten… het merk is een samenwerking aan gegaan met Stichting Tess! 
Stichting Tess zamelt geld in voor kinderen met een beperking van 4 tot en met 18 jaar, om dolfijn ondersteunde therapie bij het Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) mogelijk te maken. Deze dolfijn ondersteunde therapie heeft bewezen een belangrijke aanvulling op de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met beperkingen te zijn en voor een hogere kwaliteit van leven voor kind, ouders en hun omgeving te zorgen. Daarin vinden zowel Twins & Trackstyle als Stichting Tess het gezamenlijk belang, door kinderen op een verantwoorde manier te laten opgroeien met oog op welzijn en gezondheid.

Sinds begin 2016 biedt Twins & Trackstyle financiële ondersteuning, sponsoring van de Stichting Tess bus en verder informatie verspreiden van de stichting.  Vanaf het winter seizoen 2016 vind u daarom een flyer in iedere schoenendoos.