Kindermode

Mixen en matchen

Vanmorgen riep ik tegen mama dat ik ‘niets heb om aan te trekken’. Eigenlijk is dat niet waar, want mijn kast hangt vol kleding. Maar ik wist gewoon niet wát ik aan zou trekken naar school. Papa hoorde mijn discussie met mijn moeder en lachte hardop en zei dat ik zelf maar iets uit moest kiezen. Veel beter, want mama wil altijd dat ik setjes bij elkaar draag. Dat de kleuren bij elkaar passen. Nou, ik als 6-jarige wil gewoon van alles iets aan. Ik begon dus met mijn nieuwe grijze rokje met een groene rand, met een fuchsiakleurig shirt met glitters, een turquoise legging en mijn bruine laarzen. In mijn blonde haren een blauwe diadeem. En toen ging ik voor de spiegel staan. Wauw, dacht ik. Maar ook, net Pippi Langkous. Ik houd wel van Pippi, maar dan moet het wel kloppen.

Twee verschillende benen

Dus hup, die legging uit en mijn maillot met twee verschillende benen aan. Die grappige maillot met strepen en stippen heeft Kyra ontworpen. Zij is kledingontwerpster en dat vind ik zo gaaf. Ik heb Kyra Buil nu een paar keer gezien en ze heeft mij een keer van school gehaald. Zó tof. Zij ontwerpt te leuke meidenkleding en ze noemt het ByKyra. Ik heb een super stoere jurk (of twee, misschien wel drie) van haar en ik heb een jurk in dezelfde stof als het grijze rokje met groene rand van haar gehad. Die stof draagt zo fijn. Het is lekker warm, maar ook soepel en ik kan er super goed in spelen. Over die vetgave broek met een zilver glimmertje en witte stippen nog niet te spreken. Dat is momenteel mijn favoriet.

Maar terug naar mijn outfit van vandaag. De vrolijke maillot laat ik aan en het rokje ook. Zal ik dan toch… een ByKyra setje maken? Dus dan trek ik boven het rokje een groen met grijs shirt aan. Ach, ik doe het. Het draagt zo comfortabel en ik krijg er vaak complimenten over. Bovendien, en dat is misschien wel het belangrijkst, ik kan er goed in spelen. Daar zorgt die leuke Kyra wel voor. Haar ontwerpen voor meiden dragen gewoon fijn, je kunt er in bewegen, spelen, ravotten. En, je kunt het goed met elkaar mixen en matchen. Ik vind het gaaf!

Omdat ik vandaag toch een setjes outfit draag, trek ik ook de winterjas van ByKyra aan en die is toch vrolijk met z’n ceintuur en koordjes met veertjes. Ik ben blij!