Kindermode

Polarn O. Pyret in Nederland

Na een bezoek aan Zweden nam mijn moeder kleding mee van het merk Polarn O. Pyret. Vrolijk gekleurde kleding, met streepjes. Blij verrast waren we toen we in Eindhoven onlangs een winkel van dit bekende Zweedse merk ontdekten. Wat bleek; dit is de eerste Polarn O. Pyret winkel in Nederland! Locatie, in de Heuvel Galerie. Ik mocht er zelf twee kledingstukken uitzoeken. Dat was best lastig kiezen, want ze hebben zoveel leuks. Van stoere baseballjacks van windfleece tot zachte denim broeken en van T-shirts met prints tot jurkjes. Maar ook de bekende streepjes van Polarn O. Pyret in blauw-wit en rood-wit hingen overal, van pyjama tot mutsjes.

Oranje shirt
Opvallend vind ik de lekkere zachte stof, zeker als je zo’n hoodie of sweatvest pakt. Heel stoer vind ik het sweatvest van gemêleerde jersey met aan de binnenzijde een neonkleur. Helaas niet in mijn maat, dus verder langs de rekken. Kijk daar, een knaloranje T-shirt met een print van een fototoestel. Dat is gaaf. Dat ga ik heus niet alleen met Koninginnedag dragen. Ik houd van oranje en dit shirt is zo lekker zacht en comfortabel. Ik trek er een overhemd met gekleurde ruiten over aan.

Wauw, dat is stoer. De mouw kun je oprollen, maar nu draag ik het graag met het oranje fototoestel-shirt er onder. Toffe combi, en je voelt gewoon dat het kwaliteit is. De verkoopster vertelt: “Veel van onze kleding wordt van biologisch katoen en gerecyclede synthetische vezels gemaakt.” Fijn om te weten dat er dus duurzame katoenen worden gebruikt. Maar ik vind het vooral belangrijk dat mijn kleding fijn draagt, en tegen een stootje kan. Na een potje voetbal en rugby (mijn favoriete sport) is mijn shirt nog altijd even goed in model. Oké, mijn blouse trok ik uit, want dat is toch wat te warm. Maar een coole set heb ik nu absoluut. 

Mijn zusje koos trouwens een rood jurkje met witte stippen. Een beetje retro stijl zo met die polkadots en wijde rok. Ze kon trouwens ook een jurkje kiezen van dezelfde ruitjes stof als mijn overhemd, maar we zijn natuurlijk geen tweeling.