Kinderboeken

Zoek de letter voor de Jungle Escape

Ben jij, net als wij, dol op kinderboeken? Dan kan het je niet zijn ontgaan dat het nieuwste boek van Michael Reefs is gelanceerd. Maandag 6 april vertelde hij in een digitale boeklancering meer over de nieuwe serie De Tempeljagers. Sinds die tijd staat social media vol met lovende recensies en heeft Michael met zijn uitgever Billy Bones een supergave Jungle Escape bedacht. En… daar doet GaafvoorKinderen.nl aan mee.


Digitale speurtocht
Wij maken in de foto (hier boven) de zesde letter van de Jungle Escape bekend. Zie jij ‘m? Morgen wordt de laatste letter bekend gemaakt en kun je gaan husselen om hét woord te vormen. Met dit woord kun jij vanaf zondag 12 april via http://detempeljagers.nl tempel in. Daarna kun je iedere dag een opdracht downloaden om zo het tweede woord te vinden. Zo kun je uiteindelijk de schatkist openen!

Jungle Escape
Okay, jij doet mee met de Jungle Escape?
Heb je dan al de andere letters die verstopt zijn in Instagram-berichten van @heavenleighbooks, @magicofbooksnl, @carlitavanrossum, @elinewildelezen en @jufwillemijnopallstars gevonden? Morgen kun je de laatste letter zoeken bij @biebmiepje.
Reken trouwens maar dat je De Tempeljagers, Het verdwenen eiland Kivamba graag wilt lezen. Wat een avontuur! Met een hoofdrol voor Lara – yep, dé Lara uit de games Tomb Raider – en haar tweeling-neefjes Noah en Finn, plus vriendin Tess. Zij beleven een magisch avontuur op het mysterieuze eiland Kivamba.
Mijn boekreview volgt volgende week (ik ben nog druk aan het lezen).
Wél hebben we kinderboekenschrijver Michael Reefs een paar vragen gesteld. Wij volgen Michael al jaren, sinds hij zijn boekenseries De Bieb-bende en Bram uitbracht. Telkens weer zijn wij verbaasd over zijn rijke fantasie, exacte beschrijving, meeslepende verhalen en genieten we dus van zijn boeken.

Onze vragen met antwoorden van Michael Reefs:
- Welk personage in jouw boeken lijkt op jou toen je 10 jaar was?
“Dat vind ik best een lastige vraag. Ik denk Bram, een beetje. Ik was net zo fantasierijk, maar ook onzeker, terwijl ik wel graag veel dingen wilde uitproberen. Het avontuurlijke heeft hij echt van mij, behalve dan natuurlijk dat hij de avonturen ook echt beleeft.”

 

- Om welk personage heb je tijdens het schrijven gelachen?
“Dat is toch wel Luca van de Bieb-bende. Zij heeft altijd een grote mond, wat ik zo heerlijk vind om te schrijven. Ze zegt alles zonder erover na te denken en soms komt ze best een beetje dom over. Ik zit vaak met een glimlach achter de computer als ik over haar (of vanuit haar) mag schrijven.”

- Op welk personage zou je wel willen lijken?
“Roy van de Bieb-bende. Een stoere jongen die slim is en vooral heel avontuurlijk. Hij gaat niets uit de weg en heeft er alles voor over om zijn vrienden te redden. Bovendien wil iedereen graag vrienden met hem zijn. Heerlijk!”

- Over welke eigenschap in een personage wil je nog schrijven?
“In het tweede deel van De Tempeljagers op Tess. Zij ervaart angsten die ze eerder nog niet had. Het zijn de gevolgen van het heftige avontuur van deel 1 en daar moet ze mee leren omgaan. Over zoiets heb ik nog niet eerder geschreven en ik vind het best indrukwekkend om te zien wat het met haar doet. Tess is in deel een stoer meisje dat nog wel eens een grapje uithaalt bij haar vrienden. In deel 2 probeert ze dat ook nog steeds, maar ze heeft er toch wel moeite mee. Het maakt haar tegelijkertijd ook een stuk realistischer, want het is natuurlijk niet niets wat ze heeft meegemaakt in deel 1.”

- En, in De Tempeljagers komt Lara uit de game Tomb Raider voor. Zeg eens eerlijk… wat doe je liever: gamen of lezen?
“Als ik écht moet kiezen, dan toch gamen. Ik ben visueel ingesteld en in een game heb ik echt het gevoel alsof ik er ook bij ben. Maar ik speel wel voornamelijk avonturengames, net zoals de verhalen die ik schrijf. Dus er moet veel gelezen worden om het verhaal te begrijpen. Beetje een combinatie van boek en film. Uncharted is echt mijn favoriet, daar heb ik veel inspiratie uit gehaald!”