Kinderboeken

Gelezen: Bram en de Bliksemjagers

Kinderboeken. Ik ben er dol op. Vandaar ook dat ik mij telkens zeer vereerd voel als kinderboekenschrijver Michael Reefs mij vraagt om het manuscript te lezen van zijn Bram en Bieb-bende boeken. Ik lees de boeken met enorm veel plezier en als kers op de taart komt er dan een quote namens GaafvoorKinderen.nl in de boeken.
Nieuw avontuur voor Bram
We hebben Bram en de Bliksemjagers gelezen. Ruim 300 bladzijden genieten van de avonturen van Bram en Mei-Lin!
In dit nieuwe avontuur van Bram en de Bliksemjagers wordt er regelmatig teruggekeken op eerdere avonturen, zoals met de vuurvliegjes in Schotland en de enge Zolderschimmen. Herkenbaar voor de lezers van de eerdere verhalen van Bram, voor wie de boeken nog niet heeft gelezen een extra trigger om dat te gaan doen.
Een prachtig kinderboek over vriendschap, teamwork, doorzettingsvermogen en tegelijk een avontuurlijk reisverhaal waarbij je veel over verschillende culturen leert. Hierdoor is het een boek voor jong en oud.
Reizen via dozen
In deze review over Bram en de Bliksemjagers kunnen wij alleen meer zeggen: Wij houden van Bram! Wat een bijzondere jongen is het toch.
In dit derde boek gaat hij samen met zijn vriendin Mei-Lin weer via het dozenstelsel op reis. We gaan overigens twijfelen of dat reizen via dozen op zolder wel zo gaat blijven, want we lezen: “Bram staat als bevroren in de kelder. Een van de dozen bewoog. Hij laat de limonadefles uit zijn handen vallen als hij ziet wie eruit komt. De fles rolt over de betonnen vloer en blijft voor de voeten van een lange, magere vrouw liggen. Lauriël sprint naar voren, als een hardloopster die net het startschot heeft gehoord. Ze grijpt Bram bij zijn keel en drukt hem tegen de muur.”
QR-codes
Bram en Mei-Lin reizen nu dus via dozen naar Mexico en Griekenland. Zijn avonturen zijn reisverhalen waarbij prachtige locaties, zoals de kloosters van Meteora en Chichén Itzá in Mexico levendig worden omschreven. Het is alsof wij het avontuur van Bram ook zelf beleven. Zo precies is alles wat Bram ziet, denkt en doet omschreven. Heerlijk! Bram’s fantasie kent geen grenzen en is tegelijkertijd heel herkenbaar als kinderfantasie. Dankzij de QR-codes in het boek kom je, buiten het verhaal om, meer te weten over de bestemmingen die Bram en Mei-Lin aan doen. 
 
Wij konden het niet meer wegleggen en moesten steeds doorlezen, maar toen de laatste pagina’s in zicht kwamen gingen we steeds langzamer lezen, omdat we niet wilden dat het mooie avontuur zou stoppen. Nu is het wachten op deel 4!
Michael vertelde mij in een mailtje al over het volgende Bram-boek: “Deel 4 begint overigens erg mooi, met Zeevonk op Terschelling. En daarna door naar New York en de Niagara watervallen. Achter de waterval bevindt zich een grot, waar een wel heel bijzonder iemand blijkt te wonen die meer met Mei-Lin te maken heeft...” Dat klinkt fantastisch!

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van Michael Reefs een gesigneerd exemplaar van het boek Bram en de Bliksemjagers weggeven! 

Wil jij dit nieuwste boek van de Michael Reefs, kinderboekenschrijver met een missie, lezen?

Dan beantwoord je deze 2 vragen:

Hoe heet het eerste boek van Bram?

En met welk fantasievoertuig/wezen zou jij op reis willen gaan?
 

Wil je meer weten over de Bram en Bieb-bende boeken? Surf dan naar https://uitgeverijstormsteen.nl/ of www.michaelreefs.nl

 

Het boek is voor Majonne T uit Dordrecht.