Kinderboeken

Kinderkoningin laat kinderwensen uitkomen

De voorkant van het boek De Kinderkoningin vinden wij meteen heel aantrekkelijk!
Een grappige dame met roze haren en een kroontje, in een roze wolk, en allemaal huisjes onderaan. De bijtitel: De wens van Catootje Knetterkont (en 7 andere kinderwensen) is al net zo grappig.
GaafvoorKinderen.nl gaat dus met veel plezier in dit kinderboek lezen!
Wensen
Als lezer moet je wel tegen roze kunnen, want niet alleen de Kinderkoningin draagt roze, ze heeft ook twee roze wolkjes (Wolkie en Tolkie) bij zich. En, de eerste bladzijden in het boek zijn ook roze!
De Kinderkoningin schrijft: “Hoi, Lieve Lezer! Wat leuk dat jij eindelijk oud genoeg bent om mijn geheim te leren kennen!”
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij willen meteen doorlezen als we deze tekst zien. “De Kinderkoningin, ik dus, ben dat geworden omdat ik iets supercools kan. Maar dat vertel ik je zo…” Daarna verklapt ze: “Het belangrijkste en leukste aan mij is, en dat is het GROTE GEHEIM, kom maar even wat dichterbij dan fluister ik het heel hard in je oor: IK VERVUL KINDERWENSEN!”
Deftige dame
Het is meteen duidelijk dat de Kinderkoningin grappig is en er als een deftige dame uitziet, maar dat stiekem niet altijd is. Zij woont trouwens hoog in de wolken, vandaar haar wolkenvriendjes. In het boek laat zij een aantal grappige, gekke en bijzondere kinderwensen uitkomen. En het mooi… de leze van het boek kan zelf in de speciale envelop achterin het boek een wensbrief sturen!

Ouders een lesje leren
In Roze Wolkenland gaat het er relaxt aan toe, dat wordt wel duidelijk in het boek. De Kinderkoningin leest kinderwensen, terwijl zij lekker zit te snoepen en stoere streken uithaalt. Ze komt naar diverse kinderen om wensen te vervullen. Zoals de wens van Catootje Knetterkont. Zij wil graag dat haar vader stopt met windjes laten… de Kinderkoningin leert hem, samen met Wolkie en Tolkie, een lesje.
Kleurrijk
Iedere wens en verhaal is geschreven op een andere kleur papier, waardoor het een fijn kleurrijk kinderboek is om voor te lezen of om zelf te lezen.

De wens van Dirk is ook leuk! Hij wenst dat hij naar de dierentuin mag, nadat zijn ouders zijn verjaardag al twee keer zijn vergeten! Zal het lukken?
Elise moet van haar moeder altijd alles met haar vriendinnen delen, maar zelf deelt haar moeder haar mooie sieraden en make-up niet met Elise… En Anna’s moeder doet sinds kort mee aan de extreem gezond eten trend, door te koken uit een hip kookboek. Anna vindt het maar niets en vraagt dringend om hulp. Voor al deze kinderen heeft De Kinderkoningin de perfecte oplossing gevonden om ze heel blij te maken, maar ook om de ouders een lesje te leren…
Dit is een serieus Gaaf boek voor Kinderen! 


 
Herkenbaar en ondeugend
Auteur Maartje Kamphuis-Wesselsz: “Ik wilde heel graag een grappig boek schrijven waar (groot-)ouders en (klein-)kinderen samen om kunnen lachen, dat herkenbaar en lekker ondeugend is. Ik hoop van harte dat kinderen gekke wensen zullen gaan doen en dat het hun ouders aanspoort om met de wensen (en soms dus ook met de 'opvoedklachten') van hun kinderen aan de slag te gaan.”
 
Het boek is het debuut van auteur en conceptontwikkelaar Maartje Kamphuis-Wesselsz. Ze heeft dit boek samen geschreven met auteur en schrijfcoach Mireille Geus. De illustraties zijn van Ton de Bree. De Kinderkoningin is uitgebracht bij kinderboekenuitgever Memphis Belle.