Kinderboeken

Griezelen met Fiene

De tekening op de voorkant voor het kinderboek Een spook(t)huis voor Fiene ziet er spannend uit. Met spinnen, spoken en een vrouw zonder hoofd. En Fiene, in haar rode jurk. Fiene is een lief meisje, maar zij woont helaas in het weeshuis der verloren kinderen. Dat blijkt meteen in het eerste hoofdstuk van het boek, voor kinderen vanaf 7 jaar.
Recensie Een spook(t)huis voor Fiene
Wij lezen het boek van schrijfster Mirjam Mous met veel plezier. Voorlezen en zelf lezen (door de 8-jarige dochter) wisselen wij af. De hoofdstukken zijn niet zo lang – ongeveer twee pagina’s – en dat is prettig. Ieder hoofdstuk heeft ook een tekening, van Marja Meijer, waardoor het kinderboek goed tot leven komt. De fantasie krijgt echt de vrije loop. Het boek is spannend, maar zeker ook grappig én lief.
Het verhaal gaat over:
In het tweede hoofdstuk leren we zakenman Theodoor Haast kennen. Hij voelt zich alleen en is op zoek naar een vrouw. Dit zoeken doet hij via een datingsite. Zo leert hij Gursula Liefje kennen. Samen gaan zij naar de open dag van het weeshuis en zien zij Fiene staan.

Boekfragment: ‘Je bent behoorlijk gespierd voor een meisjes.’ Mevrouw Liefje kneep in Fienes armen, zoals je in een peer knijpt om te controleren of hij al rijp is. ‘Is ze wel gehoorzaam?’ vroeg ze toen aan Vogeltjes. ‘Wij leveren alleen eersteklas kinderen af’, zei de directrice een tikkeltje verontwaardigd. ‘Wat vind je, Theodoor?’ Mevrouw Liefje keek naar haar man. ‘Zullen we deze dan maar nemen?’
 
Brrrr, uit die zinnen kun je al opmaken dat Gursula niet echt een lieve moeder zal worden. Sterker nog, ze laat Fiene alle rotklusjes in huis doen. Alles! Hoewel ze eerst heel blij was om het weeshuis te verlaten, is ze nu ze bij haar nieuwe ouders woont niet gelukkig. Ze loopt weg en komt in Villa Verda. Een oud spookhuis… vol griezelige wezens. Vamp de vampier, een Mummie, tante Net de beschermgeest, Zweefmiep, Boeman en de vrouw zonder hoofd. En het rare, Fiene voelt zich thuis bij de griezelfamilie. Tot Gursula en Theodoor haar vinden…
Zal dit goed aflopen voor Fiene? 
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen is enthousiast over Een spook(t)huis voor Fiene! We vinden het een aanrader. Vandaar dat we blij zijn dat we van Van Holkema & Warendorf dit boek weg mogen geven.
Maak kans op dit kinderboek! 
Het sluit ook nog eens goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2017 ‘griezelen’.

Hoe maak je kans?
Bekijk op De-leukste-kinderboeken.nl welke boeken zij nog meer tippen voor de Kinderboekenweek 2017.
 
Vul minimaal 1 titel in op het formulier EN omschrijf waarom jij dit boek van Mirjam Mous graag wilt lezen.
Je kunt tot 1 november meedoen.