Kinderboeken

Feest voor Kleine IJsbeer!

Weet je dat… het feest is voor Lars, de Kleine IJsbeer. Die ken je toch wel? Dat lieve en leuke ijsbeertje uit de boeken van Hans de Beer. Dit jaar is het een jubileumjaar en wordt de Kleine IJsbeer 30!
Klimaatverandering
In al die jaren zijn de verhalen met Lars meegegroeid. Gingen ze eerst vooral over de vriendschap met andere dieren, nu raken ze ook onderwerpen als klimaatverandering en een bedreigde leefomgeving. Hierdoor zijn de boeken over het kleine ijsbeertje niet alleen fijn om voor te lezen, ze hebben nét dat beetje extra.
In augustus 2017 verschijnt het nieuwste avontuur over Lars in Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen. Een avontuur waarin het ijsbeertje een dapper plan bedenkt om de visvangst door mensen te veranderen en Lars de vissen én zichzelf helpt.
Kleine IJsbeer is deze zomer op heel veel plekken aanwezig om zijn verjaardag te vieren en dat kun je goed merken in de boekhandels, maar ook worden er landelijke scholenwedstrijd georganiseerd en komen er activiteiten in het Kinderboekenmuseum.
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag een boek van Kleine IJsbeer weggeven!
 
In 30 talen
Uit het afstudeerproject van Hans de Beer (tekst en illustraties)werd Een ijsbeer in de tropen geboren en met dit prentenboek begon het grote succes en de populariteit van Lars. Inmiddels zijn er wereldwijd tien miljoen boeken over Kleine IJsbeer verkocht, in meer dan 30 talen. Ook zijn er een tv-serie  en twee films geproduceerd.

Via www.vierwindstreken.com zijn gratis kleurplaten en lesideeën te downloaden.

Maak kans op een boek van Kleine IJsbeer!
Vraag: welk boek van Kleine IJsbeer wil jij graag winnen?
Je kunt alle boeken vinden op De Vier Windstreken.
 
Laat voor 22 mei 2017 weten op welke titel jij graag kans maakt (je kunt de link invullen).

 

De winnares woont in Gorichem en heet Sabine G.