Kinderboeken

Weetjes over het seizoen

Herfst, herfst… wat heb je te koop, duizend kilo bladeren op een hoop. Dit kinderliedje gaat door mijn hoofd als we het boek Hoera, herfst! bekijken. Een kijk- en doeboek. Heerlijk! In het verhaal gaan Liam en Saar het seizoen ‘herfst’ ontdekken en dat wordt spelenderwijs gedaan. Met een stripverhaal, egel Prikkie die uitlegt dat bomen de bladeren verliezen in de herfst, knutseltips en ook nog eens lekkere recepten om zoete herfstblaadjes of kabouterpizza’s te maken.
Natuur
Het informatieve (doe)boek voor kleuters (en wij vinden het ook gaaf voor kinderen tot een jaar of 10) over de herfst is afwisselend: fris 'edutainment' leren & vermaak ineen. Wij gaan – net als Liam en Saar – op avontuur de natuur in. Met alles wat wij vinden, van gekleurde bladeren tot kastanjes, gaan we thuis bij een kop warme chocolademelk lekker knutselen. Hoeraaaahhh, herfst. Nu afwachten wat het volgende seizoen gaat brengen.
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag Hoera, herfst! weggeven.
Mijn tuin
In februari 2016 verscheen Mijn tuin, hét boek voor kinderen over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Maar omdat er ook in het najaar van alles te beleven is in en om de tuin, is er Hoera, herfst!. Dit informatieve (doe)boek staat niet alleen boordevol leuke knutselideeën met kastanjes, paddenstoelen en herfstbladeren, maar bevat ook weetjes over van alles wat met dit seizoen te maken heeft! Gemaakt door Vivian den Hollander & Natascha Stevenvert.

Hoe maak jij kans op dit boek?
Vul voor 5 december 2016 een andere titel van een boek van auteur Vivian den Hollander in.
 
De boeken zijn verzonden naar I. Pot in Julianadorp, M. Dijkshoorn in Den Hoorn en L. Vleugels in Echt.