Kinderboeken

De drie vraagtekens

 

Tot voor kort had ik nog nooit van ‘De drie ???’ gehoord. Sterker nog, ik dacht toen wij het boek ‘De drie ??? Missie Mars’ ontvingen dat er een typefout stond. Wie zet er nou drie vraagtekens achter elkaar…

Wat mij natuurlijk wel opviel was dat de vraagtekens alle drie een andere kleur hebben; wit, rood en blauw.

Ik blader verder in het boekje en ik ontdek dat dit de bekendste leesserie voor kinderen in Duitsland is. En nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Een gloednieuwe serie voor ons en dat vind ik gaaf! Bovendien, er zijn al vijf delen uit met aansprekende titels.
Vijf delen
De boekenserie ‘De drie ???’ betekent goed (boeken)nieuws voor jongens (en meisjes) die van speuren houden! In ieder boek lossen zij samen mysteries op. Zo dus ook in het boek wat ik heb ontvangen. Ik sla het deel ‘Missie Mars’ open en zie waar de drie vraagtekens voor staan aan de hand van drie paspoorten. Nu weet ik dat de drie beste detectives van Californië Justus, Peter en Bob heten en alle drie 10 jaar zijn. Zij wonen aan de kust van Californië, in Rocky Beach waar geen dag hetzelfde is. Want, de drie jongens maken altijd avonturen mee.

De vijf delen in de serie heten: 'Het geheim van de dieren', 'Missie Mars', 'Ruzie op de renbaan', ‘Alarm in het Dinopark’ en ‘Sabotage in het klimpark’.

 


Missie Mars
Ik lees ‘De drie ??? Missie Mars’ en kom, door de ogen van de drie detectives, veel te weten over deze planeet. Het boek is niet zo groot en zwaar en houdt dus lekker vast (wel zo fijn!). Met 119 pagina’s is het ook niet zo dik en dankzij de vele leuke zwart/wit tekeningen komt het boek voor mij echt tot leven. Dit boek wordt verteld door kinderboekenschrijver Henk Hokke en dat doet hij absoluut gaaf. Zodra ik in het boek ben begonnen wil ik door blijven lezen (dat is een groot compliment). De drie vraagtekens stellen zichzelf heel wat vragen als er een raketbasis in hun dorp Rocky Beach komt. Dát is natuurlijk ook raar. Want waar is de professor die het ruimteschip heeft gebouwd? Hoe komt het rode zand van Mars in hun dorp? De drie ??? ontdekken dat alles nep is…


De verhalen over ‘De drie ???’ gaan nog meer leven als je de website www.drievraagtekens.nl bezoekt én de boektrailer via YouTube bekijkt (of gewoon online via de website van De drie ???).


Cadeauboek voor school
De serie ‘De Drie ???’ wordt verteld door bekende kinderboekenschrijvers als Henk Hokke, Erik van Os en Elle van Lieshout. Kinderen in groep 5 op meer dan 2000 basisscholen zijn al verrast met het cadeauboek ‘Het Geheim van de Dieren’. En het gave… bij drie van de boeken zijn ook lessuggesties om een echte detectiveles te geven en kan er met de hele klas worden gespeurd.