Kinderboeken

Doeboek van Dummie de Mummie

Ik ga op reis en neem mee… viltstiften en een schaar. Raar? Echt niet, want ik krijg tijdens onze autorit naar de vakantiebestemming altijd een doeboek of vakantieboek van mijn moeder. Dit jaar hoop ik op Dummie de Mummie. Dummie heeft namelijk voor alle fans een doeboek vol verhalen, raadsels, spelletjes en knutsels gemaakt. Nice!
Dummie aan het woord
Zo grappig, want in het persbericht over het doeboek legt Dummie uit waarom jij het Dummie de mummie doeboek MOET hebben! "Maashi! Ghallo! Ghoe is met jou? Ghaat ghoed op school of sporten of met leuke ghobby allemaal? Ken jij al mij? Ik ben Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni, in Nederland iedereen zegt Dummie. Ik woon bij Ghoos en Klaas in Polderdam en ik ben verbrande jongen uit Egypte. Tosca Menten schrijft al allemaal boeken over mij, en nu voor eerste keertje ik gheb ook eigen DOEBOEK!!! Maashi! Doeboek is voor ghééééleboel leuke uurtjes spelletjes en raadsels en mopjes en knutselen en bakken en lezen en nog veel meer voor alle kinderen van 5 tot 95 jaar! Ik wens ghrote plezier allemaal!"
Ik ben overtuigd, want ik heb al even door het boek gebladerd. Er staat een mooi lang verhaal in én zelfs een recept om piramidetaart te bakken. Wat ik heel gaaf vind: het Egyptische kwartet (even de kaartjes uit het boek knippen).

Oh en natuurlijk de vraagjes aan Tosca. Weet je wat zij het liefst eet? Taart!


AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag 3x een Dummie de Mummie doeboek weggeven.

 

Must-have voor fans van Dummie de Mummie en Tosca Menten!
Ideaal voor de vakantie!
Op reis of gewoon thuis: maak een farao-masker, bak een piramidetaart of los de hiëroglyfenraadsels op!
Vol met geheimzinnige weetjes over het oude  Egypte opgesteld i.s.m. Rijksmuseum van Oudheden. Wil jij meer weten over het oude Egypte? Doe dan de Dummie de mummie-speurtocht in het RMO Leiden! Met de gratis speurtocht over de tentoonstelling Egypte. Land van onsterfelijkheid ga je samen met Dummie de mummie op zoek naar beelden, goden, mummiekisten en hiërogliefen. Dummie laat je goed kijken en vertelt hoe de oude Egyptenaren zich voorbereidden op het eeuwige leven na de dood.
Maak kans op een Dummie de Mummie doeboek.
Vraag: wat vind jij zo gaaf aan Dummie de Mummie?
Je kunt tot 18 juni 2016 meedoen.