Gaaf voor Kinderen

Genieten bij familiefilm Epic

Herfst vind ik zo’n heerlijke tijd om gezellig met het gezin een beetje te cocoonen. Met een kop soep voor de televisie, een mooie film kijken. Epic bijvoorbeeld (nu verkrijgbaar op Blu-ray 3D, Blu-ray en DVD). Een magisch avontuur voor de hele familie. Kort even waar de film over gaat: Wanneer haar moeder komt te overlijden zoekt M.K., haar bijzondere vader op in zijn afgelegen huis in het bos. M.K.’s vader is geobsedeerd door het vinden van bewijs van een fantasiewereld: kleine wezentjes die volgens hem diep in het bos wonen. Een obsessie die haar vader nog steeds blijkt te hebben, ondanks dat zijn gezin er lang geleden al door uit elkaar gevallen is. M.K. wil niks van haar vaders ideeën weten, maar wat doe je als je zelf ineens maar vijf centimeter groot bent en terecht komt in die magische wereld? M.K. komt oog in oog te staan met koningin Tara die haar vraagt “het bladervolk” te helpen om hun bos te bevrijden van het kwaad. Als je de trailer van Epic hebt bekeken wil jij deze film zeker ook zien. Colin Farrel, ja die knappe Hollywoodster, leende zijn stem aan Epic en vertelt:

Vertel eens over Epic: Hoe vond je het?

CF: Het was een bizar boeiende ervaring. Het inspreken heeft anderhalf jaar geduurd en de film is in 40 uur opgenomen. Ik ben dankbaar dat ik hier aan mee heb gewerkt, ook al was het maar 40 uur. Het echte werk kwam van de animators, Chris Wedge en de schrijvers. Ze hebben veel werk gehad om verschillende dingen uit te proberen, zoals het bedenken van scenario's en de dialoog.  En natuurlijk een goede combinatie te vinden van de juiste hoeveelheid humor gecombineerd met de emotionele elementen.

Jouw karakter, Ronin is een held. Vind je het leuk om een held te zijn?

CF: Helden kunnen een beetje saai zijn. Ze zijn vaak in veel opzichten de middelste man of de gemeenschappelijke noemer. Maar buiten dat heb ik er zeker van genoten. Toen ik Ronin zag kreeg ik het gevoel dat hij onverstoorbaar was, maar ook dapper en onaantastbaar.

Had je een favoriete animatie film toen je kind was?

CF: De eerste animatiefilm die ik ooit zag en die ik gelijk fantastisch vond was Jungle Boek. Ook keek ik altijd graag naar Tom en Jerry, ik was gek van Roadrunner.

Wat vond je zo leuk aan het Jungle Boek?

CF: Ik hou van het exotische. Het geeft me een goed gevoel dat een kind bereid is een nieuw thuis te vinden, zelfs in de meest extreme en ellendige situaties waar een kind in kan opgroeien. Ik hield van Mowgli, het samenkomen en de communicatie tussen kind en dier. Koning Louie vond ik ook leuk, te gek hoe hij met zijn handen en voeten bananen schiet.