Gaaf voor Kinderen

Elektrisch poetsen

 

 

Als veertig jarige met een gebit zonder enig gaatje, blijft het voor mij natuurlijk heel belangrijk om mijn tanden goed te poetsen. De tandarts vertelt mij keer op keer, dat ik me om mijn tanden en kiezen geen zorgen hoef te maken maar wel goed aan mijn tandvlees moet denken. “Ja tandarts, ik zal stokeren…”, maar ik vind dat echt geen pretje. Kortom, ik koop weer stokertjes maar ook een nieuwe tandenborstel. Mijn vorige elektrische tandenborstel, één van de eerste Philips Sonicare’s, is te vaak op de grond gevallen en doet het niet meer. Ik laat mij nu adviseren en ik kom bij de nieuwste introductie van Philips uit: Sonicare FlexCare Platinum voor een diepere reiniging tussen tanden voor een verbeterde tandvleesgezondheid vanaf 2 weken gebruik.

 

Gum Care

Een elektrische tandenborstel met drie poetsstanden (Clean, White en Gum Care). En, heel belangrijk, deze innovatieve elektrische tandenborstel is speciaal ontwikkeld om dieper tussen de tanden te reinigen en tot 7 keer zoveel tandplak tussen de tanden te verwijderen als een manuele tandenborstel*. Aan de slag. Maar, wat is de borstel klein. Dat is behoorlijk wennen. De borstelharen op zich zijn wel langer en reinigen dus diep tussen de tanden, maar de borstel zelf vind ik wat ‘klein’.

Na een kleine week ben ik daar wel aan gewend en poets deze tandenborstel top. Ik verstel de snelheid/intensiteit zo nu en dan en ik merk dat ik de stand Gum Care, om het tandvlees zachtjes te stimuleren en te masseren, goed vind werken. En oeps, wat is dat voor geluidje… ik druk te hard. De Sonicare FlexCare Platinum beschikt over een druksensor die de best mogelijke poetsprestatie garandeert. Bij te veel druk geeft de tandenborstel een signaal dat er te hard gepoetst wordt. Ideaal. Mijn tanden en tandvlees worden bij de volgende controlebeurt bij de tandarts absoluut weer goedgekeurd!