Gaaf voor Kinderen

Mooi en bewust

Joepie, eindelijk is het echt warm weer. Tijd voor zomerse jurkjes. Ik ben een echt jurkjes-mens en er hangen er dus heel wat in de kast. Toen ik laatst online ging shoppen bij het duurzame fashion label Miss Green raakte ik zomaar verliefd op een rok met shirt en zelfs een broek. Dat is voor mij wel even iets anders. Dus shop ik in het winkelmandje ook een jurk, dit keer met streepjes. Het blijkt dat ik heb gekozen voor diverse nieuwe modellen. Heerlijke, draagbare kledingstukken in prachtige kleuren. Ik val vooral voor de oud roze tint, mauvewood.

Deze nieuwe lijn is multifunctioneel en voor heel wat doeleinden en momenten geschikt. Sporten, yoga oefeningen, in en rond het huis rommelen, op de bank hangen, in de zon op het strand of in de tuin… alles kan in deze fijne kleding. Normaalgesproken zou  mij niet in een korte broek zien, maar deze shortjes zijn sportief, trendy en sexy. Door de langere pijpjes worden je bovenbenen net iets meer bedekt dan bij hotpants. Zo zijn je bovenbenen lekker bloot maar is het broekje zeker niet te kort. Het T-shirt met aangeknipte mouwtjes en lichte vlindermodel is heerlijk luchtig. Mooi voor over je bikini maar ook enorm zomers op een skinny. Het bloezende effect en de soepele stof geven een lekker slanke look. De tanktop is stoer, sexy en draagbaar. Bh bandjes vallen mooi weg en het slank gesneden iets langere model heeft een waanzinnig camouflerend effect. 

 

 Bewust

Het vest, de lange broek en het shortje zijn gemaakt van biologisch gecertificeerde katoen. Het is een beetje dikkere kwaliteit en de binnenkant is superzacht omdat het gebrushed is. De tanktop en het shirt zijn gemaakt van een bamboe / katoen mix. Alles is gemaakt in een GOTS-gecertificeerd naaiatelier en stoffenfabriek in Turkije. Daarmee zijn goede arbeidsomstandigheden gegarandeerd en verdienen de arbeiders een eerlijk loon. Helemaal zoals Miss Green het wil; want alles begint bij een goede basis. Niet alleen bij je garderobe maar ook bij de mensen waarmee je het maakt. De duurzaamheid van Miss Green zit ‘m niet alleen in het productieproces. Duurzaam betekent voor Miss Green ook dat kleding langer moet meegaan. En als kleding een langere levensduur moet hebben, dan moet de pasvorm ook goed zijn. Goede patronen zorgen ervoor dat de kleding van Miss Green op het Hollandse vrouwenlijf gesneden is.