Gaaf voor Kinderen

Niet rood maar paars


Kleur. Ik houd van kleur. In zoverre, ik ben dol op rood, oranje en alle kleuren daar tussen. En zwart. Natuurlijk. Open minded ga ik daarom naar de Color Experience in Haarlem. Ik ga samen met mijn kinderen, want die zijn juist die dag thuis en kleurendeskundige Sabine Rijssenbeek heeft uitgelegd dat het ook leuk voor hen is.
Ik kom voor een kast met 111 flesjes te staan. Het tl-licht aan de achterzijde versterkt de dubbele kleuren in de flessen. In de Color Experience heet dat Equilibrium duo fasen oliën. Sabine legt uit dat Vicky Wall, deze therapie heeft ontwikkeld en dat de kleuren die je kiest veel over jezelf vertellen. Mijn kids gaan zonder twijfel naar de twee flessen die zij mooi vinden. Lees die ervaring op Gaaf voor Kinderen. Ik twijfel echter veel langer. Want het is heel raar… ik dacht dat ik aangetrokken zou worden door de fles met zwart en rode kleur, maar ik kies magenta en goud (zelf noem ik het fuchsia met oranje). Sabine legt later uit dat dit de zielenfles is. Ik mag nog drie flessen pakken, de fles van de uitdaging, van het nu en van de toekomst. Op moment van kiezen weet ik dat niet. En trouwens, al wist ik het, dan nog zeggen die kleuren mij niets.

Sabine zet de flessen voor mij op een rij, opvallend is het dat ik geen rood maar twee keer paars heb gekozen. Zij start met haar uitleg. Boem, die komt aan. In het kort: ik ben absoluut een gevoelsmens, maar ik ben te rationeel en pieker veel. Ze heeft me in de gaten en dat is best confronterend. Zeker waar Mees en Pien bij zijn. Mooi vind ik echter de zinnen die ze voor mij noteert: I invite spirit into all areas of my life en I fill my cup so it can overflow into the world.

Mooi!
Frappant vind ik het dat mijn chaotische karakter terugkomt in de Aura-soma colour-care-system client copy. Sabine schrijft namelijk zoveel op dat niet alle uitleg bij de juiste fles komt te staan. Zij ergert zich lichtelijk en ik lach. Ik ben het gewend. Mooi is het ‘overall theme’ wat ik eigenlijk niet op Gaaf voor Mama moet noteren, maar denk ik wel voor veel moeders herkenbaar is. Dus ik doe het toch. “Ruimte maken voor je gevoel. Meer jezelf een plek geven.” Mooi! Maar hoe doe je dat? Ik krijg van Sabine een roze, heerlijk naar lavendel geurende, pomander mee. Als ik een paar druppels in mijn handpalm druppel, mijn handen wrijf en mezelf hiermee ‘afsluit’ voelt dat goed. Ook mijn zielenfles, de aartsengel Gabriel, krijg ik mee. De inhoud mag ik gebruiken om mezelf mee in te smeren, maar de Aura-Soma fles mag ook ergens neergezet worden. Dat doe ik, en wel centraal in huis. Het is vreemd, maar het geeft me rust! Die altijd terugkerende benauwende rot-droom is vreemd genoeg verdwenen. Hoe het kan? Geen idee. Maar wat heerlijk, wat gaaf! Ik weet zeker dat ik nog een keer – maar dan alleen – zo’n Color Experience wil meemaken. Vrees alleen wel dat ik niet meer zo open minded mijn kleuren kan kiezen…