Creatief

Feest met Doctor Squish Squishy Maker

Maak je eigen stressbal, een squishy genaamd. Yes, het kan. Je hebt Doctor Squish vast wel voorbij zien komen in social media, zoals TikTok en Instagram. Deze ‘doctor’ maakt zelf slijm. Deze DIY-slijm maakt zij van, van alles en nog wat. Supergaaf om te zien. En nu is er dus een eigen Doctor Squish Squishy Maker!

Aan de slag

Maak nu dus zelf, net als Doctor Squish, je eigen squishies. Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het totaal niet. Dus… aan de slag!

Wij pakken de Doctor Squish Squishy Maker verpakking uit en lezen toch eerst even heel aandachtig de handleiding. Okay, dat moet goed te doen zijn voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Wij stallen alles voor ons uit op tafel om de boel goed te bekijken. Wat zit er veel in deze doos! Natuurlijk de squishy maker station zelf, met een witte lepel. Twee ballonnen (een roze en blauwe), krullend lint, glitters en confetti. Verder nog een zakje met poeder, het blijkt slijmpoeder te zijn. Cool. Dan nog 4 transparante TPR-squishies, 3 herbruikbare clips en 2 flesjes met gekleurde inkt (rood en geel).

Knutselen

We kijken nog eens naar de uitleg van dokter Squish zelf, via de video op Bot-i. Dan starten we echt met knutselen. We pompen de squishie op via ‘de maker station’. Oeh, hoe groot zullen we de stressbal maken? We krijgen er bijna stress van tot hoe groot je de transparante squishie op kunt pompen…

En dan start het vullen van de gróte squishies. We gebruiken de materialen in de set, maar het zou ook supergrappig zijn om er kleine, plastic balletjes in te doen of misschien wel gekleurde steentjes. Voor nu houden we het bij veel glitters, water en het slijmpoeder.

Afknijpen

Als we de squishy goed hebben gevuld komt het belangrijke werk. Het afknijpen met een clip. Je sluit je squishy zo. Wauw, de squisy is gaaf geworden. Bijna net zo cool als bij ‘de dokter’ zelf.

Nu kan er met de stressbal – de squishie – gespeeld worden. Knijpen maar. Zo fijn. 

Al vinden wij het maken van een eigen squishy misschien nog wel leuker… wij begrijpen Doctor Squish wel, want wat is er nou leuker dan zelf squishies maken en daar video’s van maken?!

Bovendien vindt de jury van Speelgoed van het Jaar 2022 de Doctor Squish Squishy Maker ook gaaf, want in de categorie ‘knutsel en creatief’ is de squishy maker een winnaar.