Creatief

Maak je eigen glitter-sleutelhanger

Dit najaar heeft Crayola drie nieuwe Glitter Dots producten uitgebracht. Wij kennen het merk natuurlijk van de waskrijtjes en knutselsets. Nu gaan we de sleutelhangers uittesten.


Knutsel met glitters zonder te knoeien
De Glitter Dots van Crayola zijn een leuke manier om met glitters te knutselen zonder dat dagen later nog overal glitters liggen. De vraagstukken; hoeveel lijm moet ik gebruiken of zullen alle glitters blijven vastzitten, zijn met Glitter Dots verleden tijd.
Dit najaar kunnen kinderen hun hart opnieuw ophalen met de nieuwe Glitter Dots producten. De kleine kneedbare lijmbolletjes met glitters zijn te gebruiken op diverse oppervlaktes, of het nu hout, karton of papier is. De glitters blijven goed plakken en harden uit. Ook kunnen ze met elkaar gemixt worden voor de meest kleurrijke glittercombinaties.

Glitterige sleutelhanger
Twee leuke meiden van 5 en 6 jaar testen de Glitter Dots bakkerij sleutelhangers. Ze zijn sowieso meteen enthousiast als ze de verpakking zien en gaan zelf aan de slag (ze hebben geen ouderhulp nodig, hoe gaaf is dat). De vormpjes van een cupcake en donut worden op tafel gelegd en de gekleurde, glitter balletjes worden zorgvuldig gekozen. Welke kleur past waar?


Blauw, groen, roze en geel worden gecombineerd en in het vormpje gedrukt. Het gaat gemakkelijk en inderdaad blijven er nergens glitters zwerven. De meiden zijn gezellig en creatief bezig en er is snel resultaat. De vormpjes van de sleutelhanger met de Glitter Dots laten we daarna uitharden. Mama helpt met het vastklikken van het afdekplaatje om de glittercreatie te beschermen.


De sleutelhanger clips worden aan de hanger gemaakt en dan kunnen de kunstwerkjes worden geshowd. Een succes!
Er zijn verschillende sets: de 3D Vlinder, de Glitter Backery en Sparkle Friends sleutelhangers, en de Sparkle Station Deluxe. Verkrijgbaar bij: Bol.com, Intertoys, Toychamp en de betere speelgoedspeciaalzaken en webshops.