Creatief

Frozen2 sneeuwbol maken

Het duurt niet lang meer of we kunnen eindelijk gaan genieten van FrozenII in de bioscoop. Na al die jaren wachten zijn wij zo benieuwd hoe het nu met Elsa, Anna, Olaf en alle andere lieve Disneyfiguren gaat.


De film Frozen2 is vanaf 20 november in de bioscoop te zien, maar al weken worden we lekker gemaakt met te gave merchandise. Zo vroeg Bot-i ons of we een sneeuwbol wilden maken. Inderdaad, je leest het goed… niet om een sneeuwpop te maken, maar een heuse sneeuwbol. Natuurlijk!
Verrassing in sneeuwbol
De FrozenII sneeuwbol is een surprise setje met een knutsel element. Dubbelop dus eigenlijk.


Wij bekijken het pakketje met de Frozen II sneeuwbol en het is meteen duidelijk dat we van tevoren niet weten welk figuurtje er in onze sneeuwbol zit. Nu maar hopen dat het geen teleurstelling wordt, al kun je je dat als moeder niet voorstellen. Alle karakters in Frozen zijn gaaf.
Maar onze tiener Pien wil per se Olaf in haar sneeuwbol. Dat wordt duimen.


We gaan de sneeuwbol uittesten!
Het lijkt even een ingewikkeld project, maar het blijkt enorm mee te vallen zo zien we in de beschrijving.
We draaien de dop/deksel van de sneeuwbol af om er water bij te doen. Middenin is een zakje te zien en hieruit blijkt nog totaal niet wie er in de sneeuwbol tevoorschijn zal komen. Zodra het zakje met water in aanraking komt, ontstaat er een magisch proces… sneeuw! We schudden de bol zo’n 20 seconden en zien door het doorschijnende plastic alleen maar witte sneeuw.


Wie is het?
We schudden de sneeuw uit de bol… en jaaaahhh. Wij hebben Olaf. Wat een geluk. Want je kunt ook Elsa, Anna, Sven, Nokk of Kristoff in je sneeuwstorm aantreffen.
Zodra we de witte sneeuw uit de bol hebben gehaald, vullen we de bol op met water. Dan wat magie in de vorm van glitters toevoegen (zit in je verrassingsset). Dop er goed op en schudden maar. Wij hebben onze eigen sneeuwbol met Olaf gemaakt. Fantastisch.
Klein puntje van aandacht: druk wel je deksel/dop goed op de sneeuwbol anders wordt het een bende.

Wij vinden de magische sneeuwbol verrassingsset gaaf! Het is leuk om zelf een sneeuwbol in elkaar te knutselen. Extra leuk is het natuurlijk om de hele serie te sparen.