Creatief

Kneden, boetseren en spelen met Play-Doh

Veel vaders en moeders en wellicht ook opa’s en oma’s zullen enthousiast worden als er een potje Play-Doh klei wordt geopend. De zoetige geur is zo herkenbaar en brengt vaak mooie herinneringen boven. Play-Doh is ook nog eens superveilig, want op deegbasis. De zachte klei die niet uitdroogt bestaat al 60 jaar en laat met de Play-Doh Wheels collectie een stoere kant zien.


Bouwen
We gaan wegen aanleggen, bergen afgraven, rioleringen leggenen... brandjes blussen! Play-Doh pakt met de introductie van de Wheels-lijn meteen groots uit met vier spannende speelsets en hele speciale Doh. Hup jongens en meisjes, aan het werk!

Graafmachine en Bulldozer
Yeah, dat is gaaf! Bij de twee stoere trucks voor bouwers, de graafmachine en bulldozer, zit een potje zand-Doh. Graaf en grijp in het zand en verplaats de speciale bruine zandklei. Zowel de graafmachine als de bulldozer hebben figuren waarmee je leuke vormen uit de klei kunt drukken.

Cement- en asfalt-Doh
Nieuw in het assortiment is ook de speciale asfalt- en cement-Doh. Zo wordt het werken met Play-Doh in de bouw net echt. Zet de kraanwagen maar aan het werk! Vorm stenen en betonplaten, trek balken en leg hele pijpleidingen aan. Met de heftruck kan je alles prachtig verplaatsen en opstapelen. De kraan kan zwenken en op en neer bewegen en vormt de klei. De vorkheftruck kan je ook op en neer bewegen en laten rollen. Met speciale cement-doh.
 
Ga vooral ook naar Play-Doh Wheels –Betonfabriek en draai grind van stenen en laad alles op de kiepwagen. Stort de lading en plet alles met de stoomwals tot een mooi glad wegdek.
Extra boetseren
Ook nieuw en echt stoer: constructie-Doh. Deze Doh is geïnspireerd op de materialen die in de bouw gebruikt worden. Stoere kleuren met voelbare textuur, net echt! Elke set heeft 2 potjes en een schep: Steen &Baksteen, Asfalt &Cement en Water &Vuur.
Brand!
Omdat nou eenmaal veel kinderen graag brandweerman worden, is er ook een leuke Play-Doh Wheels –Brandweerwagen met vormen in het thema, zoals een bijl en blusapparaat.

AFGELOPEN - Wil jij een set Wheels winnen? Lees zeker verder >>> 
 
Gaaf voor Kinderen is dol op Play-Doh en wij merken dat zelfs de tieners in huis nog stiekem wel eens graag met Play-Doh spelen. Zeker toen we de Popcorn Party konden testen.
Plop...plop...plop...
Eindeloos plofplezier met poppende popcornmachine!
Deze speelgoed-popcornmaker maakt in een handomdraai grappige popcorn, of andere snacks. Maak een pretzel of fopsnoepjes. In de set zitten zes potje Play-Doh dus je kunt eindeloos variëren.

Play-Doh Pizza Chef
Met deze speelgoedoven kan het foppizzafeestje op elk moment losbarsten. Geen batterijen of stroom –je hebt alleen je fantasie nodig! Stempel in de oven een Play-Doh-pizzabodem en versier hem naar eigen smaak.

Play-Doh Wafelijzer
Rol de Doh uit en draai er zwierige rolletjes van met kleurige swirls. Met het wafelijzer druk je allerlei leuke wafelvormen uit: een hoorntje, een bakje, of een tacovorm bijvoorbeeld. Coole toppings maak je met de vormpjes op het wafelijzer, of je verzint ze lekker zelf natuurlijk! Toefje slagroom erop en klaar is je super-de-luxe ijsverrassing!
Kortom, jongens en meisjes… er valt zoveel te boetseren met Play-Doh.
 

Maak kans op een Play-Doh Wheels set!
Vraag: Waarom wil jij graag spelen met Play-Doh Wheels?
Diverse Play-Doh Wheels sets zijn te koop bij o.a. Bol.com.

 

De winnares: Marian Z uit Valkenswaard