Lifestyle

Urenlang luisterplezier met Besties luisterkaarten

Jeugdvrienden Niek en Jobke droomden er altijd al van samen te ondernemen en kwamen op het idee luisterkaarten te ontwikkelen vanwege een eigen stukje jeugdsentiment. Vroeger waren er cassettebandjes en cd’s waar je naar luisterde als kind in de auto, tegenwoordig is er weinig op het gebied van luisterverhalen. Louter streamingsdiensten. Toen Jobke zijn zoontje op zijn spelcomputer zag spelen klikte het in zijn hoofd. ‘Ik bedacht dat dit eigenlijk ook kan met luisterverhaaltjes. De karakters levensecht uitknippen, een luisterverhaal erbij maken en dit combineren met mobiele technologie”, vertelt Jobke enthousiast.

Van idee tot luisterkaart

De twee bedenkers ontwikkelden het idee van interactieve luisterkaarten om kinderen urenlang luisterplezier te laten beleven. Mooie bijkomstigheid is dat ze hierdoor (hopelijk) minder tijd op een scherm doorbrengen en hun fantasie op een speelse manier stimuleren. Het product bestaat uit een fysieke kaart en een applicatie en werkt intuïtief eenvoudig: je downloadt de gratis Besties app, drukt de Bestie uit de luisterkaart, zet deze in elkaar en plaatst - nadat je de app geopend hebt - de Bestie op de achterkant van je telefoon.

De luistervriendjes maken gebruik van NFC technologie, waardoor deze automatisch luisterverhalen afspeelt zodra de Bestie op een telefoon (voorzien van de app) geplaatst wordt. Voor de lancering zijn nu 12 kaarten ontwikkeld, waarbij elke kaart ongeveer een uur aan luisterverhalen bevat. Bekende Nederlanders hebben de luisterverhalen van kinderkarakters als Woezel & Pip, Vleertje Muis en Pim & Pom ingesproken.

Ondanks dat het product technologie bevat, komt er bij het gebruik van Besties geen minuut schermtijd aan te pas. Besties luisterkaarten zijn te verkrijgen in de webshop van mijnbesties.nl en in de winkels van Bruna en ReadShop.