Lifestyle

Zeg maar dag tegen kriebel

Bzzzzzz…. Ah, een mug. Nee hè. Zo’n zoemende mug kan je behoorlijk uit je slaap houden. En dat is niet het enige irritante aan een mug. Als een mug steekt, krijg je van die kriebelende bulten. Voorheen deden wij zo’n jeukende muggenbult af met een kruisje (met je nagel) erin zetten of een beetje spuug er op.

Helpt wel, maar wij ontdekten deze zomervakantie het gemak van de Insect SOS Gel. 

Gel tegen jeuk

Die Care Plus® Insect SOS Gel werkt gemakkelijk. Je smeert een beetje gel op de jeukende plek en je voelt meteen de verkoeling. De kriebel wordt verzacht en de gel kalmeert. Prima te gebruiken na een insectensteek, zoals die van de mug, de wesp en de paardenvlieg. Steek het kleine tubetje dus altijd bij je.
 
Ook handig om te weten: de SOS gel verlicht ook na een kwallenbeet of als je in contact bent gekomen met brandnetels of de brandharen van de eikenprocessierups.
 
Kriebel op je hoofd
Een ander kriebelig probleem, vaker voorkomende na een vakantie en dus zeker nu weer na de zomervakantie… jeuk op je hoofd vanwege hoofdluis. 

Een kuif, staartjes of een flinke bos krullen – luizen houden van haar. En op de een of andere manier weten ze zich tijdens de zomervakantie altijd goed te nestelen in al die leuke kinderkapsels. Vanaf half augustus beginnen de scholen weer en als één kind in de klas luizen heeft, dan volgen er vaak snel meer. 

 

 

 
De bekende hoos na de vakantie hou je niet tegen, toch? Wat Care Plus® betreft wel. Deze autoriteit op het gebied van insectenwerende middelen komt nu met een anti-luizen lijn. Care Plus® Anti-Luis Preventie houdt de kleine kriebelaars op afstand met behulp van geur en mocht de luis al wel poot aan het hoofd hebben gekregen dan is er Care Plus® Anti-Luis Behandeling.
 Zeg maar bye bye, luis! 
 
 
Spray 4-9 pufjes in/po het haar en Care Plus® Anti-Luis Preventie beschermt 2 dagen lang tegen besmetting met hoofdluis. De spray is geurloos en maakt het haar niet vet. Het is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 maanden.
 
Weten
 
Wil je meer lezen over hoofdluis (en net zoals ik nu tijdens het typen op je hoofd krabben)... op de site van Careplus.eu staan antwoorden op vragen als 'Heb je meer kans op luizen als je je haar regelmatig wast?'