Lifestyle

Alles weer pluis, zonder hoofdluis!

Ja hoor, zodra het mailtje met als onderwerp ‘Kriebelt het al?!’ bij mij binnen is, start ik met krabben op mijn hoofd. Wat is dat toch? Zodra ik iets over hoofdluis lees, krijg ik jeuk. Volgens mij heeft iedereen dat… of je nou wel of (nog) geen hoofdluizen hebt gehad.
Nou, er is weer een nieuw en superslim middel verkrijgbaar. Wij hebben het dus nog niet hoeven te gebruiken, maar het is wel fijn om het alvast paraat te hebben als het wel nodig is.

Eerst een weetje: Luizen zijn echte waterratjes!
Waarom ik dat vertel. Nou, als je kind back to school gaat, na een gezellige vakantie waarbij er lekker veel is gezwommen. Let dan extra goed op. De kriebel-beestjes zijn echte waterratjes. Zo kunnen ze meerdere uren onder water overleven en houden ze zich stevig genoeg vast om niet los te laten! Hierdoor komen veel kinderen na de vakantieperiode met hoofdluis naar school en verspreidt hoofdluis snel in de klas. Luizen springen niet, ze wandelen van hoofd naar hoofd.
Denk er alleen al aan hoe dicht die kinderhoofdjes bij elkaar komen als er samen op een telefoon wordt gekeken.

Luizencontrole
Als scholen na een vakantie weer van start gaan, hebben veel scholen in Nederland hoofdluiscontrole. Ouders schrikken als ze horen of ontdekken dat hun kind hoofdluis heeft, maar dat is nergens voor nodig. Hoofdluis is vervelend, maar niet vies en gemakkelijk te behandelen met XT luis Once.

Een pesticidenvrije en vegan gel die met één behandeling van 15 minuten hoofdluis en eitjes doodt. Het heeft een dubbele grondige werking met Dimeticon (aanbevolen door het RIVM) en de unieke olie Penetrol.

Het merk XT luis behandelt én beschermt door een unieke formulering zonder pesticiden. Hoofdluizen en eitjes worden in 1 behandeling van 15 minuten gedood met XT luis Once.
Geen kopzorgen dus!
Toch wel een beetje zorgen omdat je kind nu hoofdsluis heeft?
 
 
XT luis Once heeft een dubbel grondige werking door de krachtige 2 componenten formule en doodt hoofdluis en eitjes in slechts één behandeling van 15 minuten. De 2 componenten formule van XT luis Once bestaat uit twee zeer effectief samenwerkende stoffen: Penetrol en Dimeticon. Penetrol (een olie) opent de eitjes van de luizen, zodat de welbekende stof Dimeticon kan binnendringen en de eitjes vernietigt voordat ze uitkomen. Dimeticon doodt niet alleen de eitjes,  maar ook de  luizen. Dubbel grondig en veilig  in gebruik.

XT luis Protect  & Go is klinisch bewezen en makkelijk in gebruik. Het beschermt tegen hoofdluis en  helpt zo mee om besmetting te voorkomen.  Het product is op waterbasis en daardoor huidvriendelijk  en verzorgend. Spray in  het haar en klaar! Door regelmatig gebruik van XT luis Protect & Go kan ieder kind beschermd worden tegen hoofdluis. Dat betekent  feestjes en logeerpartijen zonder kopzorgen!

Trots op onze Luizenpluismoeders
Luizenpluismoeders zijn een belangrijke schakel in de strijd tegen hoofdluis op school. Want als de luizen en neten op tijd ontdekt worden, krijgt hoofdluis minder kans zich te verspreiden.
Een bedankje naar alle luizenpluismoeders die in hun vrije tijd zich inzetten op scholen, is dus zeker op zijn plaats. Daarom kun je nu je favoriete luizenpluismoeder nomineren als luizenpluismoeder van de maand.
 
Ondersteunend (les)materiaal over hoofdluis vind je op www.schoolweerpluis.nl.
XT luis is te koop bij o.a. Etos, Kruidvat, Trekpleister, DA, Dio, Boos en Service Apotheek.