Lifestyle

Spelen op het water

Afgelopen zaterdag waren wij in Jachthaven Naarden uitgenodigd door Welkom op het Water om te komen genieten van diverse watersporten. Het was een superleuk evenement, voor kinderen mét zwemdiploma. En ook voor ouders.

Welkom op het Water
In de jachthaven was er voor deze dag extra veel te doen. Dat was meteen te zien toen wij aan kwamen lopen. Na het aanmelden bij de inschrijfbalie gingen Mees (12) en Pien (9) meteen naar de Reddingsbrigade om mee te varen. Ribvaren, zo wordt het genoemd
Zwemvest aan en onder begeleiding gingen ze naar de oranje boot. Samen met een groepje kinderen stapten zij aan boord en niet veel later tuften zij de haven uit, om op open water… full speed (of soort van) te gaan. “We gingen keihard!”, riepen ze bij terugkomst. Wat een ervaring.

Suppen
Daarna gingen ze op voor een ervaring met nieuwe watersporten. Mees had al eens zeilles gehad dus hij pakte eerst eens een kano om een stuk te peddelen en daarna verdween hij in een grote, opblaasbare bal. Rennen op het water. “Gaaf!”, was zijn reactie.

Pien bekeek alles eerst eens vanaf de kant en besloot daarna dat zij wel eens op zo’n surfboard wilde gaan staan. Suppen genaamd. Met een peddel in de hand ga je op een drijvende plank staan. Eerst ging zij er met haar vader op uit en daarna ging het suppen haar makkelijk af. Ze was niet meer van het water af te krijgen.
Watersporten
Tijdens de Welkom op het Water dag was er zoveel te beleven. Het is een leuke manier om met watersport kennis te maken en onze kinderen genoten enorm. Het weer zat ook mee, heerlijk warm. We vonden regelmatig verkoeling in het water, al dan niet rennend over een waterbaan. Glijden van de waterglijbaan of een proefvaart met een sloep naar de catamaran. Er was zoveel mogelijk om watersporten te ontdekken.

De nationale campagne Welkom op het Water is van HISWA Vereniging, met als doel zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de watersport en meer uren het water op te krijgen. Reken maar dat het bij ons is gelukt!
Watersport is er voor jong en oud, voor beginners en gevorderde watersporters.
Ga voor meer informatie naar www.welkomophetwater.nl