Lifestyle

Doei jeukende muggenbult

Bzzzzz, zo klonk het vannacht in onze slaapkamer. Zó irritant. Een mug! Kennelijk is die stiekemerd toch – ondanks een hor voor het raam – naar binnen gevlogen. Ter plekke heb ik nog even onze aroma diffuser met een paar druppels Tea Tree Oil 100% Pure aangezet omdat muggen niet van de geur van tea tree olie houden.
Het heeft niet mogen baten, want vroeg in de ochtend werd ik wakker met een muggenbult op mijn arm. Kriebel, jeuk!
Intelligente pleister
Eigenlijk kwam die muggenbult goed van pas, want ik heb recent een pakje met 24 intelligente pleisters ontvangen. Inderdaad, intelligente pleisters! Klinkt hilarisch toch?! Zo’n pleister is zo slim om de jeuk door muggenbeten weg te nemen.
Tijd voor een test. Maar hoe krijg ik dat doosje open? Er staat toch echt 'drukken en schuiven' maar de verpakking gaat bij mij niet open. Wat doe ik toch fout?! Het schuifsysteem krijg ik niet onder de knie dus het doosje is vakkundig met een duimnagel geopend...
Ik plak de pleister met de naam Moskinto direct over de muggenbult. Zónder dat ik aan de jeukende bult heb gekrabd.
Wat de pleister dan doet: de druk verminderd en hierdoor neemt de jeuk snel af. “Ervaring heeft aangetoond dat de jeuk vaak geheel verdwenen is binnen 20 minuten”, lees ik nog wat sceptisch.
Maar heus, de jeuk zakt inderdaad al snel. 
 
Gevoelige huid
De vraag: hoe werkt het?
De pleisters werken even eenvoudig als effectief! Je plakt ze direct over de jeukende muggenbult. De pleister zorgt ervoor dat de druk van de muggenbult wordt verminderd en daardoor neemt de jeuk snel af, vaak al binnen 10 tot 20 minuten. Moskinto voorkomt het openkrabben van muggenbulten, waardoor er vaak wondjes of infecties kunnen ontstaan. Dit is vooral prettig bij kleine kinderen of mensen met een gevoelige huid. De Moskinto pleister is waterbestendig en kan 4 tot 7 dagen blijven zitten en laat vanzelf los.
Weetjes over de mug:
Alleen de vrouwelijke muggen steken (of bijten), omdat zij eiwitten uit ons bloed nodig hebben voor de ontwikkeling van hun eitjes. Mannelijke muggen overleven met de nectar van bloemen. Zodra de mug heeft geprikt verschijnt er een vervelend jeukend bultje op de huid. Moskinto is een volledig nieuwe manier van het verlichten van jeuk door muggenbeten dankzij unieke pleisters, die 100% vrij zijn van chemicaliën.
Hoe ontstaat een muggenbult en waarom jeukt deze?
Wanneer een mug ons bijt, boort ze met haar scherpe monddelen een gaatje in een bloedvat. Tegelijkertijd brengt ze speeksel met een antistollingsmiddel in de huid waardoor ons bloed vloeibaar blijft en op die manier kan de mug ons bloed blijven drinken. Het muggenspeeksel zorgt voor een reactie in de huid, waardoor de muggenbult ontstaat. Na een muggenbeet komt in ons lichaam de stof histamine vrij om het muggenspeeksel onschadelijk te maken, hetgeen de jeuk veroorzaakt.

Moskinto wordt verkocht bij diverse zelfstandige drogisterijen en webwinkels.