Lifestyle

Thaise vrolijkheid

Jurkje en rokjes, ik heb er een ruime collectie van. Maar, nu ik 7,5 jaar ben (ja inderdaad, dat halve jaar erbij is belangrijk om te melden) wil ik vaker een broek. Deze zomer begon dat met korte broeken en het bevalt mij goed. Samen met mijn moeder ging ik dus op zoek naar een leuke lange broek. Een íets andere broek dan een gewone. Omdat mijn moeder laatst weer contact had met Margaret (zij werkten vroeger alle twee voor Groter Groeien magazine) die een eigen webshop is gestart, gingen we kijken bij www.girlie-stuff.nl.

Thailand
De webshop-eigenares vertelt: “Slenterend van kraam naar kraam op de Chiang Mai Sunday Market in Thailand sloeg ik de stalletjes met toeristenmeuk over. Na 15 reizen had ik dát wel gezien. Maar wat is de Noord Thaise stijl mooi! Kleurrijk en met prachtige borduursels. Verliefd stopte ik bij elke kraam om de materialen van de tassen en kleding even te voelen. Nederlandse kinderen in deze rokjes en broeken…, mijmerde ik. Hét startsein voor Girlie-Stuff.nl! Tja, Thailand... Dan denk je natuurlijk aan 32+ graden, vochtigheid en katoenen floddertjes. En je hebt gelijk! In mijn webwinkel vind je luchtige baggy broeken en fladderrokjes om te dragen bij aangename, zomerse temperaturen. Maar op piepkleine, lokale markten liep ik tegen de leukste rokjes en broeken in stevige winterstoffen aan! Ik was verbaasd, verrukt en kocht tassen vol met deze vrolijkheid in.”

 


Baggy
Die vrolijkheid is goed terug te zien in de shop. Meteen op de homepage kun je via zoektermen heel gericht zoeken, maar eerst surfden we gewoon lekker over de site. Wat een schattige, gekleurde schoentjes en gave haaraccessoires. En dan die vrolijke rokjes en kleurrijke broeken. Yes, zo’n baggy broek met laag kruis wil ik hebben. Dat is weer eens wat anders. We zoeken via de zoekfunctie naar mijn maat 134 en ik krijg de keus uit vier baggy’s. Ik weet al dat ik blauw wil, dus ik kan kiezen uit twee soorten. Dit keer wil ik geen bloemetjes (al vind ik die broek ook erg gaaf) en kies ik voor uni met aan de bovenkant en bij de zakken een Thais streepje. De dag erna al ontvang ik een bruine envelop, dichtgeplakt met een sticker ‘thank you’ en met een touwtje vastgeknoopt. Het ziet er gezellig uit en als ik de envelop open zie ik mijn nieuwe blauwe broek. Een lekker stevig katoenen stofje, grote zakken en vooral dus een laag kruis. Ik trek de broek aan en moet even wennen, zowel aan dat lage kruis als aan de elastiekjes rond mijn enkel. Die blijken juist heel handig, want de broek is nog iets (te) lang en nu kan ik de broekspijp omhoog trekken en blijft het dankzij het elastiekje op mijn kuit hangen. Zeker weten dat ik deze baggy broek lang kan dragen. En vaak! Want ik ben er heel bij mee.

Wil jij ook zo’n vrolijke, Thaise broek?
Ga dan naar de vijf categoriën in de webwinkel:
• Rokjes: zomerfladdertjes én stevige winterrokken (maat 74 t/m 164)
• Broeken: met bloemen, cirkels, visjes of lekker uni (maat 56 t/m 134)
• Schoentjes: van katoen met borduursels of frisse printjes, vanaf maatje 18
• Hebbedingen: haarknopen en –pompoenen, tasjes, sleutelhangers & more
• Voor Jezelf: shawls in een wonderlijke mix van organza en tricot. In veel kleuren.