Lifestyle

Tandenpoetsen met superhelden en prinsessen

Zo, wij weten nu echt heel veel over tanden en poetsen. Drie weken geleden waren wij bij de tandarts. Ik (10 jaar) had gelukkig geen gaatjes, alleen wat tandplak. Mijn zusje (7 jaar) mocht bij de mondhygiëniste komen en liet zien hoe zij haar tandenpoetst. Na wat extra instructies en dus een hele schone mond mocht ze in de stoel bij de tandarts komen. “Een mooi gebit”, was zijn conclusie. Pal daarna kwam de poetsbus (zo’n gave gele Amerikaanse bus) bij ons langs en daar hebben ze nog meer uitgelegd over mondhygiëne.

Poetsen met app
Thuis zijn wij aan de slag gegaan met de zandloper, want tandartsen zeggen dat je twee minuten moet poetsen. Lang! Twee keer per dag. Wij vervelen ons tijdens het poetsen, maar gelukkig heeft mama daar iets op gevonden:  de Disney Magic Timer App. Zeker in combinatie met onze Oral-B Stages Power elektrische tandenborstel vliegt de tandenpoetstijd dan om. Ik heb een superstoere Marvel Avangers opzetborstel en Pien heeft de Frozen elektrische tandenborstel.

 


Ons tandenpoetsritueel ziet er nu zo uit: wij gaan enthousiast de badkamer in, tandenborstel met tandpasta in de aanslag, de app (op tablet of smartphone) aan zetten en poetsen. Er loopt een timer mee en langzaam zie je hoe een tandenborstel de tandpasta wegpoetst en er een plaatje tevoorschijn komt. De ene keer Cars, dan weer Monster Inc of natuurlijk een andere superheld of prinses. Met de tandenborstel in onze mond roepen we wie we op de afbeelding zien. Die twee minuten zijn zo om!
Een gezond (melk)gebit is voor alle leeftijden van belang. Met gezonde melktanden kunnen kinderen niet alleen gemakkelijker kauwen, ze helpen het lichaam ook de belangrijke voedingsstoffen uit het eten beter op te nemen. Zo krijgen ze voldoende energie om de gekste en spannendste avonturen te beleven. Bovendien zorgt een gezond gebit ervoor dat kinderen van jongs af gemakkelijker een goed spraakpatroon ontwikkelen. Oral-B Stages Power elektrische tandenborstels zijn bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar oud. De kleine en zachte borstel is speciaal ontworpen voor de kleine kindermond en biedt een grondige, maar zachte reiniging. Zelfs op moeilijk te bereiken plaatsen.