Lifestyle

Het hele gezin poetst elektrisch

Sindskort staan er bij ons op de wastafel vier elektrische oplaadbare tandenborstels. Dat ziet er echt wel gaaf uit. Papa en mama poetsen al langer elektrisch, mama met Philips en pap met Braun. Mijn broer kreeg toen hij zes jaar werd een stoere Cars tandenborstel en nu ik zes jaar ben geworden heb ik ook een elektrische. Echt een coole, want ik kan het frontje zelf met een sticker beplakken. Bij de Philips Sonicare For Kids zitten namelijk acht verschillende stickers. Ik heb natuurlijk voor het stoere elfje gekozen. Met de looks van mijn tandenborstel zit het dus al goed.

Zo lang…

Met een gewone handtandenborstel stond ik best een poos te poetsen en poetste mijn moeder mijn tanden nog eens na. Nu ik elektrisch poets helpt de KidTimer mij om langer te poetsen. En dat is best lang… De aangeraden twee minuten zijn zo lang! Maar de tandenborstel is ook slim. Om makkelijker goede poetsgewoonten aan te leren, wordt de poetstijd van de elektrische tandenborstel gedurende 90 dagen langzaam verlengd totdat de door tandartsen aangeraden 2 minuten is bereikt zodat het een gezonde gewoonte wordt. Slim. Ook al zo slim van Philips is de Brush Busters-app.

Tandenpoets app

Voor een volledige interactieve ervaring moet de Brush Busters-app worden gebruikt in combinatie met de Sonicare for Kids-tandenborstel. De app werkt echter ook met een willekeurige andere tandenborstel (zonder geluidsdetectie) om kinderen te helpen goede poetsgewoontes te ontwikkelen waarvan ze een leven lang plezier hebben. Kinderen kunnen het gebit van de exclusief ontwikkelde stripfiguren redden telkens wanneer ze twee minuten lang poetsen, zoals aanbevolen door tandartsen. De app houdt de tijd bij tijdens het poetsen en moedigt het kind aan om elk deel van de mond te poetsen voor een grondige reiniging. Telkens wanneer het kind goed heeft gepoetst verschijnt er een nieuwe tand in de mond van de stripfiguur, totdat het gebit compleet is.

Ik ben super blij met mijn nieuwe tandenborstel. Wedden dat ik voorlopig geen gaatjes krijg!

Enthousiast zet ik mijn elektrische tandenborstel terug op de wastafel, klaar om naar school te gaan. Oeps, de tandenborstel van mama klettert op de grond. ’s Avonds blijkt dat die Sonicare echt iets te hard is gevallen en kan mama niet meer elektrisch poetsen. Balen! En het stond nog wel zo leuk, vier elektrische oplaadbare tandenborstels op de wastafel.