Gaaf voor Kinderen

Slapen bij attractiepark Europa-Park


Al jaren ontvang ik persinformatie over Europa-Park, een groot attractiepark in Duitsland. Dit jaar zijn wij er eindelijk geweest. Ik kon mij moeilijk een voorstelling maken bij het pretpark in Duitsland… zou het een soort Madurodam zijn (zo klinkt het een beetje) of valt het qua attracties meer te vergelijken met de Efteling of Disneyland? Gaaf voor Kinderen stapte met z’n viertjes in de auto om drie dagen op ontdekkingsreis over de wereld te gaan.
Zwarte Woud
We zijn uitgenodigd voor een persreis in Europa-Park, dus dat is een feestje op zich. Eigenlijk gaat onze hond Takkie altijd met ons mee op reis, maar tja wat heeft een hond aan een attractiepark? Honden zijn wel toegestaan in Europa-park, maar wij overnachten in een blokhut in het Camp Resort waar geen honden mogen logeren. Kortom, Takkie gaat in Nederland uit logeren en wij rijden richting Zwarte Woud.

Stuk rijden
Europa-Park ligt in het Duitse Zwarte Woud, bij de plaats Rust. De navigatie geeft aan dat het zo’n zeven uur rijden zal zijn vanuit Castricum. Best een stuk rijden, zeker als je maar drie dagen gaat. Mijn advies is dan ook, dat je het combineert met een vakantie in bijvoorbeeld het Zwarte Woud. Of je combineert het als tussenstop op weg naar Italië. Ander idee: een dagje Europa-Park is ook goed te doen vanuit Franse Vogezen, Elzas, het noorden van Zwitserland of natuurlijk in de omgeving van ‘driehoek’ Strasbourg, Freibug en Stuttgart.
Wij zijn vroeg ingestapt, ook omdat er een persbijeenkomst om 16 uur is, en wij komen rond twee uur aan bij de receptie van het Camp Resort. De route is heel goed aangegeven en vanuit de auto zien wij al diverse achtbanen en hotels. Wij parkeren bij het Camp Resort en worden bij de receptie eerst begroet door een beeld van een indiaan en binnen bij de balie door een vriendelijke medewerkster. Alle papieren liggen al klaar en wij krijgen de sleutel van onze blokhut. Mees doet nog even een ‘stare down’ met een bizonhoofd en wij zijn al helemaal in cowboy sfeer.

Langs tipi’s
Het Camp Resort van Europa-Park bereik je via een houten poort en wij wandelen langs gekleurde tipi tenten. Slapen in een tipi lijkt ons ook gaaf, dus wij nemen een kijkje in zo’n tent. De deurflap omhoog en wij zien allemaal bedjes in een cirkel in de tipitent. Leuk! Wij hebben echter de sleutel van een houten blokhut dus wij wandelen verder.

Wij zullen twee nachten slapen in een blokhut. In ons geval een groot houten gebouw met vier deuren, waarbij ieder een eigen entree heeft en een klein terras. Wij hebben mazzel want wij hebben een terras met schommelstoel (yeah, feest) en een tafel met twee stoelen. Alles staat vastgespijkerd op het terras. Wij openen de deur en zien drie stapelbedden in ons 6-persoons huisje. Zelf hebben wij slaapzakken mee en de bedjes zijn zo opgemaakt (kussensloop aanwezig). De blokhut is heel praktisch ingericht met een kast die als kluisje fungeert en bedden met matras met sloop. Wij zijn ook praktisch ingesteld, dus ons Nespresso-apparaat is mee voor een vers kopje koffie. Zo gezet, en zo even relaxen met een kop koffie in de hand op de schommelstoel, met uitzicht over een meertje met aan de overkant huifkarren.

Onze buren arriveren en zijn ook enthousiast over hun blokhutkamer. Dat horen wij door de houten muren heen. Wow, dat is gehorig. We kunnen ze verstaan en dat bij een volle bezetting van de blokhut straks maal drie. Maar ach, het went en wij hebben er verder geen problemen mee. Wel een tip voor slecht slapers: oordopjes mee (stel je hebt een snurkende buurman).

Huifkarren
Camp Resort is in sfeervolle cowboy sfeer en er zijn verschillende accommodaties, namelijk tipi’s, blokhutten en huifkarren. Er is ook een kampeer gedeelte met een tentenveld en plekken voor campers en caravans. De huifkarren trekken ook onze aandacht omdat ze er zo gaaf uitzien. ’s Avonds blijken ze ook nog eens heel leuk verlicht te zijn én geven de bollen op het water licht. Super mooi.

Schoon sanitair gebouw
Andere praktische dingen die opvallen bij Camp Resort vinden wij, het sanitair gebouw is geheel in sfeer met cowboys en indianen. Bovenal, het is er schoon. Het ruikt er niet alleen fris, het is er ook fris. Geen kartonnen muurtjes, maar goede deuren en muren (en toiletpapier). De douches zijn ruim. Gewoon goed en van Duitse degelijkheid.

Er zijn ook familie doucheruimtes en er is een gezamenlijke koelkast vlakbij de receptie. Handig voor als je zelf fris of een wijntje mee hebt genomen (zoals wij). Op het Camp Resort is ook een restaurant met groot terras – nog altijd alles in stijl en het is alsof je bij een goudmijn in het wilde westen zit - waar je wat kunt eten en drinken. Binnen in de Silver Lake Saloon blijft alles in western stijl. Top! ’s Avonds eten wij in de Saloon en het gegrilde vlees smaakt zalig.

Uit het automaat
Voor de deur van Silver Lake Saloon staat een beeldig paard waar kinderen op kunnen gaan zitten. Of je neemt plaats naast de cowboy op het bankje. Allemaal even fotogeniek!
Er is geen winkel op het Camp Resort, maar je kunt wel eerste levensbehoeften uit het automaat halen, voor als je tandpasta of pleisters bent vergeten.
Rust en ruimte
Overdag is Camp Resort aangenaam rustig. In de avond lopen er natuurlijk meer mensen en tijdens ons bezoek waren er heel wat accommodaties verhuurd en speelden er veel kinderen buiten. Heerlijk! Wij hebben geen drukte of overlast ervaren, want ’s avonds werd het al snel rustig. Ons ontbijt hebben wij ook in de Saloon genomen en er was keus genoeg, wil je een croissantje of een Duits broodje, jam of vleeswaren, koffie, chocolademelk of thee.
Wij horen vanzelf als Europa-Park opent… hoe? Het gegil in de achtbaan die over het parkeerterrein raast. Hilarisch.

Lopend naar het attractiepark
Vanaf het Camp Resort lopen wij naar het entree van Europa-Park. Je bent er in zo’n tien minuutjes. Het is grappig dat je onder de razendsnelle achtbaan Silver Star doorloopt. Wij vinden dat ze die slim hebben gebouwd, zo over het parkeerterrein.
Zoals gezegd staan wij binnen tien minuten voor de ingang van het attractiepark. Er volgt een tassencontrole en kaartjes check en dan zijn wij binnen. Klaar voor een mooie dag door Europa!

Andere sfeer
Wij hebben ook een diner gehad in hotel Colosseo en wij hebben dus een kijkje in dit luxe hotel kunnen nemen. In dit themahotel waan je je in Italië, compleet met amfitheater. Op foto’s zien wij hoe luxe de kamers er uitzien en in het restaurant genieten wij van Italiaanse lekkernijen. Het buffet is heel uitgebreid en er staat voor ieder wat wils, dus ook voor kinderen.

De hotels hebben een zwembad waar hotelgasten natuurlijk gebruik van mogen maken én een ander voordeel als hotelgast: je mag een half uur voor het attractiepark opent al het park in, op weg naar jouw themaland en attractie.
 
Op de website van Europa-Park is een informatief vraag-antwoord pagina:
Lees ook onze ervaring in het bijzondere restaurant FoodLoop in Europa-Park: 
Check ook zeker de video waarbij Gaaf voor Kinderen attractiepark Europa-Park ontdekt:
 
Het Camp Resort door de ogen van onze kinderen:
Terras in western stijl bij restaurant Silver Lake Saloon - Zelfs de putdeksels in Europa-Park zijn bijzonder!
Er mag vlees worden geroosterd op het Camp Resort - Yeahhhh, er is een rodeostier.
Er worden bij het Camp Resort in de avonduren ook nog western shows gegeven.
Er is zelfs een honeymoon suite op Camp Resort Europa-Park!
 
Tekst en beeld: Marije Smit - www.SchrijfSter.com