Gaaf voor Kinderen

Achtbaan in het restaurant


 

Al veel vaker had ik gehoord en gelezen over het loopingrestaurant in attractiepark Europa-Park in Duitsland. In mijn hoofd had ik er – met moeite – een voorstelling bij gemaakt. Eten dat via een achtbaan op je tafel belandt… hmmm.
In mei 2018 was het dan eindelijk zover dat ik met het gezin écht in het Duitse attractiepark was om te ervaren, of en zo ja, hoe gaaf Europa-Park voor kinderen is. Het eerste bezoek aan het attractiepark met 15 themagebieden werd zelfs vastgelegd door een professionele cameraman. De insteek: 3 reisbloggers bezoeken Europa-Park voor de eerste keer.


Blauwe piramide
Samen met cameraman Sander besluiten we om niet in de rij voor het FoodLoop restaurant te gaan staan, maar eerst nog een attractie te pakken (het word de Tiroler wildwaterbaan) en door Grimms Sprookjesbos te wandelen. Pal na de lunch zal het rustiger zijn bij het achtbaanrestaurant in themagebied Luxemburg. Het blijkt te kloppen en als we voor de grote, blauwe piramide staan kunnen we zonder te hoeven wachten naar binnen. We krijgen per persoon een kaartje en we mogen aan de ronde tafel bij een blauwe lichtbalk gaan zitten.


Nummer op tafel
We kijken onze ogen uit! Iedere ronde tafel heeft een buizenconstructie met een gekleurde lamp. Wij zitten bij blauw, maar er zijn ook buizen in geel, rood en groen. We zien flesjes en pannetjes vanaf de eerste verdieping naar beneden sjeezen door de buizenconstructie. Iedere bestelling (op koffie na dan) gaat via een achtbaan naar de tafel.
Te gaaf! We zijn zo druk met om ons heen kijken dat we vergeten een bestelling te plaatsen. Dan valt ons oog op de touchscreen op tafel. Het is de bedoeling dat je hier je bestelling doet, met behulp van je kaartje en het nummer op tafel. Ieder heeft een eigen nummer. Later zal blijken waarom.

Cola in de achtbaan
Mees en Pien hebben het bestelsysteem snel door en scrollen door het menu. Er is veel keus! We beginnen met drankjes: cola, wijn en bier. Onze fantasie slaat meteen op hol zodra we de bestelling hebben gedaan. Cola via een achtbaan, dat kan toch niet anders dan een spuitende frisdrank opleveren? En dan bier of wijn, dat klotst er toch uit. Wij hoeven niet lang te wachten of er komt beweging in onze achtbaan.

“Mijn cola!”, roept Mees blij uit. In een achtbaankarretje komt inderdaad, via drie rondjes, het flesje cola naar beneden. Het flesje arriveert rustig, niets geen spuitende frisdrank. In het bakje zit een kaartje met het nummer bij Mees op tafel. Al snel volgen de overige drankjes.
Pien wil wel een rietje en dat blijkt op het draaibare middenconsole op tafel te staan. Ook bestek en glazen zijn op die draaischijf geplaatst. Je kunt het zelf pakken.
Complete looping
Het is zo indrukwekkend om je drinken via de achtbaan naar beneden te zien komen, dat we meer willen bestellen. We willen er een filmpje van maken, dus we openen de menukaart op de touchscreen weer. Het digitale menu is uitgebreid en er is zelfs keus aan lactose-vrij en vegetarisch gerechten. De kinderen bestellen patatjes en ik ben heel benieuwd hoe een aspergesoep via een achtbaan op tafel zal arriveren.
Tijdens het wachten zitten we om ons heen te kijken. Er is zoveel te zien. Er is zelfs een echte loopingbaan naar een tafel. Wauw, dan heb je pas echt geluk als je aan die tafel kunt gaan zitten. Op de bovenverdieping is ook nog een tafel met een complete looping.


Verse aspergesoep
Dan komt er weer een karretje via de blauwe achtbaan naar beneden. Het is een pannetje met een elastiek over het deksel. Het zijn de frieten! Dat is genieten… voor de kids. Mijn aspergesoep komt niet vee later in het achtbaanwagentje naar beneden. De soep zit in een glazen karaf en is afgetopt met room. Er wordt niets gemorst! En… de soep is heerlijk vers.


Ervaring
De prijzen vallen, zeker voor een attractiepark mee, en de patat en soep hebben ons goed gesmaakt. We zouden nog wel meer willen bestellen, want het blijft echt gaaf om te zien hoe je eten en drinken via een achtbaan op tafel komen. Maar, we willen ook het park verder ontdekken want de échte achtbanen wachten op ons.

Bij de kassa bij de uitgang leveren we de kaartjes weer in en betalen. Wat een toffe ervaring was dit!

Blij lopen we naar buiten, waar de cameraman ons nog een poosje volgt langs andere attracties.


Klik hier voor ons eigen filmpje in FoodLoop.


Ben je benieuwd hoe de video van Sander voor Europa-Park is geworden? Bekijk het via Gaaf voor Kinderen is in Europa-Park.