Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Elfje verzorgt plantjes

Sinds de moestuintjes van AH is Pien (7,5 jaar) dol op tuinieren. Let wel, op kleine projectjes in de tuin. De tomaten en courgette hebben het prima gedaan, maar ze heeft nu een nieuw tuinproject. In een pot. Dat houdt het lekker overzichtelijk. En bijzonder, want het is niet zomaar een bloempot, dit is een Fairy Flowerpot.
Je eigen magische sprookjestuin
My Fairy Garden is in Nederland en België verkrijgbaar via Bol.com in drie producten: De Fairy Garden, de Fairy Flowerpot en de Lilypad Gardens. Bij alle drie de My Fairy Garden sets zitten figuurtjes zoals elfjes, kikkers en bloemen. Ook zijn zaadjes bijgesloten, zodat je direct aan de slag kunt. De verschillende sets geven kinderen de mogelijkheid om hun fantasie de vrije loop te laten en geeft ze tegelijkertijd de kans om hun eigen plantjes tot leven te brengen en te verzorgen, binnen en/of buiten. En zo komt het dat Pien haar eigen magische sprookjestuin – of beter bloempot – heeft gemaakt. Wij zijn aan de slag gegaan met de Fairy Flowerpot Blossom. Blossom is een lief, klein elfje met roze kleding. Zij houdt van bloemen en de natuur, net als Pien.
Spelen en Planten
Pien vertelt: “Het is een bloempot met een deurtje, en daar woont elfje Blossom. Bij de set zitten zaadjes en deze kun je in de aarde planten. Ik denk dat ik daar nog even meer mee moet oefenen want na heel veel weken braaf de aarde van water te hebben voorzien groeide er nog niets. Ik heb dus een plantje in de pot gezet. Nu kan het elfje meteen met haar plantendak aan de slag. Ik speel dus met Blossom in haar bloempottenhuis. Soms geven we de plant water en soms verzorgt het elfje de plant. Daar wordt ze moe van, dus rust ze uit op de blaadjes. Ik vind het heel leuk om met de plant en het elfje bezig te zijn. Ik heb ook online een leuk blog van My Fairy Garden ontdekt, waar je sprookjestuinen kunt zien en leuke knutselideetjes op kunt doen. Ik vind mijn Fairy Flowerpot gaaf en ik ben nu heel benieuwd naar de Fairy Garden en Lilypad Gardens. Die staan op mijn wensenlijstje voor Sinterklaas, Kerst of mijn verjaardag.”